Новини

10 Август / 2017 г.

Kodak печели наградата EDP 2017 за дигиталната печатна машина KODAK NEXPRESS ZX3900

Kodak спечели наградата EDP 2017 за най-добрия продукт в категорията "Цветни листови печатни машини с производителност над 200 000 A4 / месец" с дигиталната си печатна машина KODAK NEXPRESS ZX3900. Този продукт за дигитален печат, който бе публично представен на Drupa 2016, беше включен от Kodak в надпреварата за наградите EDP в основната категория "Комерсиален печат".

Наградите бяха представени от Асоциацията EDP (Европейска асоциация за дигитален печат) на 10 май 2017 г. по време на международната изложба на FESPA в Хамбург, Германия. Асоциацията EDP е съюз от 20 водещи печатни списания от цяла Европа. От 2007 г. насам годишните награди EDP са присъждани на най-новите и най-добрите постижения в областта на инструментите за печатно производство, софтуер, печатни медии, мастила, материали и довършителни системи за дигиталния сектор.

Платформата KODAK NEXPRESS ZX е водеща в индустрията, предоставяйки висока производителност и високо качество на продукцията. Многобройните опции за подобряване на печата, включително десетте специални сухи мастила за петата секция на KODAK NEXPRESS, дават възможност на печатниците да се разграничат от конкурентите си на пазара. Освен това платформата NEXPRESS ZX осигурява безпрецедентна гъвкавост по отношение на типовете печатни медии, дебелини и формати, с които работи печатната машина. Стандартната максимална дължина на листа от 520мм може по желание да бъде увеличена до 1000мм (или 1219мм по-късно тази година) с чекмеджето за хартия с удължен формат на KODAK NEXPRESS.

Техническият комитет на Асоциацията EDP, който номинира най-добрите продукти за окончателния кръг на оценяване, изтъква разширенията и подобренията в хардуера на платформата NEXPRESS ZX, както и усъвършенстваните решения на KODAK NEXPRESS за петата секция.

"Радваме се, че Асоциацията EDP почете печатната машина KODAK NEXPRESS ZX3900 с една от най-желаните награди", заяви Greg Gresock, вицепрезидент на Electrophotographic Printing Solutions, отдел "Печатни системи", Kodak. "В същото време виждаме тази награда като потвърждение, че иновативните функции, които Kodak реализира в платформата NEXPRESS ZX, са това, което доставчиците на печатни услуги трябва да приемат в днешно време, за да отговарят на изискванията на пазара гъвкаво и рентабилно, да разработват нови типове продукти и бизнес сегменти и да увеличат продажбите си."

За Кодак

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с печата на изображения. Kodak предлагат пряко и чрез партньорство с други иновативни компании: хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателската дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите на потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват своя бизнес и да се наслаждават на живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com, следвайте Kodak в Twitter на @Kodak, или харесайте Facebook страницата Kodak.

За Асоциацията EDP

Европейската асоциация за дигитален печат (EDP) е създадена през 2006 г. от шест търговски списания, чийто основен акцент е върху дигиталния печат и производство. Днес сдружението EDP се състои от 20 списания, обхващащи 26 държави и достигащи до повече от половин милион читатели в цяла Европа. Една от целите на Асоциацията EDP е да помогне на производителите на технологии в областта на дигиталния печат да намерят правилните решения за своите приложения. За повече информация относно наградите EDP и Асоциацията EDP вижте edp-award.com.

Kodak и NEXPRESS са търговски марки на Eastman Kodak Company.