Новини

X-Rite обяви нови настолни спектрофотометри Ci7830 и Ci7630 за опаковки, текстил и други приложения
15 Февруари / 2023 г.

X-Rite обяви нови настолни спектрофотометри Ci7830 и Ci7630 за опаковки, текстил и други приложения

Рефлекторните настолни спектрофотометри Ci7830 и Ci7630 предоставят на производителите прецизен и достъпен начин за осигуряване на постоянство на цветовете и качество по цялата верига на доставка.

 

X-Rite и Pantone, партньори на ГЕД и глобални лидери в науката и технологиите за цветове, обявиха пускането на настолни спектрофотометри Ci7830 и Ci7630 с отразителна способност на светлината - идеалното решение за всякакъв вид покрития върху печатни материали, опаковки на стоки за дома, текстил, пластмаси, строителни материали и бои. 

Уредите са приложими за широкоформатни печатници и печатници на опаковки с високи изисквания и нестандартни поръчки.

С възможност да се използват като част от цялостен дигитален производствен работен поток, Ci7830 и Ci7630 осигуряват точността на измерване, необходима за безпроблемна комуникация, споделяне и координиране на критични за цвета стойности и спецификации с всички клиенти и партньори по веригата. 

Тези уреди са проектирани да осигурят висока стойност на достъпна цена, за да спомогнат за увеличаване ефективността и непрекъснатата работа на производството и да подобрят усилията за устойчивост.

Какво е спектрофотометър и какви са различните видове архитектура?

„Много брандове изискват от своите партньори по веригата за доставки да използват дигитални цветови работни потоци чрез които лесно да подават цветови данни за одобрения. Вместо това те искат физическата проба да отпадне, за да намалят времето и разходите и да намалят екологичния отпечатък“, споделя Мат Адби, директор продуктов мениджмънт, X-Rite. „С Ci7830 и Ci7630 сме в състояние да предложим на клиентите гама от свързани цветови решения, които да отговарят на техните уникални изисквания за приложения, изисквания и спецификации на марките и техните бюджети.“

Спектрофотометърът Ci7830 с отразяваща сфера предлага високо съответствие между инструментите и повторяемост, за да отговори на строги цветови толеранси.

Ci7630 е уред за измерване на цветове със среден клас на отразяване, идеално за производители, които трябва да контролират цвета с по-малко изисквания в толерансите. 

 

 

И двата уреда осигуряват високо ниво на надеждност, проследимост и точност на цветовия работен процес в дигитална среда. Освен това вътрешните сензори на устройствост отчитат стойности като влажност и температура за възможно най-реален одит на цвета и ясни резултати.

Спектрофотометрите Ci7830 и Ci7630 поддържат цялостен цветови процес и се интегрират със софтуери X-Rite за подобряване на цветовата комуникация, прототипиране, формулиране, производство и контрол на качеството за предвидими цветови резултати. 

Със софтуера за формулиране Color iMatch клиентите могат бързо да идентифицират оптималните първоначални цветови съвпадения и да намалят времето в ръчни тестове за формулиране на цветове. 

Използването на софтуер за осигуряване на качество Color iQC спомага да се определи дали дадена проба е в рамките на зададените толеранси. Ако пробата е извън толерансите, софтуерът дава обратна връзка с данни за пробата, за да бъде насочена към целевите стойности. 

 

За X-Rite

Основана през 1958 г., X-Rite Incorporated е глобален лидер в науката и технологиите за цветове. X-Rite предлага пълна гама от решения, използвани от производители, търговци на дребно, печатници и студиа за графичен дизайн за постигане на прецизно управление и комуникация на цвета в техните процеси. Продуктите на X-Rite са признати стандарти в индустриите за печат, опаковане, фотография, графичен дизайн, видео, автомобилостроене, бои, пластмаси, текстил и медицина. 

 

За Pantone

Pantone предоставя универсалния език на цветовете, който позволява вземането на критични за цвета решения през всеки етап от работния процес за брандове и производители. Повече от 10 милиона дизайнери и производители по целия свят разчитат на продуктите и услугите на Pantone, за да помогнат за дефинирането, комуникацията и контрола на цвета от вдъхновението до реализацията – използвайки усъвършенствана технология X-Rite за постигане на последователност на цветовете в различни материали и покрития за печат, графики, мода и дизайн. 

 


Научете Как да се грижим за своя спектрофотометър и колко често трябва да го калибрираме

Разгледайте още Спектрофотометри, измервателни и контролни уреди за цвят и цветопредаване