Новини

Посрещнете нашия нов партньор и доставчик - Rhopoint - производител на уреди за измерване на ефекти, материали и структури
26 Юли / 2023 г.

Посрещнете нашия нов партньор и доставчик - Rhopoint - производител на уреди за измерване на ефекти, материали и структури

С удоволствие ви съобщаваме, че от месец юли тази година, вече можете да намерите при нас уредите за измерване на материали и структура с марка Rhopoint!

Rhopoint е водещ производител на измервателни и тестови уреди за различни приложения и индустрии. В портфолиото на компанията ще намерите:

 • Rhopoint Instruments - уреди за измерване на отблясъци, отражение на светлината и ниво на прозрачност за различни видове материали, медии и структури.
 • Hanatek Instruments - уреди за тестове на печатни параметри и условия по различни стандарти.

Уредите и апаратите на Rhopoint ви позволяват да измервате:

 • Повърхностни ефекти на различни материали и покрития като блясък (глос), замъгленост, чистота на отражението и други.
 • Структурни параметри на различни материали, като прозрачност, чистота замъгленост на прозрачни материали и фолиа, сила и гъвкавост на картони и опаковки, адхезия на мастила и други.

В цялото портфолио от доставчика, което вече е и част от ГЕД, ще намерите:

 • Рефлекторни уреди за измерване на повърхностни ефекти
  • Глосметри с един или с няколко ъгъла на измерване
  • Комбинирани глосметри, които измерват чистота на отражението и замъгленост
 • Трансмисионни уреди за измерване на прозрачност, чистота и замъгленост на прозрачни и полупрозрачни материали, като фолиа, гъвкави опаковки и стъкло
 • Специфични уреди за измерване на различни параметри на материали за опаковки - твърдост, триене, свиване, гъвкавост и други - в зависимост от международен стандарт, за нуждите за оптимизация на производствените или пълначни / опаковащи линии.
 • Уреди за тестване на параметри на течности - вискозитет на мастила, лакове и покрития, минимална температура за формиране на покривен филм и други с много висока точност.

Едни от най-разпространените и известни инструменти е серията Novo-Gloss - уреди за измерване на отблясъци на светлина (глосметри), която намира приложение в печатната индустрия и по-специално печата на опаковки от картон и метал, както и печата на етикети.

Уредите за измерване на структурни параметри Rhopoint Instruments и Hanatek Instruments, от своя страна ви позволяват да измервате с точност характеристиките на материалите и медиите, с които работите.

 

Печатниците и производителите,
които имат съществуващи уреди Rhopoint

могат да се възползват от консумативи, поддръжка и ре-калибриране на наличното им оборудване директно от нас!

 

Rhopoint са експерти в качественото измерване върху различни повърхности. Компанията е създадена през 1986 г., първоначално като производител на глосметри. Novo-Gloss може да се намери в цеховете на водещи производители на покрития във всяко кътче на света. Основното производство на компанията е в St. Leonards on Sea, Англия, където се произвеждат инструментите за измерване на качеството на повърхности.

Уредите за измерване на влиянието на светлината и параметрите на материала върху вашия краен продукт ви позволяват да покриете редица стандарти и изисквания на клиентите и да предложите качество с точно измерени параметри.

Свързани продукти