Новини

19 Юли / 2023 г.

Miraclon пусна нова UV Choice Printing технология за подобряване на ефективността във флексо печата

Miraclon обяви пускането на UV Choice Printing, специално пригоден да повиши производителността на печат за етикети и други UV флексо отпечатани приложения. 

Достъпен за потребителите на технологията KODAK FLEXCEL NX, UV Choice Printing предлага на флексо печатниците да подобрят възможностите си за по-бърз процес с по-ниски разходи.

 

Увеличете производителността и стабилността на печат

Поддържайки набор от печатни медии, включително фолио, етикети без покритие и етикети с покритие, UV Choice Printing оптимизира трансфера на UV мастило и увеличава плътността на мастилото с до 15%. Технологията свежда до минимум много от проблемите с качеството на печат и осигурява по-добри плътни отпечатъци, фини линии, ясни баркодове и текст при използване на по-малки обеми мастило. Тя може да увеличи производителността и качеството на печат дори при използване на по-старо оборудване.

 

Намалете времето за настройка на печатната машина с 5-20%

UV Choice Printing опростява и намалява времето за настройка на печата с до 20%. Технологията на пресите да оцветяват по-бързо. С нея можете да постигате високи резултати при по-голямо разнообразие от условия на печат

 

Намаляват времето за експониране на клишета с до 50%

В предпечатната подготовка, UV Choice Printing увеличава ефективността, като съкращаване времето за експонация благодарение на по-качественото моделиране на повърхността на клишето.

 

 

„Технологията FLEXCEL NX е специално проектирана да се справи с присъщите за флексо печата сложности и разходи, от предпечат до печат", споделя Рийд Честърфийлд, главен директор по технологии и иновации в Miraclon. „Този гъвкав подход позволява на нашите клиенти да използват технологията за флексо клишета, без нужда от инсталация на нов хардуер, за да се възползват от най-модерните технологии ни иновации.“

 

UV Choice Printing е лесният избор за подобряване на печата на етикети. Технологията постига по-добри резултати и повече спестявания в по-широк диапазон от условия на печат.

 

Печатниците, които използват системата Flexcel NX, могат да поръчат технологията UV Choice Printing към своето съществуващо решение. Те ще получат незабавен достъп до новите функции, а екипът от експерти на Miraclon може да осигури съдействие и обучение за внедряване, одит на изработката на клишета и инструменти за постигане на максимално добри резултати.

 

Допълнение: PureFlexo™ - вече се предлага за приложения с мастила на водна основа

След пускането ѝ през 2021 г. и големия успех на печатници, използващи технологията PureFlexo за подобрена структура на повърхността на клишета за по-добър пренос на мастило, Miraclon разширяват технологията за контрол на нежеланото разпространение на мастило с приложения за печат с водно базирани мастила.

Първоначално само за мастила с разтворители, използвани върху филми, PureFlexo намалява спиранията за почистване на печатната машина, вече позволява повече ефективност и при печат с мастила на водна основа, използвани в приложения с картон като етикети, сгъваеми опаковки и материали за еднократна употреба.