Новини

27 Февруари / 2017 г.

Kodak избра 8 носители на наградата SONORA Plate Green Leaf от целия свят

Осем доставчика на печатни услуги от целия свят бяха избрани от Kodak да получат наградата SONORA Plate Green Leaf за 2016 година. Програмата, която стартира през 2014 година, отличава клиенти, които са показали изключителни усилия за намаляване на тяхното въздействие върху околната среда чрез различни инициативи и най-добри практики.

Получатели на наградата SONORA Plate Green Leaf за 2016 година са: Reynolds and Reynolds (САЩ), Informco (Канада), Groupe Estimprim (Франция), Royalpack (Полша), UVO communications (Южна Африка), Ohshaika printing (Япония), Kava printing (Китай), NPE Print Communications (Сингапур).

Всички тези печатници са потребители на безпроцесните пластини KODAK SONORA и също така са лидери на съответните пазари във въвеждането на стабилни екологични практики в техните операции. Тези практики включват мониторинг на използването на енергия и вода, участие в местни програми за устойчивост и използването на екологични материали и суровини.

"За нас е чест да изберем осем от нашите клиенти, които да получат тази престижна награда. Доставчиците на печатни услуги по света продължават да виждат реалните ползи, които устойчивите практики за печат имат върху техния финансов резултат", казва Ричард Риндо, генерален мениджър офсетов печат за целия свят на Kodak, и вицепрезидент на дивизията за печатни системи. "От внедряването на безпроцесни пластини SONORA, през рационализирането на работните процеси и интегрирането на по-екологично чисти материали, печатниците са показали, че устойчивостта е добра за бизнеса и за бъдещето на индустрията."

Наградата носи името на безпроцесните пластини KODAK SONORA Process, известни с това, че носят на клиентите драматични екологични и икономически ползи, без да жертват качество и крайния продукт. Пластините SONORA премахват необходимостта от проявителна машина, който изисква химикали, вода и енергия и генерира отпадъци. В комбинация с търсенето от страна на индустрията на устойчиви решения за печат, които да са насочени към нови приложения и възможности, като в същото време увеличат рентабилността, обемите на пластини SONORA продължиха да растат през 2016 г. С икономическата и екологична устойчивост като основа на стратегически инвестиции на все повече доставчици на печатни услуги, Kodak прогнозира тази тенденция да продължи и очаква, че 30% от обема на продажби на пластини на компанията ще бъде на безпроцесни такива през 2019 година.

Получатели на наградата SONORA Plate Green Leaf за 2016 година:

 • САЩ

Reynolds and Reynolds - Основана през 1866 г. като печатница за бизнес формуляри, днес Reynolds and Reynolds доставят софтуера, бизнес формулярите и консумативите, както и професионални услуги, които поддържат всички области на автомобилната търговия на дребно за дилъри и производители на автомобили. Компанията стана клиент номер 1000 на Kodak за SONORA Plate през 2014 г. Като част от цялостната стратегия на компанията за околната среда, Reynolds поставя силен акцент върху рециклирането. Програмата, благодарение на която се рециклира хартия, картон, пластмаса, метал, стъкло, дървени палети, електронни компоненти, химикали, фолио, тонер касети и касети за мастило, води до икономии в размер на приблизително 5,700 кубични ярда пространство в депата за отпадъци средно годишно.

 • Канада

Informco - Повече от 65 години, Informco предоставя интегрирани комуникационни решения за клиенти в широк спектър от индустрии. Те осигуряват дизайн, печат и услуги по разпространение за почти всеки вид комуникация, която една организация може да изиска. Вече повече от 18 години, Informco интегрира активни екологични практики в ежедневната си дейност. Компанията е сертифицирана по ISO от 1999 г. и е постигнала значително намаляване на потреблението на енергия, вода, както и емисиите на VOC чрез строги програми за мониторинг. Като лидер сред своите конкуренти, Informco е първият доставчик на печатни услуги в Канада, който печели през 2002 година наградата за „Предотвратяване на Замърсяването“ на CCME (Канадски Съвет на министрите на околната среда).

