Новини

20 Септември / 2017 г.

Creative Edge Software пуска iC3D версия 5.0 на Labelexpo Europe

Тази версия предвещава нови нива на творчески контрол за дигиталното прототипиране на етикети и опаковки.

Creative Edge Software, разработчик на всепризнатия софтуер за дизайн на опаковки - iC3D, съобщава, че следващото й голямо издание ще съвпадне с Labelexpo Europe в Брюксел. Пет значими нови функции разширяват използваемостта и гъвкавостта на iC3D за дизайнери на опаковки, търсещи високотехнологичните възможности, които обикновено се предлагат само от специализиран софтуер за 3D дизайн.

iC3D v5.0 ще бъде демонстриран от трима партньори на щандове 3E46 (Four Pees), 8A09 (SS & C) и 8A10 (Hybrid Software) на Labelexpo. И на трите места посетителите са поканени да изпробват новите лесни за използване функции и да изпитат софтуера със свои собствени предизвикателства за дизайн на етикети и опаковки.

Разработването на версия 5.0 идва в отговор на заявките на клиентите от усъвършенстването на фотореализма в iC3D v4.0 на drupa миналата година, особено по отношение на моделирането на формите и реализма.

„Докато последното основно издание беше за подобряване на фотореализма, напредъкът, постигнат с версия 5.0, позволява на дизайнерите да получат безпрецедентно ниво на контрол върху вида и формата на дизайна на опаковките“, обяснява Ник Гилмор, главен изпълнителен директор на Creative Edge Software. „Новите функции позволяват на разработчиците на реклами да интерпретират и манипулират дизайна си, независимо дали става дума за подобряване на натурализма например или за подчертаване на специфичен елемент на продукта или дори на определена стойност на марката“.

Петте основни характеристики на новата версия iC3D v5.0 ​​са:

  • Point Editor - подобрен инструмент за редактиране на форми, който осигурява повишен фотореализъм чрез възможността да се добавят криви, гънки, гърбици и вдлъбнатини селективно върху моделите.
  • UVW Editor - позволява селективна манипулация на дизайни, поставени върху 3D модели, за да се коригира изкривяването на тези произведения, да се подобри натурализма и да се даде възможност за артистична интерпретация.
  • Physics Simulator - автоматично изчислява подходящите криви, гънки и изкривявания, за да създаде фотореалистични 3D гъвкави опаковки като чанти и торбички с едно щракване на мишката.
  • Sealed Shrink - за визуализиране на опаковани във свиваеми фолиа продукти с помощта на напълно запечатани торби. Допълва съществуващата функция iC3D Shrink Sleeve.
  • Advanced Shape Modeller - допълнителни инструменти за създаване на изключително сложни 3D форми и комбинации от форми.

Използвайки функции като Point Editor и UVW Editor, iC3D v5.0 осигурява възможност за избор на точки върху 3D модел, редактиране на форми, изкривявания и повърхностни ефекти, визуално настройване на дизайни, подобрявайки изгледа на опаковката или етикета в реалният живот. Това може да включва добавяне на случайни ефекти или несъвършенство, като гънки, бръчки и вдлъбнатини.

Освен тези функции за селективно редактиране, версия 5.0 включва и автоматични процеси. Physics Simulator е подобен на технологията, използвана в гейминг и филмовата индустрии. В iC3D v5.0 той автоматично пресъздава поведението на гъвката опаковка в различни ситуации като динамика на гънки, издутини и вдлъбнатини. Функцията Sealed Shrink е разработена, за да подготвя макети на термосвиваеми торбички като тези, които обикновено се използват за предварително опаковани бързо развалящи се храни - например сирене, риба и месо.

„Ние от Creative Edge Software в сърцата си сме софтуерни иноватори и скромно обобщаваме новите характеристики на iC3D v5.0 като „нагъване, смачкване, вдлъбване“, но това не трябва да подценява тяхната сила“, твърди Гилмор. „Способността да се създава всякаква форма, да се симулира физическото поведение на опаковките и да се подобри визуално тяхната естетика е фината настройка, която може да бъде разликата между успеха и провала на предложението от марката върху рафта“.