Начало | Блог | Тенденции в дигиталния печат

Блог

Тенденции в дигиталния печат

Тенденции в дигиталния печат

Повече възможности в дигиталния печат, позволяващи гъвкавост на продуктите и подобрения в производството

 

На много хора вече е известно, че печатът постепенно се превръща в стока, която все по-често се търси и поръчва онлайн. За свое удобство, потребителите търсят именно това - да могат да получат дадена услуга, когато и където те поискат. Такава адаптивност на работа се налага като тенденция не само в печатната индустрия, но става все по-важна именно за компаниите, работещи в този бранш. Клиентите вече могат да поръчат от почти всеки доставчик на печатни услуги чрез неговия уебсайт, но често търсят и нещо повече.  

Демонстрацията на добавената стойност, която вашият продукт/услуга носи е от решаващо значение за успеха на бизнеса. При такива конкурентни условия, способността да произвеждате широка гама от висококачествени печатни продукти става изключително важна за укрепване на връзките с клиенти, спечелване на повече поръчки и цялостно увеличаване на обема на печат. И всичко това трябва да се случва възможно най-ефективно и продуктивно.

 

Тенденция 1: Повече гъвкавост

Дигиталните печатни машини от Kodak са изградени на база на гъвкави, доказали се на пазара технологии, които могат да ви помогнат да се справите с предизвикателните условия. Дори само една дигитална машина KODAK NEXFINITY или KODAK EXPRESS машина може да направи всичко необходимо, за да оптимизирате ефективността на производството си и така да подобрите цялостно потенциала на бизнеса си: 

 • Разширете видовете продукти, които можете да отпечатвате. Предварително изрязани джобни папки; Малки сгъваеми картонени опаковки; Възможности за по-широк формат печат; Уникални покани на плътни медии, включително синтетика. Листовите печатни машини на Kodak могат да направят всичко, с размер на листа B3 +, който е много близък до финалния размер за много приложения, като свежда до минимум операциите (и разходите) в крайна сметка.
 • Предложете на клиентите си нещо ново! Уникалните печатни ефекти на Kodak и повърхностните покрития помагат на всички печатни продукти, произведени с тях, да се открояват от масата. Още нещо полезно е, че вашите оператори могат да зареждат и работят с едно от 12 специални мастила за време до 15 минути.
 • Преместете краткосрочните и сложни задачи в NEXFINITY / NEXPRESS и запишете дългосрочните комплексни поръчки за офсет, въпреки че много вероятно можете да пускате такива и на вашата Kodak печатна машина. Много от вече инсталираните машини при доставчици редовно печатат над 1 милион импресии на месец.
 • Използвайте NEXFINITY / NEXPRESS за повторни поръчки. Качеството и цветът на изображението не се различават от офсетовия печат, а технологията на Kodak ви позволява да пускате същите стандартни търговски офсетни хартии, които вероятно сте използвали и първия път.

 

 

Тенденция 2: Повече подобрения

Две от най-разпространените познати предимства на дигиталния печат са ефективното печатане за кратък период от време и възможността за работа с променливи данни. Но в свят, в който хората са атакувани с информация от много различни канали - както дигитални, така и конвенционални - доставчиците на печатни услуги търсят допълнително предимство, чрез което да разграничат и повишат значимостта на печатните медии. Възможността да се използват висок клас или ексклузивни подобрения е непреодолимо предимство на дигиталните печатни машини от Kodak.

Машините KODAK NEXFINITY и KODAK NEXPRESS разполагат и с разширени възможности, които да ви помогнат да управлявате и увеличавате обема на отпечатаните страници. Ето и някои от тях:

 • Обемно мастило - за осезаем 3D ефект
 • Мастила с разширена цветова гама - за точно съвпадение/напасване на специални цветове
 • Непрозрачно бяло мастило - за печат върху прозрачни или тъмни цветове
 • Златно и метално прозрачно мастило - за симулация на голямо разнообразие от метални цветове
 • Светло черно мастило - за изключително висококачествен печат
 • Чисто сухо мастило - за печат на водни знаци
 • Почти невидимо червено флуоресцентно мастило - за маркировка за сигурност
 • MICR мастило, за финансов или транзакционен печат
 • Матово покритие - за богат, естетичен ефект, който дори съперничи на офсета
 • Точково или излято гланцово покритие - за повишена издръжливост и привлекателност
 • UV покритие - за допълнителна защита
 • Работа с дълги листове медии до 48 инча
 • Плътност на медиите до 24 pt (хартиени) или 14 mil (синтетични)

Ще ви бъдат необходими само 15 минути, за да настроите машината и да започнете да произвеждате печатни продукти със специално мастило от Kodak. Всички мастила не съдържат летливи органични съединения, което позволява на произведената печатна продукция да бъде напълно рециклируема след края на нейната употреба.

Машините NEXFINITY и NEXPRESS позволяват гъвкавост, функционалност и форма в действие. Това позволява на вашата печатница да разшири възможностите си за по-ефективно управление на разходите и поемане на повече поръчки за единица време.

Най-популярни
Последни