Начало | Оборудване | Принтери за широкоформатен печат | Сертифицирани цветни проби | SureColor SC-P5000 Violet Spectro - принтер с вграден спектрофотометър за печат на цветни проби с малък размер
SureColor SC-P5000 Violet Spectro - принтер с вграден спектрофотометър за печат на цветни проби с малък размер Разгледайте галерия

Epson SureColor SC-P5000 Violet Spectro - принтер с вграден спектрофотометър за печат на цветни проби с малък размер

Професионален принтер с вграден спектрофотометър и виолетово мастило за печат на сертифицирани цветни проби по FOGRA с покритие на 98% от скалата на PANTONE с ширина до 17'' / 43 см.

Свържете се с нас
Описание
Технически спецификации
Приложения
Ресурси
Блог
Демонстрации, тестове и поддръжка

Описание

Epson SureColor P5000 Violet Spectro е професионален принтер, конфигуриран с допълнително лилаво мастила и вграден спектрофотометър за целите на печата на сертифицирани цветни проби по международните стандарти за печат.

С принтера и подходящия софтуер, като CGS Color Tuner // Web Pro вие можете да правите бързо и лесно:

 • сертифицирани по FOGRA цветни проби - печатайте лесно и сертифицирайте цветни проби по международния стандарт FOGRA. Принтерът може да печата и симулира различни параметри на печат и да печата проби по всички стандарти, включително FOGRA 27, FOGRA 39, FOGRA 51, FOGRA 52 и  др.
 • цветни разпечатки без сертификат - отпечатайте своите файлове с възможно най-точно цветопредаване за създаване на макети и мостри, както и за проверка на цветовете и файла от който ще печатате
 • разпечатки за проверка на съдържанието - проверявайте съдържанието във файловете за печат, като правите технически разпечатки на леки медии или прозрачни филми, които можете да наложите един върху друг

 

Изпрати запитване 

 

Качество на печат на най-високо ниво

Серията Epson SureColor P е оборудвана с известната печатна глава Epson Thin Film MicroPiezo, която има максимална резолюция на печат от 2880х1440 dpi. За разлика от технологиите, които за базирани на топлина, печатната глава на Epson използва електро-механично движение, което не само запазва качествата на мастилото, но също така харчи по-малко енергия и прави главата по-издръжлива.

Ако нямате софтуер за сертифицирани цветни проби, но искате да правите цветни разпечатки на вашите файлове, принтерът им иновативна софтуерна таблица за точен превод на цветовото пространство (Look Up Table или LUT) от RGB към цветовото пространство на принтера можете да постигнете печат, който да отговаря на това, което виждате на сертифициран монитор. 

В случай, че закупите цяла система за печат на сертифицирани цветни проби, която включва софтуера CGS Color Tuner // Web Pro, вие ще можете да управлявате изцяло конверсиите на цветовите пространства през специалния софтуер и вградените профили.

 

Високотехнологична печатна глава за стабилни печатни резултати

Микро дюзите на главата са създадени за по-добро позициониране на мастилените капки, намаляване на разпръскването на излишни капчици и по-добър контрол на плътността и обема на мастило. Epson SureColor P има печатна глава с десет мастилни канала, която е допълнена от технологията за контрол на размера на капката Variable Size Droplet помага за постигане на перфектни преливки, оптимизирани плътности на цветовете, като в същото време спомага за намаляване на разхода на мастило. Принтерът има матово и гланцово черно мастило, като може да превключва между тях в зависимост от приложението и използваната медии.

Главата има специално покритите, което я запазва от замърсяване, както и система за следене на нейното състояние, почиства я автоматично и я позиционира правилно за да се гарантира предвидим, постоянен и надежден печат с минимална намеса от оператора.

