Начало | Блог | Имате ли актуална информация за CxF, ISO стандартът за комуникация на цвета?

Блог

Имате ли актуална информация за CxF, ISO стандартът за комуникация на цвета?

Имате ли актуална информация за CxF, ISO стандартът за комуникация на цвета?

Cory Sawatzki, Director of Digital Print Technologies at CGS

Cory Sawatzki, директор на „Дигитални технологии за печат“ в CGS, споделя мислите си за сравнително новия стандарт на ISO, CxF за комуникация на цветовите спецификации и защо е важно печатниците и доставчиците на индустрията да са наясно с този стандарт и да го спазват. Той също така говори за това как и кога той следва да се използва.

Стандартът за обмен на информация за цвета CxF (color exchange format), който е разработен с цел комуникация на спектрални данни, се използва като стандарт за обмен на  информация за цвета, т.е. използва се дигитален пренос на данни за цвета, вместо да се разчита единствено на физическите носители, като Pantone скали и други.

Всеки път, когато се разглежда един цвят, това е свързано с множество променливи, част от които са медията, върху която той е отпечатан  и осветлението, което е налично. CxF се явява дигитализиране на персонализирана информация относно цвета и променливите, свързани с неговото визуализиране.

Вижте повече в пълното видео ТУК.

Оригиналният материал е публикуван на сайта на WhatTheyThink.com. WhatTheyThink е водеща световна медия публикуваща безпристрастни анализи в областта на полиграфията. Авторско право 2017 WhatTheyThink. Всички права запазени. Материала е публикуван след разрешение. Бъдете в крак с новите тенденции в печатната индустрия с ежедневния бюлетин на WhatTheyThink. Абонирайте се на whattheythink.com/join

Най-популярни
Последни