Начало | Блог | Печатницата Simpson осъществява печат в точката на покупка с пластини Kodak TRILLIAN SP

Блог

Печатницата Simpson осъществява печат в точката на покупка с пластини Kodak TRILLIAN SP

Печатницата Simpson осъществява печат в точката на покупка с пластини Kodak TRILLIAN SP

Възможността за печат с UV мастила е предпоставка за изключителната гъвкавост 


За всеки, който иска да разбере в дълбочина изключителната креативност на днешния пазар на печатни материали в точката на продажба и точката на покупка (POS и POP), може да посети щаба на Simpson Group във Вашингтон, Tyne & Wear, Великобритания. В единствения в Европа симулиран търговски център за търговия на дребно – „Influence Mall“ - посетителите могат да опознаят работата на Simpson за водещи марки и търговци на дребно - от външни витрини и свободностоящи дисплеи (FSDU) до регали в магазина и подвижни стелажи.

От основаването си през 1972 г. Simpson изгражда заслужена репутация като един от най-динамичните и иновативни играчи в индустрията за производство на рекламни материали в точката на покупка (POP). Всяко тримесечие, Simpson прави доставки до над 14 000 търговски обекта, често в рамките на 24 часа след като клиентът даде своята поръчка. Когато става въпрос за широкоформатен POP офсетов печат, печатните материали обикновено се произвеждат на печатната машина Manroland 904XXL UV Simpson. С четири печатни секции, UV покритие и максимален размер на листа 1830 x 1350 мм, печатната машина е инсталирана през 2006 г., няколко месеца след като Simpson се мести в специално построената фабрика във Вашингтон. Възможността за печат с UV мастила е предпоставка за изключителната гъвкавост на машината, защото дава възможност да се печата върху хартия, PVC, полипропилен, картон.

Гъвкавостта на печатната машина се простира до тиражи, които варират от само 50 до 50 000 бройки. Simpson избират термалната офсетова пластина KODAK TRILLIAN SP, като компанията използва голямо количество - над 50 000 квадратни метра годишно. Внедряването на пластини TRILLIAN SP е сравнително отскоро и е на база първоначален резултат от рутинна оценка на разходите на компанията. Това става при участие на Simpson в тристранен търг, в който се включва и досегашният доставчик на компанията. Търгът протича в продължение един месец, тествайки пластини от цялата работна гама и всички използвани печатни медии.

Пластините TRILLIAN SP надминават другите пластини по всички ключови параметри и в частност са използвали много по-малко вода, така че машините са били по-бързи, стабилността - по-голяма и отпадъците - много по-малко. Simpson изчисляват, че след преминаването към пластини TRILLIAN SP са увеличили производителността си с 30% и са намалили отпадъците си с 20%.

Най-популярни
Последни