Новини

12 Август / 2016 г.

HYBRID SOFTWARE обявава PACKZ RoundTrip

HYBRID Software, която в момента е една от най-бързо растящите софтуерни компании в печатната индустрия, показа на Drupa 2016 един от най-интересните софтуери PACKZ и функцията PACKZ RoundTrip.  

“PACKZ е създаден, като напълно функционален едитор за производство на опаковки, а не, като дизайнерски инструмент. В същото време Adobe Illustrator е изборът на повечето дизайнери на опаковки по целия свят”, казва Гуидо Ван дер Шерен, председател на HYBRID Software. “Превръщането на една дизайнерска идея в готова за печат опаковка, може да стане много лесно с инструмент като PACKZ. Въпреки това, от дълго време студиата, които обслужват печатниците на опаковки се срещат с проблема, че дизайнерите и собствениците на марки искат файловете да им се връщат във формат за Adobe Illustrator, за да могат да бъдат лесно използваеми в бъдеще”.

PACKZ RoundTrip дава пълното решение на този проблем, като създава двупосочна връзка между файлове от Adobe Illustrator и стандартния за индустрията PDF. Използвайки PACKZ RoundTrip дори файлове от Illustrator, които не са запазени като съвемстими с PDF, могат да се отварят и редактират в PACKZ и след това да се върнат на собствениците на марки като нормален Illustrator файл с всички добавени от PACKZ елементи, като наддаване, мапване на цветове, step and repeat монтаж, баркодове, живи или векторизирани текстове и др. Крайният файл съдържа основните функции на Illustrator, включително слоеве, групи и стилове за лесно архивиране и използване на файла в бъдеще.

“PACKZ RoundTrip до момента е най-добрият пример за иновацията от която се нуждае печатната индустрия. Нуждата да се връщат файлове в Adobe Illustrator е дългогодишен проблем. Някои наши клиенти трябва да обработват файловете два пъти паралелно в Adobe Illustrator и друг производствен софтуер, за да отговорят на нуждите на своите клиенти."

PACKZ RoundTrip може да чете файлове, създадени от всички версии на Adobre Illustrator и създава файлове в последният Illustrator CC формат. RoundTrip не се нуждае от плъг-ин за Illustrator, което прави управлението на лицензите на Adobe много по-лесно. Това е опционален модул към PACKZ и е съвместим с лицензния сървър на HYBRID Software, позволявайки един лиценз за RoundTrip да се ползва от няколко ползвателя на PACKZ.