Новини

ARCHOS ще произвежда таблетите с марка Kodak за Европа
23 Февруари / 2017 г.

ARCHOS ще произвежда таблетите с марка Kodak за Европа

На 16.02.2017г. Eastman Kodak Company обявиха, че са избрали ARCHOS, пионер в потребителската електроника и стабилна Паневропейска компания, като лицензополучател на марката Kodak на Европейския пазар на таблети.

Договорът с ARCHOS е най-новото разширение на програмата за лицензиране на марката Kodak и следва успешният Европейски старт на смартфона KODAK EKTRA.

"Ние сме много горди, че сме един от лицензиантите на Kodak за съвместно разработване на тяхната марка в света на таблетите. С нетърпение очакваме пускането на тези устройства и поставянето им в ръцете на хората", каза Изпълнителният Директор на ARCHOS, Лоик Поарие.

"Развълнувани сме, че ще добавим ARCHOS в портфолиото ни от лицензианти на марката," каза Брайън Крус, вицепрезидент и генерален мениджър на Kodak Consumer Products Group. "ARCHOS има силна позиция в сектора на таблетите. Френската марка бе първата, която въведе таблет с Google Android през 2009 г. и е призната като ключов играч на Европейския пазар на таблети с широка мрежа от търговски обекти."

KODAK таблетите ще съчетават шик дизайн с най-новите технологии. Предварително заредени на таблетите приложения ще предоставят на фото и видео ентусиастите творчески възможности и 8-мегапикселова задна камера за улавяне на спомени от ежедневието. 3G свързаността ще даде възможност на потребителите да споделят любимите си снимки и видеоклипове в реално време със семейство и приятели.

Таблетите KODAK ще се продават в магазините в цяла Европа преди лятото на 2017 година.

За ARCHOS

ARCHOS, пионер в областта на потребителската електроника, продължава да прави нововъведения и да революционизира пазара на потребителска електроника. Сред другите, френския производител е първата с HDD MP3 плейър през 2000 г., мултимедиен плеър през 2003 г., таблети с Google Android през 2009 г., свързан Smart Home през 2014 г. и PicoWAN, първата съвместна мрежа, посветена на интернет на нещата, през 2016 г. Днес ARCHOS предлага собствена линия от таблети, смартфони и свързани устройства по целия свят. Също така, компанията предлага на пазара и разпространява иновативни продукти с висока добавена стойност, свързани с пазара на таблети и смартфони: градска мобилност, смарт забавление. Със седалище във Франция, офиси в Европа и в Азия, ARCHOS се превърна в силен Паневропейски играч и продължава международната си експанзия. ARCHOS се котира на Compartment C на Eurolist, Euronext Paris, ISIN код: FR0000182479.

 

За Kodak

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с и печата на изображения. Kodak предлагат, пряко и чрез партньорство с други иновативни компании, хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателска дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват своя бизнес и да се наслаждават живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com, следвайте Kodak в Twitter на @Kodak, или харесайте Facebook страницата Kodak.