Новини

17 Юли / 2017 г.

Kodak инсталира първата в света PROSPER 6000S печатна машина за картонаж в Zumbiel Digital

Kodak разшири своето присъствие на пазара на картонаж като обяви първата инсталация на едностранна цветна мастиленоструйна ролна печатна машина за приложение при опаковките  KODAK PROSPER 6000S в Zumbiel Digital.

Базирана в Hebron, Kentucky, САЩ, Zumbiel – една от най-големите независими компании за картонени опаковки в страната – предлага редица решения за опаковки на клиенти от пазарите на храни, напитки и здравеопазване. Необходимостта от по-голям производствен капацитет, както и по-добри дигитални възможности са факторите спомогнали за това, компанията да инвестира в PROSPER 6000S.

Ed Zumbiel, Президент на Zumbiel Digital, обяснява: "Нашите клиенти осъществяват все повече маркетингови кампании, които изискват различно ниво на персонализация, но до сега не можеха да включат картона в тях поради високите разходи и ниската производителност на дигиталните технологии. Следователно трябваше да намерим дигитална технология с производствен капацитет и качество на печат, която би била подходяща за водещите марки на пазара. След като оценихме няколко технологии, решихме да работим с Kodak, за да създадем наистина хибридно решение, което отговаря на нуждите на нашите клиенти.

"Уникалната хибридна конфигурация на печатната машина PROSPER 6000S в Zumbiel Digital включва щанцоване и 7 секции за предварително покритие,application of PMS цветове,  двустранен печат и надпечатен лак  по време на печата.

Едностранната цветна мастиленоструйна ролна печатна машина PROSPER 6000S отпечатва до 12,000 B1 листа на час, с качество на печат от 600 x 900 dpi при скорост до 200 m/min (656 ft/min). Предлага ширина на печат от 204mm до 647mm (8 inches – 25.5 inches), и може да работи с печатни медии, базирани на хартия, включително етикети, картон и хартия с полиетиленово покритие, от 150 gsm – 380 gsm. Печатната машина използва мастилата с CMYK пигментни наночастици на Kodak, които са в съответствие с правилата за безопасност при непряк контакт с храни.

"Несравнимата икономия и производителността на хибридната печатна машина PROSPER 6000S ще позволи на Zumbiel Digital да се адаптира към масовото персонализиране на опаковките от нишовия към масовия пазар", коментира  Donald Allred, Директор продажби и маркетинг за пазара на опаковки, Enterprise Inkjet Systems Division, Kodak , "PROSPER 6000S е особено подходяща за различно ниво на персонализация на кашони за напитки, фармацевтични картонени кутии, хартиени чаши и опаковки за храни. Тъй като може да се инсталира като самостоятелно устройство или да се интегрира в текущата производствена линия, доставчиците на услуги по печат на опаковки ще се възползват от наистина хибридна дигитална машина, която дава възможност за разширяване на предлаганите от тях услуги като им предлага висококачествен дигитален печат при производствени скорости.”

 

За Kodak

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с и печата на изображения. Kodak предлагат, пряко и чрез партньорство с други иновативни компании, хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателска дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват своя бизнес и да се наслаждават живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com, следвайте Kodak в Twitter на @Kodak, или харесайте Facebook страницата Kodak

За Zumbiel Digital

Zumbiel Digital еволюира от Zumbiel Packaging - една от най-големите независими, частни компании за картонени опаковки в САЩ. Компанията е съсредоточена върху високоскоростен, евтин дигитален печат на опаковки. Компаниите Zumbiel предлагат иновативни решения за картонени опаковки за хранителни изделия, напитки и фармацевтични компании от над 170 години. За допълнителна информация относно Zumbiel Digital и настоящите им предложения за дигитален печат, моля посетете сайта им zumbiel.com.