Начало | Блог | Kodak достигна най-високо качество на фотографски снимки

Блог

Kodak достигна най-високо качество на фотографски снимки

Kodak достигна най-високо качество на фотографски снимки

В независимо проучване, завършено от лабораторията SpencerLab, Kodak Nexpress SX 3300 Press е постигнала най-висок рейтинг във фотографското качество на печат, демонстрирайки най-доброто представяне по по-голямата част от критериите за оценяване. „Бяла книга” с методология, проби на изображения, резултатите от измервания, както и пълни подробности за проучването, са издадени от SpencerLab през м.октомври т.г.

Резултатите от проучването показват, че дигиталната машина Nexpress постига реалистичност на отпечатъка, който е най-близко до реалното небе, вода и зеленина, както и до човешката кожа. Също така притежава най-добрата в класа си острота и висока гладкост на изображението, както и най-доброто монохромно/неутрално възпроизвеждане на сивото. Други дигитални машини, които са участвали в проучването са: HP Indigo 7500 Digital Press, Xerox iGen4 Press и Xerox Color 1000 Press. Изследването оценява гланцови и матови отпечатъци на всяка една от дигиталните машини.

Дейвид Спенсър, главен изпълнителен директор на SpencerLab, заявява: „Бяхме изключително впечатлени от подобренията, демонстрирани от Nexpress SX заедно с новото HD сухо мастило, с което поставя качеството на фотографския печат сред  най-добрите в класа. В този тест и четирите дигитални машини достигнаха много високо качество на фотографските отпечатъци, но Kodak Nexpress SX 3300 Press показа истинските си цветове, а именно отличните си възможности.”

The NEXPRESS SX Digital Production Color Platform с Print Genius предлага изключително качество и производителност, като е проектиран да отговори на нуждите на комерсиалните печатници, фото студията, печатниците за директен мейлинг, вътрешните печатници и центрове за данни. Характеристиките включват скорости до 131ppm, по-дълъг размер на листа (26 “/ 660 мм), по-малък размер на точките с новото мастило Kodak Nexpress HD Dry Ink, Kodak Nexpress Light Black HD и нова опция за печат на матови ефекти.

Сухото мастило Kodak Nexpress HD с по-малки частици намалява назърняването и постига плавно преливане на тоновете. В допълнение, Kodak Light Black HD Dry Ink Solution, което вече е достъпно за петата секция на машината, използва патентовани алгоритми, които заменят светло черното за специфични цветове, което води до по-меки тонове на изображение на човешката кожа, същевременно запазвайки най-финните детайли при печат на висококачествени фотографии. Матовият ефект се придава изцяло на машината и придава матов вид на отпечатаните страници или снимки. Печатарите могат да преминават към и от матово покритие за по-малко от 15 минути, което им дава максимална гъвкавост при довършителните дейности.

„Нашите клиенти отказват да правят компромиси – те очакват най-високото качество на изображението, невероятна производителност, мащабност и улеснена работа”, казва Винс Фераро, вицепрезидент, международен маркетинг, дигитални решения за печат, Kodak. „Независимо дали клиентите са закупили машината миналата седмица или преди пет години, те могат да се възползват от най-новите функции и да защитят тяхната първоначална инвестиция като настоящите и бъдещите клиенти са в състояние да осъвременят своите Nexpress дигитални машини, за да получат новите функции, без да е необходимо да закупуват нова машина. Нашите клиенти оценят качеството на отпечатаните изображения, а едно потвърждение от независим източник за качеството на изображението от нашите машини, е черешката на тортата.”

С месечен цикъл на работа от 4,4 милиона страници и скорост на печат от 91,109 или 131ppm при печат на 26″/660 mm дължина на листа, Nexpress SX Platform може  да печата  на повече от 700 стандартни офсетови медии, включително с покритие, без покритие, FSC, пластмаса, магнитни, текстилни материи, микро-перфорирани медии и други.

The Fifth Imaging Unit дава възможност да се отпечатат водни знаци, предпазно покритие, високо-гланцово лакиране, MICR printing, да се увеличи цветовото пространство, да се използва червено флуоресцентно мастило за security печат и за приложения в работния поток и обемен печат директно от машината, което е уникално за индустрията. В допълнение, Kodak Perfect Touch Gloss технология позволява изработването на висококачествен високогланцов лак, чрез използването на Kodak Nexpress Clear Dry Ink, и Kodak Nexpress Glossing Unit.

Най-популярни
Последни