Новини

17 Февруари / 2017 г.

Приложението, което представи 1000 фотографии

Стартирането на приложението KODAK WINNING FOTOS има за цел да изгради фотографска общност чрез смесица от събития за представяне на фотографии и персонализирана обратна връзка, за подобряване на уменията.

На 14.02.2017 година WINNING FOTOS, марка лицензиант на Kodak, анонсира сайта и приложението KODAK WINNING FOTOS – дигитална платформа, където фотографи, независимо от нивото на техните умения, могат да показват своите снимки в различни тематични изложби. Платформата ще служи още като онлайн общност, където фотографите ще получават персонализирана обратна връзка и ще намерят други информативни ресурси, за да подобрят своята техника.

Всяка снимка, която е подадена към платформата бива анализирана от панел, състоящ се от професионални фотографи, лидери в индустрията и други членове на общността. Обратната връзка е групирана в специфични категории, като композиция и светлина, и е придружена от препоръчани ресурси за областите, които имат нужда от подобрения.

Сред експерт фотографите в панела, които ще предоставят обратна връзка, са: Катрин Евънс, Best of The Knot 2015, 2016 и 2017; Том Самън, LooksLikeFilm Artist of the Month; Джордън Хелфер, чиито фотографии за Pacific Sunwear са включени в Teen Vogue и други.

Фотографиите, наградени със злато, сребро или бронз печелят парична награда, фотографски продукти или дори възможност за кариерно развитие. Членовете на общността могат да се присъединят към множество изложби, които се провеждат ежедневно, ежеседмично или ежемесечно, и които са на различни теми с цел да стимулират членовете на общността да експериментират с нови жанрове от фотографията. Изложбите по повод старта на приложението са: Sweeping Landscapes, Up Close Art, and New Life.

"Това е платформа за фотографи, които имат желание да се усъвършенстват. Те се стремят да получат обратна връзка от професионалисти и принадлежат към една общност от хора, чиято страст е фотографията", казва Дейвид Йънг, изпълнителен директор на WINNING FOTO. "Фотографията е толкова мощен и универсален език, който е в състояние да се свърже хората от всички сфери на живота. Ние искаме да се насърчи продължителния растеж на този вид изкуство."

Приложението KODAK WINNING FOTOS безпроблемно се интегрира с камерата на мобилния телефон, а уебсайта позволява на потребителите да качват снимки от своите камери. Приложението е безплатно и налично за iOS и Android.

Приложението дебютира в Kodak Studios на CES 2017 в Лас Вегас.

За повече информация относно приложението и общността, посетете kodakwinningfotos.com.

За WINNING FOTOS

Основана през 2016 г., WINNING FOTOS е глобална компания, базирана в Сиатъл, САЩ. Вдъхновени от желанието да дадат на талантливите хора шанса да навлязат в професионалната фотография, WINNING FOTOS осигурява място за фотографи, където да усъвършенстват уменията си в кооперативна общност. Чрез прилагането на тематични изложби и персонализирана обратна връзка, WINNING FOTOS предлагат на своите членове ценна информация, която те могат да се прилагат на практика от зад обектива.

За повече информация за WINNING FOTOS, следвайте KODAK WINNING FOTOS в Twitter на @KodakFotos или харесайте Facebook страницата KodakWinningFotos.

За Kodak

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с и печата на изображения. Kodak предлагат, пряко и чрез партньорство с други иновативни компании, хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателска дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват сво1 бизнес и да се наслаждават живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com, следвайте Kodak в Twitter на @Kodak, или харесайте Facebook страницата Kodak.