Новини

Epson SureColor P5000 спечели награда за най-добър фото принтер на престижните TIPA Awards
12 Януари / 2018 г.

Epson SureColor P5000 спечели награда за най-добър фото принтер на престижните TIPA Awards

Широкоформатния принтер Epson SureColor P5000 получи голямо признание на престижните награди TIPA Awards - една от най-големите и влиятелните печатни асоциации за фотография и изображения в света.

Редактори и журналисти на фотографски списания от целия свят оцениха машината на Epson на престижните награди TIPA Awards 2017. Печелившия продукт на Epson тази година беше Epson SureColor P5000, удостоен със званието "Най-добър фото принтер."

TIPA (Technical Image Press Association) базира своята преценка на фактори като: иновациите, използването на водещи технологии, дизайн и ергономия, удобство за ползване и съотношение цена - производителност на продуктите във всяка категория, представени на пазара в последните 12 месеца.

Тази година наградите бяха селектирани от представители на 27 професионални, любителски и бизнес списания от Азия, Австралия, Европа, Северна и Южна Америка, с делегати от камарата на журналистическия прес клуб в Япония.

TIPA е една от най-големите и влиятелните печатни асоциации за фотография и изображения в света. Получавайки наградата през 2017, Epson вече има 38 отличия от TIPA за технологични продукти и продукти за изображения, включително мастиленоструйни принтери, мастила, скенери и проектори, от 1997 г. насам. Церемонията по награждаването се състоя в японската столица Токио.

Удостоеният с наградата продукт получи следният коментар от TIPA: "17-инчовият SC-P5000 е настолно решение за фотография и репродукции, който предоставя комплект от 10 цвята пигментно мастило, прецизна високотехнологична печатна глава TFP PrecisionCore и Epson Precision Dot технология (максимална резолюция 2880х1440 dpi). Принтерът ексклузивно използва 200ml UltraChrome HDX касети за мастило, които предоставят подобрена цветова гама и наситени черни цветове, и подобрена устойчивост при печат в сравнение с предишни модели.

"Принтерът предлага подобрен прахов и пасивен контрол, което означава по-малко усилия за поддръжка и по-голяма издръжливост. Прецизната високотехнологична печатна глава PrecisionCore има 360 дюзи на цвят за по-висока скорост на печат и контрол върху размера на капката до (3.5 picolitres), както и 2.7-инчов пълноцветен LCD панел, който прави настройването и процесът на работа достъпни и лесни за извършване.“

Допълнителна информация за продукта
Epson SureColor P5000 е широкоформатен принтер за печат на висококачествени фотографски изделия, които изискват възможно най-точното цветопредаване, правилна и пълна разработка на цветовете и плавни и точни преливки. Принтерът е създаден за професионалисти, които имат нужда да печатат изделия с премийно качество на хартия, канава, филм и други специализирани медии.

 

Още по темата: