Начало | Блог | Juliagraf избира Epson за производство на етикети за висококачествени напитки

Блог

Juliagraf избира Epson за производство на етикети за  висококачествени напитки

Juliagraf избира Epson за производство на етикети за висококачествени напитки

Juliagraf е печатница специализирана в производството на етикети за вискокачествени напитки. Дигиталният печат на етикети е последното допълнение в портфолиото на компанията. Решението, което избират е дигитална печатна машина SurePress L-4033A на Epson.

Започвайки своята дейност като традиционна печатница, растежът на Juliagraf се основава на целенасочеността и техническата компетентност и качества на персонала. През последните няколко години компанията се специализира в производството на етикети за висококачествени напитки (вина, газирани вина, ликьори и т.н.) и като цяло в сегмента за храни и напитки. Благодарение на уменията и майсторската изработка, в комбинация с интелигентните автоматизирани системи и производствена площ от над 12 000 кв.м., Juliagraf определя стандарта за висококачествен печат. Портфолиото на компанията обхваща широка гама продукти: производство на етикети посредством плосък печат, самозалепни етикети с ролен печат, дигитален печат на етикети (ролен и плосък). Дигиталният печат на етикети е последното допълнение в арсенала на компанията и те избират това да бъде решението, което предлага Epson - дигитална печатна машина SurePress L-4033A.

От аналогово към дигитално: качество на печат в крак с времето

Juliagraf е първата компания в Италия, която използва новата дигитална печатна машина на Epson - SurePress L-4033A - заедно с традиционните машини, с които разполага.

Видях прототип на Epson SurePress L-4033A преди няколко години в Брюксел,...“ разказва Sandro Colussi, изпълнителен директор на компанията, „...и след като фокусът върху печат на дигитални етикети в къси тиражи съвпадна с нашите изисквания, закупих машината веднага щом се появи на пазара.“

Това печатно решение помогна на Juliagraf значително да съкрати минималния тираж, необходим за производството на качествени етикети, в комбинация със забележимо оптимизиране на времето за изработка, подпомагайки клиентите в постоянната им битка с крайните срокове.

Избираме SurePress,...“ добавя Colussi, „...защото това е мастилено-струйно решение, проектирано да улесни едновременно процесите по създаване на прототипи и печат на къси тиражи етикети или специални лимитирани тиражи, при значително по-ниска цена и по-кратко време за интеграция в производствения процес.“

За разлика от традиционните печатни машини, които изискват дълга и сложна подготовка за печат, SurePress L-4033A на Epson е лесна за работа, благодарение автоматизирана поддръжка на печатна глава, с помощта на която времето, в което машината не работи, може да са намали значително.

SurePress L-4033A на Epson – оптималното решение

Стремейки се постоянно към високо качество, Juliagraf успява да открие перфектния партньор - SurePress L-4033A. Благодарение на технологията на печатните глави MicroPiezo, която позволява на микроскопичните капки мастило да се позиционират перфектно, вече е възможно да се създават още по-качествени изображения и прецизно да се възпроизвежда дори и най-малкият текст!

Нещо повече, хексахром печатът и мастилата на водна основа позволяват да се постигнат брилянтни цветове и перфектни нюанси дори когато се използва стандартна печатна медия и без необходимост от предварителна обработка както на хартия, така и на филм.

Тези иновативни характеристики позволяват на компанията да задоволи напълно изискванията на клиентите и да отиде още по-напред от предварителните очаквания в развитието си. „Конкретен пример, който нагледно демонстрира предимствата на SurePress L-4033A,..." обяснява Colussi, "...беше справянето с една спешна поръчка от клиент, който само два дни преди изложение поиска печат на етикети за нов продукт, който трябваше задължително да бъде представен там. Това не би могло да бъде осъществено с традиционните машини, но ние успяхме да го направим благодарение на нашия дигиталния принтер. Изложението мина много успешно и клиентът беше изключително благодарен.“

>> Пълна информация за решенията, които предлага тази дигитална машина може да видите на продуктовата страница на SurePress L-4033А Epson.

Най-популярни
Последни