 

Специално разработени мастила за най-добро цветопредаване

Мастилата UltaChrome HDX са подобрена версия на популярните мастила HDR/K3. Използвайки водно базирана, изцяло пигментна формула, мастилата постигат ненадминато цветово пространство и след бързото им изсъхване стават устойчиви на драскане и вода. Серията HDX включва:

 • подобрени версии на матовото (Matt Black) и гланцово черно (Photo Black), с които можете да постигнете подобрени стойности на dMAX за по-ярки отпечатъци с подобрени тонове, както за черно бял, така и за цветен печат
 • светло черно мастило (Light Black) за подобрен баланс
 • ярка магента (Vivid Magenta) за по-ярки сини и розови цветове
 • оранжево (Orange) за фини телесни тонове и ефекти на осветяването
 • зелено (Green) за по-добро пресъздаване на природни цветове
 • подобрено жълто (Yellow), което придава по-добра устойчивост на UV светлина и подобрена стабилност на изображенията

При поръчка на принтера той се конфигурира с:

 • лилаво мастило (Violet) за специални приложения с което се постига до 99% покритие на скалата на PANTONE

С комплект от 10 цвята пигментно мастило UltraChrome HDX, моделът пресъздава резултати с превъзходно качество и висока прецизност, с ярки и наситени цветове. За да получите зашеметяващи разпечатки, специалният режим за черно-бял печат дава плътни, дълбоки и наситени черни отсенки и гладки тонове.

 

Точни цветове с повтаряемо качество на печат

Серията Epson SureColor P се калибрира колориметрично още по време на сглобяване на принтера, за да се гарантира, че отпечатъците ще изглеждат еднакво, независимо дали са отпечатани на един или различни принтери. 

Мастилото има цветово постоянство от DeltaE 1.0, така че мастилата да имат постоянно цветопредаване при различни видове осветяване

Благодарение на печатната глава TFP PrecisionCore от Epson и автоматичната функция за проверка на дюзите потребителите могат да бъдат уверени в постоянното високо качество на разпечатките. Висококачественото пресъздаване на цветове е гарантирано всеки път без нужда от скъпи добавки, благодарение на помощната функция за калибриране на цветове Epson Color Calibration и допълнителния Spectroproofer, работещ с X-Rite за бързо и прецизно измерване на цветовете.

 

Принтер за професионалисти който е лесен за използване и инсталация

Epson SureColor P5000 Violet Spectro е настолен принтер с ширина на печат до 17'' / 43 см. и поддържа голям набор от специализирани медии за проверка на файлове и печат на сертифицирани цветни проби. Може да се зарежда с медия на рола, като зареждането става без шпиндел и с автоматична компенсация на изкривяването. Принтерът може да печата и с медия на листи, като има прав път на транспорт на медията, което му позволява да печата на материали с дебелина до 1.5мм. 

Поддържа печат от ръб до ръб, както на медии на лист, така и на рола и може да печата напълно без рамка на ролна медия. Има вградена система за управление на баркодове, която може да следи разхода на медия и да спомогне за автоматичното конфигуриране на принтера при смяна на медията.

Принтерът има голям LCD панел, с който можете да управлявате всички негови функции, да следите състоянието на принтера и да виждате нивото на всяка мастилница. Изборът между индивидуални касети от 200 мл., позволява печат на по-големи тиражи между смяната на касети. С допълнителния твърд диск от 320 GB потребителите могат да освободят място на компютъра си и да съхраняват множество задачи за печат в принтера, които са готови за изпълнение.

 

Намалете ръчното измерване с вградения спектрофотометър

Принтерът се предлага с вграден спектрофотометър, който се контролира изцяло от софтуера за управление на процеса по печат на сертифицирани цветни проби. В рамките на този процес:

 • Принтерът отпечатва цветната проба, допечатва скалата на FOGRA и изсушава отпечатъка
 • Спектрофотометърът автоматично измерва скалата
 • Софтуерът анализира резултатите и подава команда на принтера да допечата сертификата ако стойностите са в допустимите граници

По този начин вие можете да печатате сертифицирани цветни проби и да калибрирате принтера с минимална ръчна работа. Вграденият спектрофотометър помага за следните дейности, като измерва автоматично:

