Новини

Новият широкоформатен принтер на Epson пренася
14 Март / 2017 г.

Новият широкоформатен принтер на Epson пренася "Таймс Скуеър" в Силициевата долина

Музеят за компютърна история представя нова изложба, посветена на софтуера, която ще включва творбата на Берт Монро озаглавена "Таймс Скуеър", отпечатана с 64-инчов принтер Epson SureColor® P20000. Проследявайки историята, влиянието и технологията зад софтуера, изложбата "Създай софтуер: Промени света!" разглежда седем приложения, които са променили живота ни, включително Adobe® Photoshop®, който е използван за създаването на творбата на Монро.

Експозицията "Създай софтуер: Промени света" в Музея за компютърна история изследва как софтуерът, разработването му и бизнесът, който той създава са променили света. Творбата "Таймс Скуеър" на твореца Монро, отпечатан на SureColor P20000 с Epson DisplayTrans Backlight Film II, е дълга 7 метра и висока 2, и оживява на масивен светещ дисплей. Създаден преди 4 години, всеки елемент в творбата е прецизно разработен - пиксел по пиксел - с Photoshop и Adobe Illustrator®.

Bert Monroy: The Making of Times Square whit Epson SureColor P20000

Използвани са над 750 000 Photoshop слоя, за да се пресъздадат максимално близо до реалността: семейството и приятелите на Монро; над дузина пионери и артисти в областта на дигиталните изображения, включително създателите на Photoshop – Джон и Томас Кнол; както и силно детайлни сцени и забележителности на и около Таймс Скуеър.

"Работата на Берт е наистина невероятна и е идеална за изложбата - помага ни да представим нови начини да възприемем и използваме софтуера, и насърчава посетителите да видят един друг свят, в който почти всичко е възможно, благодарение на софтуера" казва Кристен Ташев, Вицепрезидент на Колекции и Изложби, в Музея за компютърна история. "Принтерът на Epson ни помогна да вдъхнем живот на творбата на Берт, представяйки я в голям размер, за да могат посетителите да видят отблизо детайлите и ярките цветове."

"Таймс Скуеър“ на Берт е вдъхновяващо произведение на изкуството, разширяващо границата на възможното в днешния софтуерен свят на дигитални изображения" казва Лари Кауфман, Продуктов Мениджър, Epson Professional Imaging, Epson America. "SureColor P20000 използва модерни(напредничави) технологии, за да разшири границите - предоставяйки на криейтив професионалистите инструмент, за да създадат невероятни неща, които са достойни да бъдат окачени в музей."

 

Повече за Epson SureColor P20000

64-инчовият принтер Epson SureColor P20000 използва подобрената печатна глава PrecisionCore® MicroTFP® със система за девет цветни пигментни мастила, предоставяща несравнимо качество и продукт за печат-при-заявка на фини арт репродукции за вътрешни дисплеи. Epson DisplayTrans Backlight Film II е филм в изключително висока резолюция, професионално решение за заден фон на светещи дисплеи. За повече информация посетете страницата на Epson.

 

За Музея по компютърна история

Музеят за компютърна история в Маунтин Вю, Калифорния, е неправителствена организация с четири десетилетна история, която изследва историята на компютрите и тяхното неспиращо въздействие върху обществото ни. Музеят е посветен на запазването на компютърната история и е дом на най-голямата световна колекция от компютърни предмети в света, обхващаща компютърен хардуер, софтуер, документи, фотографии и движещи се изображения. За повече информация посетете страницата на Музей по компютърна история.

 

За Epson

Epson е сред световните технологични лидери. Компанията е посветена на свързването на хората, обектите и информацията, с помощта своите оригинални, ефикасни, компактни и прецизни технологии. С портфолио, което включва от мастилено-струйни принтери и дигитални системи за печат до 3LCD проектори, интелигентни очила, сензорни системи и промишлени роботи, компанията се фокусира върху това да е пионер в иновациите и да надминава очакванията на клиентите си в областта на мастилено-струйните технологии, визуалните комуникации, преносимите продукти и роботиката.

Epson America, Inc., базиран в Лонг Бийч, Калифорния е централата на Epson за САЩ, Канада и Латинска Америка. За да научите повече за Epson, моля посетете: epson.com. Можете да се свържете с Epson във Facebook (facebook.com/Epson), Twitter (twitter.com/EpsonAmerica), YouTube (youtube.com/EpsonAmerica), и Instagram (instagram.com/EpsonAmerica).

 

# # #

 

Забележка: EPSON, SureColor, PrecisionCore, MicroTFP, и UltraChrome са запазени търговски марки и Epson Exceed Your Vision е регистрирано търговско лого на Seiko Epson Corporation.