Начало | Блог | IC3D осъществява 3D свиване на опаковката за продукта Comfort на Sun Branding

Блог

IC3D осъществява 3D свиване на опаковката за продукта Comfort на Sun Branding

IC3D осъществява 3D свиване на опаковката за продукта Comfort на Sun Branding

Термосвиваемите опаковки без изкривявания от Creative Edge Software са били един от основните фокуси, показвани на изложението drupa 2016.

Creative Edge Software, разработчик на всепризнатата софтуерна програма за дизайн на опаковки - iC3D, помага на Sun Branding Solutions да създаде набор от нови дизайни на опаковки за Unilever.  Един от тези продукти е висококачествена разновидност на марката Comfort Intense.

Високата скорост и лекотата на използване на функциите на iC3D за създаване на термосвиваеми опаковки и корекции по тях са били основните фактори за промяна, според Sun Branding, което гарантира, че разработването на иновативни идеи е постижимо.

„Отличителната черта на iC3D е неговата удивителна скорост“, обяснява Мартин Хокинс, Директор "Групови операции" в Sun Branding. „Изпробвахме други варианти за plug-in и самостоятелни продукти за този вид работа, но най-бърото време за изпълнение, което постигнахме, беше малко под осем часа. IC3D свърши същата работа буквално само за секунди.“

IC3D е приложение за опаковки – „всичко в едно“, което позволява на дизайнерите да генерират дигитални 3D прототипи в реално време за всички видове опаковки, включително картонени опаковки, етикети, гъвкави опаковки, бутилки, материали в точката на продажба и термосвиваеми опаковки. Специалните характеристики на функциите за създаване на термосвиваеми опаковки и корекции по тях на iC3D са основната причина за Sun Branding при стартирането на проекта за подобряване на опаковката на Comfort.

Справяйки се с невероятно предизвикателна процедура, iC3D SmartShrink™ е разработен да визуализира бързо и точно как ще се изкриви дизайна при свиване, когато бъде приложен към 3D модели. Тази техника не изисква специални умения за структурно проектиране от специалист по опаковки и технически познания за производството за това как ще се приложи в крайна сметка свиването. Работейки с обикновен Illustrator или PDF дизайн, операторът има възможност да предвиди къде ще се получат изкривявания, автоматично премахвайки извивките или деформацията.

Sun Branding Solutions е лидер на пазара в разработването на опаковки с корпоративна философия за постигане на „перфектен баланс между форма, функция и изпълнение“. В тази връзка, рентабилното решение от Creative Edge Software позволява на компанията изцяло да разгърне творческите си възможности за новaта силно концентрирана формула за текстил на Comfort.

„Много искахме да използваме ярък цвят, както и други довършителни ефекти, като същевременно оставим нашите възможности отворени за разработка на варианти от нови поколения продукти по-надолу по веригата. Но последователността във визията трябваше да бъде гарантирана“, коментира Хокинс. „Фактът, че iC3D е достъпно решение „всичко в едно“ означава, че можем да доставим иновативни, ефикасни, икономически ефективни опаковки и преди всичко имаме предимство пред конкуренцията!“

Дизайните за гамата от продукти Comfort Intense вече са успешно пуснати на пазара в Европа. Продуктовата гама включва Fresh Sky, Fuchsia Passion, Ocean Pearl и Sunburst във Великобритания; Passion Gourmande, Coup de Soleil и Tourbillon de Fraîcheur във Франция; Fresh Sky, Fuchsia Passion, Ocean Pearl и Sunburst в Холандия.

Според Ник Гилмор, изпълнителен директор на Creative Edge Software, подходът на Sun Branding в дизайна на иновации отлично подчертава силата на цялостното решение, предлагано от iC3D. „За повечето творчески агенции и бранд мениджъри една от основните пречки при разработването на опаковки е, че процесът по създаване на идеи, проектиране и производство е напълно разделен на компоненти“, коментира той. „Не само че това е ненужно скъпо, но също така пречи на креативността, защото дизайнерите се опитват да решат практически въпроси, преди дизайна да стигне до етапа на производство. IC3D е мощно решение за тестване на идеи, което позволява пълни, фотореалистични 3D макети на всеки етап от процеса на проектиране.“

Научете повече за IC3D ТУК.

Най-популярни
Последни