Начало | Блог | Пластините LIBRA VP от KODAK - правилният избор

Блог

Пластините LIBRA VP от KODAK - правилният избор

Пластините LIBRA VP от KODAK - правилният избор

В печатния център на медийна група Münchner merkur / tz в Пенцберг, офсетовата пластина за експонация с виолетова светлина KODAK LIBRA VP се вписва безпроблемно в ефективни и висококачествени работни потоци, свързани с печатането на вестници.

“Използваме стриктна стратегия с няколко доставчика, когато става дума за пластини, а пластините LIBRA VP от KODAK заместиха виолетовите пластини на друг производител в резултат на натрупания опит,” обяснява Кристиан Касдорф, оперативен мениджър в Druckzentrum Penzberg GmbH & Co. KG. Печатния център се намира в Пенцберг, малък град на около 30 мили южно от Мюнхен. Центърът е част от медийна група Münchner merkur / tz.

Специализирани в печата на платени и безплатни издания?

Почти целия капацитет на печатния център е зает със собствени продукти, главно дневните издания Münchner Merkur and tz (13 под-издания с приблизително 90 000 тираж на ден), както и 30 различни безплатни вестника за района на южна Горна Бавария с около 1.6 млн. копия на седмица. През печатницата минават средно 35 000 пластини на месец във формат 345 х 538 по време на производството на вестниците и безплатните издания с офсетова печатна машина KBA Commander CL.

“Извършихме първите тестове с виолетова пластина от Kodak през септември 2016 г., защото търсехме алтернативен доставчик на пластини. Обработката на пластини и производствените тестове показаха, че те са надеждни и стабилни от самото начало. След пробния период увеличихме количеството на доставените пластини LIBRA VP. Очевидно за нас приоритет са пластините, щадящи околната среда, които можем да обработваме без нужда от вода за изплакване, като използваме семпла химическа система в нашите съществуващи агрегати за почистване.” споделя Касдорф.  “Работихме с един вид пластини, които заменяхме на всеки 3 месеца, но от началото на 2017 г. непрекъснато произвеждаме с негативните пластини LIBRA VP на една от двете ни CTP линии.”

Съвместимост със съществуващите предпечатни технологии

Касдорф потвърждава абсолютната липса на проблеми при първоначалното внедряване на пластините LIBRA VP: “Kodak предложи да изпрати специалист по пластините, който да ни помогне веднага. Бяха необходими много малко настройки на термалния експонатор за няколкото часа, през които той беше тук. Не беше необходимо да се променя нещо в устройството за почистване като подготовка за лесния процес на химическо почистване. Що се отнася до работния поток, не сме забелязали разлика между пластината VP LIBRA и другата пластина, която използваме.”

Според производителя, печатната машина може да продължи да работи с тиражи до 300 000 отпечатъка, когато пластините KODAK LIBRA VP се обработват в семпла химична система с почистващ финишър. Въпреки това в Пенцберг никога не се е налагало да се печата шестцифрен обем продукция. Около 90 000 отпечатъка е максимумът, който се очаква да постигат пластините, така че натоварването на пластината VP LIBRA в никакъв случай не се приближава дори до границата.
“Пластината LIBRA VP перфектно се вписва в нашите производствени работни потоци,” завършва Касдорф.

“Kodak доставя бързо и надежднo. Няма видими вариации в продуктите от една партида до друга. И ако имаме някакви технически въпроси, Kodak има някои много компетентни експерти, които да ни посъветват.”

 

Най-популярни
Последни