Новини

CGS ORIS пуска решение за цветни проби върху реалната медия за печат - Real Substrate Proof
18 Септември / 2023 г.

CGS ORIS пуска решение за цветни проби върху реалната медия за печат - Real Substrate Proof

CGS ORIS обяви пускането на Real Substrate Proof - решение, което позволява подобрена комуникация на цветове между различните участници в процеса. 

Real Substrate Proof дава възможност за производство на цветни проби и макети върху крайния целеви производствен материал. Новото решение също така запазва външния вид и усещането и всички други физически свойства на субстрата.

Едно от ключовите предизвикателства при проверката на дизайна на опаковки в миналото беше необходимостта да се използват субстрати със специално покритие, които не приличат съвсем на крайния материал, или да се използват UV мастила, които добавят отличителен мастилен слой към медията. 

Да не оставяме настрана и факта, че UV мастилата доста често имат неприятна миризма.

Основна предпоставка за проверка на опаковките е възможността за съвпадение на бранд идентичността и спот цветовете. Новият комплект мастила, специално проектиран за използване със софтуерът за единични мостри и реални макети CGS Flex Pack, включва CMYK, оранжево, зелено, синьо и бяло, отговаряйки на това изискване и покривайки почти 100% от библиотеката на Pantone.

Мастилата са нетоксични, без миризма, силно разтегливи и с възможност да се полагат върху различни медии, като изключително тънко и гъвкаво термосвиваемо и IML фолио, плътен картон или гофриран картон. 

Мастилата са устойчиви на топлина и могат да бъдат лакирани, което ги прави подходящи дори за приложения като печат върху метал. Това прави цветните проби не само по-реалистични, но и по-лесни, по-бързи и по-евтини за производство - важни елементи за силно конкурентен пазар, където качеството и времето за пускане на пазара са от решаващо значение за успеха на фирмите за комерсиален печат и производителите на опаковки, както и самите брандове.

 

Решението за цветни проби върху реалната медия за печат

Real Substrate Proof, разработен съвместно с Mutoh и е част от софтуера CGS ORIS Flex Pack. 

Пакетът се състои се от принтер Mutoh VJ-628MP или новата по-голяма хибридна версия, VJ-1629MH, които са разработени специално за работа със софтуер CGS ORIS Flex Pack.

Новоразработените мастила за дигитален печат върху реалната производствена медия със смола на водна основа се характеризират с отлична адхезия и уникални свойства на разтягане и свиване, което позволява директен печат върху всички видове опаковъчни носители, включително термосвиваеми фолиа.

Софтуерът Flex Pack от своя страна е достъпно многофункционално решение, с което можете да създавате както виртуални, така и физически цветни проби и макети на опаковки, които се доближават максимално до реалния ви печат.

Real Substrate Proof е чисто нов подход за проверка и създаване на прототипи в опаковките. Комбинацията от принтерите Mutoh, софтуера CGS Flex Pack и иновативните мастила позволява този нов подход за печат върху реална медия, достъпен ексклузивно и единствено от CGS ORIS и съответно от ГЕД

Пакетът от решения осигурява отлично качество на печат в компактен отпечатък, който се побира дори в най-ограничените от пространството операции. Софтуерът Flex Pack е специално проектиран да отговори на най-взискателните изисквания на опаковъчната индустрия. Базиран е на патентована технология за итеративно 4D управление на цветовете на CGS ORIS, съобразена с нуждите на производството на опаковки. 

Цветови бази данни, базирани на облак, като CGS CxF Cloud или X-Rite PantoneLIVE, както и цветови бази данни на собственика на марката, също могат да бъдат интегрирани в решението. Софтуерът включва интегрирана предпечатна проверка, сертифициране за дигитални и реални цветни проби проби и поддържа спектрални цветови данни като CxF/X-4.


Разгледайте софтуера за изработка на реални мостри и макети CGS ORIS Flex Pack
Свържете се с нас, за да разберете повече за изработката на мостри и макети върху реалната медия за печат.