Начало | Блог | Mole Valley Farmers се сдобива с печатната машина Epson SureColor SC-P9000

Блог

Mole Valley Farmers се сдобива с печатната машина Epson SureColor SC-P9000

Mole Valley Farmers се сдобива с печатната машина Epson SureColor SC-P9000

Дизайнерското студио на Mole Valley Farmers, селскостопанскa кооперация за търговия на дребно, има нужда от широкоформатен принтер, който да им даде пълен контрол върху арт продукцията. И тя избира Epson SureColor SC-P9000.

 

Компанията има нужда от прецизни цветни проби за бранд презентации

Напредъкът в интерпретирането на цветовете позволява изключителен контрол върху маркетинговата продукция в ръцете на дизайнерите. Способността за визуализация на концепцията, интерпретирана на екрана, както и прецизни цветни проби на място, буквално революционизира рекламата и печатната индустрии. Когато от Mole Valley Farmers разбират колко голям контрол могат да имат върху процесите, те веднага намират решения с покупката на широкоформатен мастиленоструен принтер.

Кои са Mole Valley Farmers?

Mole Valley Farmers, кооперация за търговия в сферата на селското стопанство, започва своята дейност през 1960 година, когато малка група фермери търсят възможност да увеличат своите продажби, като се кооперират. Ситуирани в Саут Молтън в Норд Девън, на по-малко от миля от мястото, на което са основани, Mole Valley Farmers в момента имат годишен оборот от 420 млн. паунда, и над 8 500 акционера земеделци, 20 000 членове, 2 100 наети служители, 9 локации за осъществяване на търговската дейност, както и няколко свързани бизнеса. Всичко това прави тази компания най-големия в страната доставчик на селскостопанска продукция.

Защо Mole Valley Farmers имат нужда от широкоформатен принтер?

Mole Valley Farmers имат изключително натоварено дизайнерско студио, отговорно за визуалното бранд представяне на компанията онлайн и офлайнкоето доста често използва презентационни табла за демонстрация на пакетираната продукция. Това налага те да възпроизвеждат прецизни цветни проби на концепциите им за опаковки на крайната продукция.

Съвсем доскоро тези презентационни табла бяха изцяло печатани от външни подизпълнители. Екипът на дизайнерското студио в един момент осъзнава огромната полза от това да могат сами да произвеждат качествени цветни проби на новите си дизайни на опаковки и решава да закупи свой собствен широкоформатен принтер. Екипът има ясна цел - спестяване на средства, по-високо качество и конкурентна цена. В списъка с машини, които отговарят на зададените критерии и най-вече на изискванията им за формат и качество на пробите попада и Epson SureColor SC P9000.

Тайната е в контрола на цвета

Nigel Bond, от името на дизайнерското студио на Mole Valley Farmers, се свързва с Focal Point Imaging, местен дистрибутор на Epson, за да уговори демонстрация на този модел принтер. В началото има известни опасения, че без индивидуално профилиране на медиите ще бъде трудно да се пресъздадат достатъчно коректно и точно специфичните цветове на бранда, в рамките само на половин дневна демонстрация. На практика се оказва, че Epson SureColor SC-P9000 произвежда прецизна визуална цветова идентичност още от първия опит. При всеки следващ път резултът е същият. Ясно е, че още преди дизайнерите да си тръгнат от демонстрацията, изборът вече е направен.

Focal Point прави посещение преди доставката, за да потвърдят най-добрата локация на новата печатна станция, да инсталират печатната машина и да обучат хората от Mole Valley Farmers. Датата на инсталацията е само броени дни преди старта на Devon County Show - събитието на годината, е празник на живота и труда в областта и същевременно основно място за представяне марката Mole Valley Farmers. Качеството на няколкото тестови печатни проби, произведени при пускането на принтера, са толкова добри, че съвсем спокойно се използват при представянето на бранда на събитието.

След съвсем кратка работа със SureColor SC-P9000, екипът на дизайнерското студио вече е готов да изпълнява проекти отвъд своите първоначални намерения. Прецизността на цветовете означава, че те могат да създават проби не само на концептуални опаковки, но и за техните вътрешни рекламни публикации и печатни материали. Antony Carlyon, криейтив директор, обяснява: „Непосредствената възможност да можем сами да правим наши собствени перфектни цветни проби ускорява целия процес на работа. Една уникална придобивка.“ С това „оръжие“ в ръка, дизайнерското студио вече регулярно произвежда дизайни във формат А1 за своя презентационен екип и преобразяват с лекота презентационни щандове. Marie Samuel, мениджър на студиото, допълва: „Новият Epson SureColor SC-P9000 наистина допринесе много за производителността на отдела и сега имаме пълна увереност в способността да покажем точно копие на дизайна, който сме създали.“

Най-популярни
Последни