Новини

13 Март / 2017 г.

Kodak Stream и ULTRASTREAM бяха представени на Дни на иновациите Hunkeler 2017

Посетителите на щанда на Kodak, на Дни на иновациите Hunkeler, видяха най-новите постижения в технологията Stream и ULTRASTREAM, които създават нови възможности в дигиталния печат, включително по-широк набор от приложения и материали, които могат да бъдат печатани.

Бяха показани прототипи и различни конфигурации на технологията KODAK ULTRASTREAM и набор от печатни мостри и посетителите имаха възможност да сравнят тяхното качество с това на офсетовия печат.

Още от дебюта  си на drupa 2016, технологията ULTRASTREAM  получи множество позитивни отзиви и коментари от страна на посетителите. Единадесет Производители на оригинално оборудване (OEMs), включително Fuji Kikai, GOSS China, manroland, Matti, Mitsubishi Heavy Industries Printing & Packaging Machinery (MHI-PPM) и Uteco, вече са подписали Писма за намерение да проучат възможностите да интегрират ULTRASTREAM в своите бъдещи печатни решения.

Norifumi Tasaka, Изпълнителен Директор на Дирекция развитие, департамент „Осигуряване на качеството“, коментира: “Интеграцията на технологията за дигитален печат в портфолиото на MHI-PPM изисква високо качество с привлекателни експлоатационни разходи  и производителност. След като оценихме различни технологии за печатни глави, решихме да преминем към подписването на Писмо за намерение и да проучим технологията от следващо поколение – ULTRASTREAM на Kodak.  На базата на демонстрациите, направени на drupa 2016, ние сме уверени, че тази технология предлага възможност за създаване на решения и разширяване на нашето портфолио, които ще отговорят и надминат очакванията на клиентите ни.”

ULTRASTREAM използва доказаните предимства на уникалната технология за генериране на капка на Stream, произвеждайки кръгли, еднакви, точки без сателитни разсейки, със скорост, която е 10 пъти по-бърза от „точка при поискване“ (drop-on-demand), използвайки един масив печатни глави.  Модулната печатна конфигурация е налична с ширини от 8” до 98”, за да отговаря на специфични приложения и ще позволи печат с висока резолюция 600 x 1800 dpi със скорости от 150 m/min (500 ft/min) на най-богато разнообразие от хартиени и пластмасови медии. Скоростта и точността на патентованата от Kodak непрекъсната мастилено-струйна технология конкурира печатното качество на офсета, в което посетителите имаха възможността да се убедят.

Randy Vandagriff, Вицепрезидент на дивизията Enterprise Inkjet Systems на Kodak, казва: “Построена на базата на доказаната непрекъсната мастилено-струйна технология на Kodak, технологията ULTRASTREAM ще премести производственото мастилено-струйно оборудване в руслото на комерсиалния печат, печата на опаковки, етикети и декорации за дома. Планът за разработка ѝ продължава да е в график, като Комплекти с мостри за оценка ще са налични по-късно тази година. Очакваме да продължим разговорите си с Производителите на оригинално оборудване на тема как тази технология от следващо поколение ще се отрази на производствените мастилено-струйно устройства.”

На Дни на иновациите Hunkeler, Kodak представи KODAK 800 Print Manager най-новият front end на фирмата, създаден да управлява инкджет машини и идеален за широк набор от приложения, включително комерсиален печат, печат на книги, директна поща, транзакционна комуникация, вестници и опаковки. Софтуерът 800 Print Manager обединява няколко поръчки в една и може да спуулва, обработва и печата статична и променлива информация със скорост равна на  тази на печатните машини (до 300 м/мин.). Базиран на уникалната VDP-оптимизирана архитектура, 800 Print Manager комбинира съвременен софтуер и хардуер, каширане на елементи, които могат да бъдат използвани отново, балансиране по време на целия процес и асемблиране на страници в реално време за ултра бърз печат, докато обектно ориентиран софтуер за управление на цвета предлага сложни опции за контрол на цвета, поддръжка на ICC профил, независими от обекта опции за растеризация и подобряване на текста.

На щанда на Kodak бяха на разположение и множество други мостри и демонстрации, които позволиха на посетителите да  разберат от първа ръка как биха могли да извлекат полза от дигиталните мастилено-струйни и хибридни решения на Kodak:

  • Предимствата на KODAK PROSPER S-Series Imprinting Systems, която може да бъде интегрирана в редица печатни решения за офсет и флексо, бяха демонстрирани на щанда. Посетителите видяха демонстрации на живо на технологията за печат CMYK със скорости до 600 m/min – контролирани чрез GSS транспортен механизъм – печатащи различни печатни изделия с променлива информация, от флаери и директна поща до приложения в сферата на игрите.
  • Печатната машина PROSPER 6000 печаташе гланцови лакирани купони на щанда, използвайки HUNKLER и HEIDELBERG довършителни линии. Посетителите имаха възможност да видят и демонстрацията на динамична перфорация.
  • Посетителите още видяха как във въздуха оживява виртуална страница чрез опцията на Kodak ‘Printing on Air’, демонстрирана с KODAK PROSPER Jetting Modules, които контролират над милиард капки мастило в секунда.
  • На щанда, гостите на Дни на иновациите Hunkeler 2017, имаха възможност да видят също предимствата на печатните машини KODAK PROSPER 6000C & P. Цветни книги, предварително напечатани на PROSPER 6000C, се довършваха до книжни тела на високо производителната линия за книги, докато готови вестници, предварително напечатани от KP Services (Jersey) Limited на Channel Islands, UK на PROSPER 6000P, бяха създавани по време на цялото изложение.

 

За Kodak

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с и печата на изображения. Kodak предлагат, пряко и чрез партньорство с други иновативни компании, хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателска дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват сво1 бизнес и да се наслаждават живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com, следвайте Kodak в Twitter на @Kodak, или харесайте Facebook страницата Kodak.