 • Франция

Groupe Estimprim – Инициативите по опазване на околната среда, предприемани от Groupe Estimprim, се ръководят от стратегия за устойчивост, която включва валидни за цялата компания, редовни измервания и подсилвани чрез обучение на персонала, ясни цели. Като член на мрежата на Франция за Global Compact, Groupe Estimprim следи разхода на енергия, използва енергоспестяващите функции на оборудването си, екологично чисти материали, като например растителни мастила, разтворители без съдържание на алкохол, рециклирана хартия и хартия от устойчиво управлявани гори.

 • Полша

Royalpack - Основана през 2009 г., днес фирмата Royalpack е една от водещите печатници за велпапе опаковки в Полша. В допълнение към използването на пластини SONORA за премахване на химическата обработка, компанията е реализирала и редица инициативи за намаляване влиянието си върху околната среда, включително използването на слънчева енергия за подгряване на водата. Компанията още инвестира в модерна техника, за да се намали количеството на отпадъците, генерирани по време на производствен процес.

 • Япония

Ohshaika Printing - Ohshaika Printing е на пазара в продължение на над 100 години, като компанията специализира в комерсиален печат с акцент върху печата на опаковки. Простирайки се върху петте фабрики на компанията, стратегията на Ohshaika за околната среда е фокусирана върху намаляване на разхода на енергия, вода и намаляване на химически отпадъци, като стратегията включва ясно определени цели и метрики. Като част от цялостния план на компанията за намаляване на потреблението на енергия:

 • Ohshaika използва възобновяеми енергийни източници
 • сертифицирана е по ISO14000
 • използва пластини SONORA,

като по този начин компанията е намалила консумацията на мастило и е свела химическите отпадъци в своята оперативна дейност до нула.

 • Китай

Kava Printing - Основана през 1995 г., Kava Printing оперира в сферата на комерсиалния печат като предлага пълно обслужване в континенталната част на Китай. Компанията обслужва разнообразни индустрии със значителен акцент върху разработването на оригинални печатни и опаковъчни продукти за козметични марки във високия клас и ръководства за употреба за големи промишлени предприятия. Въвеждането на безпроцесните пластини SONORA в компанията е част от плана на Kava Printing да засили своя профил в сферата на устойчивото развитие.

 • Сингапур

NPE Print Communications - NPE е награждавана печатница в областта на комерсиалния печат, която предоставя широка гама от услуги на своите клиенти, от консултации по проекти и предпечат, до офсетов, дигитален печат и довършителни решения. NPE отдавна е ангажирана с подобряване на екологичния си профил. На текуща база, компания инвестира в обновяване на стари машини с по-енергийно ефективно оборудване и стриктно следи използването на енергия и консумативи, които са обвързани с годишни цели за намаляване на употребата им.

 • Южна Африка

UVO Communications – На пазара от над 25 години, UVO Communications е доставчик на печатни услуги от ниво 1 на BBBEE. Компанията доставя на своите клиенти интегрирани услуги, които обхващат както офсетов, така и дигитален печат. UVO Communications има на щат служител по околната среда, който отговаря за координиране и измерване на показателите по програма за спестяване на енергия и вода, както и дейностите по рециклиране в компанията.

За наградата SONORA Plate Green Leaf

Програмата, която стартира през 2014 г., отличава постижения сред клиентите на Kodak, които са лидери в екологични инициативи. Номинираните са оценявани по редица критерии, включително за управление на практики за подобряване на енергийната и водната ефективност, участие в местни усилия за устойчивост и използването на екологични суровини и материали. Всички кандидатури се оценяват по точки, определени от комисия съдии от Kodak.

За Kodak

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с и печата на изображения. Kodak предлагат, пряко и чрез партньорство с други иновативни компании, хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателска дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват своя бизнес и да се наслаждават живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com, следвайте Kodak в Twitter на @Kodak, или харесайте Facebook страницата Kodak

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за тестове, пробен печат и консултация.

Свържете се с нас