Начало | Оборудване | Измервателни и контролни уреди за материали и структура | Уреди за контрол на печат на опаковки от картон | Rub & Abrasion Tester - уред за тестване на устойчивостта на мастила, лакове и покрития на триене
Rub & Abrasion Tester - уред за тестване на устойчивостта на мастила, лакове и покрития на триене Разгледайте галерия

Hanatek Instruments Rub & Abrasion Tester - уред за тестване на устойчивостта на мастила, лакове и покрития на триене

Уред за тестване на напечатани мастила, лакове, бои и покрития на механично триене и контакт с абразивни материали и повърхности

Свържете се с нас
Описание
Приложения
Блог
Новини

Описание

Rub & Abrasion Tester е уред за тестване на устойчивостта на мастила, лакове, бои и покрития върху различни материали. Уредът подлага тестваният материал и покритие на контролирано триене с контролиран материал при предварително дефинирани условия. Той може да се използва като част от контрола на качеството в производствена среда или като помощник при развойната дейности в лаборатория.

 

Изпрати запитване

 

Тестовете могат да се използват за да се идентифицират алтернативни материали, по-добри формулировки за мастила и покрития и като цяло да се постигнат оптимални параметри на картонените опаковки, фолиата, книги, списания или промо материали.

Hanatek Rub & Abrasion Tester може да се прогрмира с необходмият брой цикли, което позволява той да работи автоматично и да се използва паралелно с други тестови уреди.

  • проверка и контрол на печатните параметри
  • оценка на приложимостта или съответствието между покритията и материалите
  • предвидимост на издръжливостта на печатните мастила и покритията
  • подобряване на ефективността на опаковките

Защитни опаковки, списания, комерсиални документи и рекламни материали се печатат с мастила и покрития, които са проектирани да останат ясни, ярки и неповредени през целия живот на продуктите.

За съжаление, движението и триенето по време на опаковане, транспортиране или всекидневното използване на продуктите може да причини замърсяване или издраскване на техните опаковки. Видът на използваните покрития и субстрати, условията за съхнене (полимеризация) и степента на износване оказват влияние върху сериозността на това повреждане.

Инструментът за триене и тестовата глава се задвижват с една и съща скорост от 1 оборот в секунда. Това създава много равномерно триене между горната повърхност и цялата област на по-голямото тестово изделие. Използва се въздух за да се отстрани праха и частиците, които се отделят от триенето, за да се гарантира, че те няма да повлият на резултатите.

  • Горна проба: Горната проба с диаметър 50мм се изрязва обикновено от образец от отпечатан материал. Изберете област за тестване; обикновено е добре да се тестват области, които най-вероятно ще се повредят; това включва области с плътно нанесено мастило или спот цветове.
  • Долната проба: Долната проба има диаметър 115мм - това може да бъде или друг образец от отпечатан материал, или бял хартия, за да се види ясно прехвърлянето на мастилото.

След тестването, двете мостри се анализират визуално. Определя се преминаването / неуспеха на всеки тест визуално или чрез допълнителен анализ с помощта на денситометър, глосметър или спектрофотометър.

В комплекта с инструмента има шаблон за изрязване на проби с диаметър 50мм и 115мм. Подходящ за тестове с нисък обем на производство.

 

Изпрати запитване

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход