Новини

18 Май / 2017 г.

Enfocus обяви пускането на новият модул Switch PDF Review

На Drupa 2016 Enfocus изненада индустрията, като представи новата си технология за одобряване на PDF файлове към многократно награждаваното  решение за автоматизация Switch.  То е базирано на Enfocus PitStop, другите награждавани технологии на Enfocus за предварителна проверка, корекция и редактиране на PDF файловеPDF Review модулът е опростен и в същото време e изключително мощно и рентабилно решение за преглед и одобрение или отхвърляне на PDF файлове.

 „Клиентите търсеха много просто решение за преглед и одобрение на PDF файлове, което може да се използва от широк обхват от крайни клиенти - от обикновения човек на улицата до професионалистите от предпечата“.

Andrew Bailes-Collins, Старши Продуктов Мениджър в Enfocus

„Проекта започна като нещо съвсем различно“, споделя Andrew Bailes-Collins, Старши Продуктов Мениджър отговорен за продуктите от семейството на PitStop, “Първоначално имахме напълно различна идея, но след като я обсъдихме с клиентите за да получим тяхната обратна връзка, стана ясно, че те имат нужда от нещо друго.

Клиентите търсеха много опростено решение базирано на предпечатният преглед и одобрение на PDF файлове. Такова, което може да бъде използвано от широк кръг от клиенти, от обикновения човек на улицата чак до предпечатните професионалисти, без тромаво настройване на поръчките, което обикновено се изисква или нуждата от обучения. И така се роди модула PDF Review“.

Автоматични одобрения по имейл

Целта на решението е да замени ръчния процес на одобрение по имейл на виртуални проби и да преодолее проблемите и недостатъците на този процес. Bailes-Collins продължава, „ Открихме, че говорейки с клиентите, дори с тези, които имат високотехнологични портални решения, че одобренията по имейл все още са част техните работни потоци, както и производствени процеси. Те използват порталите за клиенти, с които често работят, но за спешни поръчки или за клиенти, за които рядко изпълняват поръчки и имат по една - две поръчки годишно, изпращат имейл проби.“

„ Традиционният процес на одобряване по имейл създава много проблеми свързани най-вече с това как се вижда PDF файла.“

Andrew Bailes-Collins, Старши Продуктов Мениджър в Enfocus

 „Един от проблемите с изпращането на PDF проби, е че потребителите нямат контрол над това, какъв софтуер използват клиентите им, когато преглеждат PDF файловете. Това може да създаде други проблеми свързани с неправилно интерпретиране на овърпринт и прозрачност и как всичко това се вижда на екрана. В допълнение установихме, че много клиенти създават различни PDF файлове за изпращане по имейл, често в по-ниска резолюция и конвертирани в RGB за да могат да бъдат изпращани, преодолявайки ограниченията за размер на някои сървъри или клиенти.“

„ Имайки предвид, че повечето имейли се генерират ръчно, ние се заехме да създадем решение, което да автоматизира процеса по изпращането на проби по имейла и да разреши честите проблеми, които създават объркване и водят до клиентско недоволство.“

Модула PDF Review се предлага като приложение за Switch – който може да се свали от магазина за приложения на Enfocus -  и като външно приложение за уеб сървър. Приложението се инсталира в Switch и може да се използва за всеки Switch поток. Уеб сървъра може да бъде инсталиран или в локалната мрежа или извън нея в клиентския DMZ, в дата център или на облъчен сървър.

Модула PDF Review изпраща имейл до един клиент, който може да бъде проектиран в HTML и брандиран, и който ще включва линк. Щом се кликне на линка, браузъра по подразбиране на клиента се отваря и се зарежда PDF файл във висока резолюция. Изключително важно е да се подчертае, че клиента няма нужда да инсталира или сваля нещо допълнително за да го види, както и че не се изисква потребителско име и парола. Интерфейса е динамичен и подържа различни дизайни за преглед на компютър или таблет.

„Обърнахме голямо внимание върху това, какво ще е преживяването на клиента“, казва Bailes-Collins, „Наехме външна UX компания, която да ни помогне с дизайна, и заедно с обратната връзка, която получихме от Drupa и от хората, които практически го тестваха след това се доказа, че инвестицията е оправдана. Важна черта е, че инструментите достъпни за потребителя могат да се персонализират автоматично за всеки отделен клиент в зависимост от техните знания и опит.“

 “Като се има предвид, че PDF е част от ДНК-то на Enfocus, потребителите трябва да очакват малко повече от нас.“

Andrew Bailes-Collins, Старши Продуктов Мениджър в Enfocus

Модула PDF Review е с всички необходими инструменти, които бихте очаквали да има един одобрен инструмент, включително и няколко уникални. Потребителите могат да преглеждат отделни цветови сепарации, да проверяват покритието на мастилото, да добавят пояснения, на разположение има и денситометър, както и изглед само на контурите. Можете да виждате и информация свързана с документа, а когато обект или част от PDF е избран, можете да видите неговите атрибути, така както в PitStop Pro Inspector. “Като се има предвид, че PDF е част от ДНК-то на Enfocus, потребителите трябва да очакват малко повече от нас“, отбелязва Bailes-Collins.

„Когато направихме предварително представяне на концепцията, хората харесаха инструментите, но бяха малко притеснени, че могат да са малко в повече за някои клиенти. Вземайки този коментар под внимание, ние направихме интерфейса напълно персонализиран и динамичен. Ако е необходимо, за всеки отделен клиент може да се виждат различни инструменти, за да не  се чувстват затрупани или принудени, и всичко това се прави автоматично, което прави решението много лесно за употреба“.

Опциите за одобрение на модула PDF Review също са изцяло персонализирани. Те са базирани на Switch потока. Броя на опциите и използваната терминология и език в процеса на одобрение, които може да се използват варират от поток до поток.

„Имаме над 50 клиента и 40 партньори, които тестваха пилотно решението от Drupa насам, като някои използваха пълният вариант. Обратната връзка, която получихме от тях, бе изключително позитивна, което ни развълнува и ни накара да направим решението достъпно сега за всички потребители“.

Модула PDF Review изисква Switch Core Engine 13, ъпдейт версия 1 или по-нова. За максимална автоматизация и ефективност, се препоръчва  да се включи и модула Switch Metadata към Switch конфигурацията.

Модула PDF Review  е достъпен  на 17 езика, включително: Китайски, Датски, Холандски, Английски, Финландски, Френски, Немски, Хинди, Италиански, Японски, Корейски, Норвешки, Полски, Португалски ( Бразилски), Испански, Шведски и Руски, като и други езици ще бъдат добавени.