 • отпечатаната проба за да се установи дали тя отговаря на международния стандарт
 • таблиците за калибрация на принтера
 • таблиците от калибрациите на нови медии или създаването на нови профили

Принтерът се конфигурира със:

 • 17-инчов спектрофотометър, разработен съвместно с X-Rite
 • Автоматизира калибрацията на принтера
 • X-Rite ILS30EP поддържа: M0, M1 и M2 измервания
 • Поддържа стандартните UV и UV-cut измервания
 • Поддръжка на XRGA за измерване, съвместимо с други инструменти
 • Вградено изсушаване, за да се подобри времето за изсушаване на отпечатъците

 

Основни функции и предимства

 • неповторимо качество на печат - печатната глава Epson TFP с резолюция до 2880х1440 dpi и технологията Variable Droplet Size за контрол на големината на капката гарантират качествен и постоянен печат при ултра висока резолюция с перфектни полу-тонове и оптимизирана плътност на мастилото
 • превъзходен цвят - 10 мастилници с мастило UltraChrome HDX ви дават възможност да печатате с подобрени стойности на dMax, по-голямо цветово пространство и може да се конфигурира с Light Light Black или с Violet мастило
 • ненадминат черно бял печат - печата черно бели изображения с качество достойно за всяка галерия, като превключва автоматично между фото и матово черно в зависимост от приложението и избраната медия
 • много стабилно изображение - отпечатъците съхнат бързо, като стават устойчиви на вода и надраскване. Могат да се съхраняват за дълъг период от време, като имат добра устойчивост на светлина
 • гъвкаво решение за различни приложения - поддържа широк набор от медии с максимална скорост на печат то 30 кв.м./час. Може да се зарежда с медии на рола или на листи до размер А2. Поддържа печат на картон с дебелина до 1.5мм.
 • лесен за използване - работи със зареждане на медия без рола, регулируем опън на медията и автоматична система за управление на медията, както и издръжлив автоматичен ролен нож. Има LCD панел с включено помощно упътване
 • създаден за професионалисти - работи с намалена консумация на енергия, зарежда се с 11 оптимизирани мастилници до 200 мл. всяка и се нуждае от много малко поддръжка.

 

Изпрати запитване

Технически спецификации

Демонстрации, тестове и поддръжка

Демонстрация и тестове

Имате възможност да видите и тествате голяма част от нашите продукти, за да се уверите в тяхната функционалност и да видите как те биха оптимизирали Вашата дейност. Правилната оценка на продуктите, техните опции и обхвата на дейностите по тяхното внедряване ви гарантира бърза възвращаемост на инвестицията и гладко преминаване към новите, оптимизирани методи на работа.

 • демонстрация на продукта и представяне на различни сценарии на работа
 • тестове с реални поръчки и демонстрация на възможностите за решаване на реални казуси
 • провеждане на тестове в реална производствена среда

В случай, че имате интерес към демонстрация на този продукт, можете да се свържете с нас през бутона "Свържете се с нас" по-горе, през формата за контакт на сайта или като ни пишете на sales@gedbg.com
 

Инсталация и обучение

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:

 • инсталация на продукта след закупуването му
 • интеграцията му с други продукти и системи
 • обучение за използване на продукта, както и добри практики за работа
 • цялостна поддръжка по време на експлоатацията му

Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвращаемост на инвестицията.
 

Поддръжка

Принтерите се нуждаят от изключително малко поддръжка от страна на оператор. Всички модели могат да се закупят с различни варианти за удължаване на гаранцията, извън гаранционна поддръжка и профилактика. Ние имаме един от най-добрите сервизи на техника в България и можем да поддържаме вашият принтер независимо къде се намира в страната.

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • въпроси и консултации свързани с продукта и неговото приложение
 • отстраняване на проблеми свързани с продукта
 • създаване на работни потоци и профили на работа
 • обучение на персонала, както и на нови кадри постъпили след закупуването на продукта

В случай, че се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход