Начало | Блог | Дилемата за размера, пред която са изправени компаниите, произвеждащи опаковки за храни

Блог

Дилемата за размера, пред която са изправени компаниите, произвеждащи опаковки за храни

Дилемата за размера, пред която са изправени компаниите, произвеждащи опаковки за храни

Бранд мениджърите се изправят пред редица предизвикателства, когато става дума за опаковане на хранителни продукти, сред които е и увеличението на различните размери на опаковката за един и същ продукт. Блог пост на Dieline посочва, че променящите се потребителски навици и демографски показатели са довели до бърз пазарен растеж на многообразие от размери на опаковки за хранителни продукти. Това създава проблеми, които изискват по-обширен подход (включително използването на iC3D, разбира се).

Правила за удобство

Тенденцията към опаковки с много различни размери е свързана само и единствено с удобство. Опаковките за „една порция“ и тези със „семейни размери“ са умишлено насочени към определена аудитория - както бихме очаквали. Навикът за лека закуска, често провокиран от нетрадиционни работни графици, също изисква по-голямо разнообразие от размери на опаковката. Дори възрастовите различия (като трудностите на по-възрастния потребител при отварянето на конкретна опаковка) могат да окажат влияние върху броя и разнообразието на хранителните опаковки за отделен артикул.

Това разнообразие вероятно ще се увеличава. Потребителите в развитите страни са свикнали да получават това, което искат.

Тенденцията засилва загрижеността за опаковките във връзка с околната среда - както обясняват коментарите в блога на Dieline. Най-съществено икономическо въздействие обаче има веригата за доставки на производителите на потребителски продукти. Пространството на рафта е относително лимитиран ресурс, а обхватът на вниманието на потребителя вероятно ще се понижава. Повече размери означава увеличаване на разходите и финансовия риск в борбата за „възприемане пространството на рафта“ и лоялността на потребителите.

Компаниите за опаковане на храните и техните партньори трябва да предприемат обширен, системен подход, за да успеят. Следват някои идеи.

Управление на данните

Както при всяка сложна верига на доставки, опаковките на храните изискват дисциплиниран подход към данните – за това се застъпват експертите от Prime Label Consultants и други във връзка с новия сложен проблем за хранителните етикети. Управлението на дигиталните активи (DAM) е по-важно сега, отколкото някога е било. За всеки продукт съществуват дигитални елементи на марката като лога, етикети за храните (сега е по-трудно, ако има опаковка с повече от един размер), баркодове за конкретни опаковки, дефиниции на цветовете на марката и множество метаданни за процеси и транзакции.Това, което превръща управлението на дигиталните активи в предизвикателство, е сложният характер на веригата за доставки на опаковки. Разбира се, бранд мениджърите и дизайнерите се нуждаят от сигурен достъп, но от същото имат нужда и други партньори – от печатницата до дистрибутора на хранителни продукти.

Управление на дизайна

Дори стабилното управление на дигиталните активи (DAM) няма да е достатъчно, ако създаването на всяка опаковка за храна (и всички нейни размери) е бавен и тромав процес. С всеки нов размер продължителният дизайн, идеята, прегледът и процесът на одобрение се превръщат в непоносима тежест.Отговорът е да се рационализира този процес с виртуална, интернет-базирана 3D система, в реално време, която позволява всяка опаковка да бъде проектирана, прегледана и одобрена за много кратко време.

Управление на очакванията

В допълнение към използването на решения за управление на дигиталните активи и iC3D, може да се наложи мениджърите на компаниите за производство на опаковки за храни да вземат някои тежки бизнес решения. Не всяка нова опаковка с размер за „една порция“ ще се окаже от полза за производителя и потребителя. Да имате гъвкав дизайн и процес по генериране и разработване на идеи е страхотна първа стъпка, но да ги използвате, за да направите успешен продукт, е продължителен процес.

Научете повече за IC3D ТУК.

Най-популярни
Последни