Начало | Блог | Когато лятото е дъждовно, е време за стаж!

Блог

Когато лятото е дъждовно, е време за стаж!

Когато лятото е дъждовно, е време за стаж!

ГЕД проведе двуседмична стажантска програма за младежи

В разгара на лятото екипът на ГЕД инициира още една полезна инициатива. За втора поредна година в нашия офис се проведе лятна стажантска програма за младежи в ученическа възраст. В нея взеха участие девет единайсетокласници от Национална Професионална Гимназия по Полиграфия и Фотография (НПГПФ), гр. София. Въпреки дъждовните дни и желанието на малки и големи да прекарват лятото само на плажа, някои бяха решили да отделят ценно време за професионално развитие и да поемат бъдещето си в свои ръце.

 

В рамките на две седмици от началото на м. Юли, учениците присъстваха на различни лекционни и интерактивни занятия, организирани любезно от HR специалиста на компанията - Михаела Стефанова. Съвместно с част от специалистите ни тя бе подготвила теми, специално подбрани съобразно изучавания материал в училище, но пречупени през призмата на съвременната професионална бизнес среда.

Стажантите се запознаха с 25-годишната история на компанията, представена от ръководството. Разгледаха също дейностите и функциите на различните отдели -и процесите на работа в екип. Подбрани презентации от софтуерни инженери и специалисти в сферите маркетинг, продажби и човешки ресурси имаха за цел да им представят нагледно какви са част от необходимите знания за един млад човек, за да стартира своята кариера в сферата на полиграфията и дизайна.

Сред някои от темите в лекционните панели бяха спецификите на различните видове печат, създаването на работен поток, същността на цветовите пространства и необходимостта от дигитален маркетинг в печатната сфера. В края на втората седмица учениците участваха в дискусия за процеса на кандидатстване на работа, правата и задълженията на работното място и специфичните изисквания, които един работодател може да има към своите млади кадри. В последния ден на стажа, те присъстваха на традиционното образователно събитие за екипа на ГЕД - “Learning Friday”, което е част от политиката за стимулиране и развитие на кадрите в компанията.

Стажът приключи празнично с раздаване на грамоти за участие, много снимки и подаръци. Програмата бе специално подбрана така, че да помогне на младежите да получат ценни знания и лични наблюдения за реална работна  среда, както и да представи първи стъпки за професионално ориентиране.

Ние от ГЕД вярваме, че бизнесът трябва да подкрепя образованието в страната ни, като активно участва в съвместни учебни инициативи.

Само така ще може в бъдеще да имаме образовани и амбицирани млади хора, професионалисти в своите сфери, които да се реализират успешно и да формират едно развиващо се динамично общество. В духа на дъждовното лято, пожелаваме на всички тазгодишни стажанти да им върви по вода. Успех!

Екипът на ГЕД

 

Най-популярни
Последни