Начало | Блог | Европа споделя: мастиленоструйната технология е новият избор за бизнес печат

Блог

Европа споделя: мастиленоструйната технология е новият избор за бизнес печат

Европа споделя: мастиленоструйната технология е новият избор за бизнес печат

Концепцията за офис без хартия приключва. Всъщност, според анализатора на печатната индустрия, Louella Fernandes от Quocirca, "Далеч от това да бъде “мъртъв”, печатът се радва на възраждане като начин за хората да си дадат почивка от шумния онлайн свят"

 

От тук следва въпросът: „Как да гарантираме, че нашите технологии за печат продължават да отговарят на нуждите ни в бъдеще?“ - Някой от основните отговори са чрез: повишаване на производителността, осигуряване на по-големи ползи за клиентите и използване на по-малко ресурси.

Наскоро от компанията Epson съобщиха, че продължават да инвестират много в технологиите за мастилено-струен печат насочен към бизнес, за да отговорят на точно това предизвикателство: “Ние участваме в мисията да помогнем за преодоляването на старите убеждения относно мастиленоструйните и лазерните технологии за печат. Имаше време, когато лазерът се смяташе за по-добър за бизнес печат. Иновациите в инкджет обаче, го задвижиха и го качиха начело с висока ефективност и производителност. Сега настъпва момент, в който все повече и повече фирми търсят партньори с корпоративна социална отговорност и по-ниско влияние на околната среда, а мастиленоструйните печатни машини ще бъдат технологията, която наистина ще бъде начело на промяната.”

Ето защо въоръжени с проверени от независими страни доказателства за ползите от мастилено-струйната технология от ново поколение на Epson, те говорят за избора на печатна технология на пазара, за да покажат истини, произтичащи от индивидуалния избор на технология за печат. Проучването се базира на събрани отговори и прозрения от над 5000 европейски ръководители, вземащи решения и влияещи върху решенията в Западна Европа. Анкетата е била на база въпроси вярно или невярно (“true or false”), за да тестват техните знания - и резултатите са впечатляващи!

По-голяма част от анкетираните (58%) погрешно смятат, че лазерният принтер произвежда по-малко въглероден диоксид (CO₂), а 54% погрешно вярват, че при него остават по-малко отпадъци от инкджет. Освен това, 67% от анкетираните неправилно смятат, че лазерният принтер осигурява по-висока производителност поради по-малкото време, прекарано в поддръжка и престой. Погледнато положително, 62% от анкетираните знаят, че мастиленоструйните принтери консумират по-малко енергия, а 55% с основание се съгласяват, че инкджет машините са по-бързи за печат.

Истината е, че иновациите в технологията за бизнес инкджет са довели до нови решения, които надхвърлят лазерния печат по отношение на производителността, качеството и опазването на околната среда. Имаше е време, когато лазерът беше основен избор, но тези дни вече са в миналото. Мастилено-струйните продукти вече доставят скорости до 100 страници в минута, с ниски разходи за страница. Като допълнение на това, е намалено количеството отпадъци и консумацията на енергия съответно до 99% и 96% в сравнение с лазерните принтери (по тестове от BLI за период от два месеца, срещу селекция от конкурентни машини упълномощени от Epson).

Изискванията за поддръжка и интервенция са с до 98% по-малко в сравнение с лазерните продукти, което означава повече време за производителност за работния процес. Всъщност, ако всеки бизнес в Западна Европа премине към мастилено-струйни машини на Epson, ще спестим достатъчно енергия, за да захраним поне 507 000 домакинства.

Epson познава печата и хората познават Epson като добър избор за печатни машини. Това, което не е достатъчно добре известно, е огромният потенциал на мастиленоструйната технология за днес и за утрешната бизнес среда. Окуражаващо, е това, че когато се представят фактите за инкджет като технология за печат - че не само подпомага крайния резултат, но и намалява въздействието върху околната среда - 76% от европейците избират мастилено-струен печат.

 

За изследването:

Epson Europe провежда онлайн проучване в социалните медии, онлайн медиите и директните пощенски канали във Франция, Германия, Италия, Испания, Португалия и Великобритания.

Целта е да се тестват знанията на хората по отношение на ползите от лазера в сравнение с технологиите за мастиленоструен печат и да демонстрират какво биха избрали хората, ако им се предоставят фактите. 5111 отговора бяха събрани в 6 държави: 1524 във Франция, 1,034 в Германия (включително малък процент от отговорите от немско-говорящите региони на Австрия и Швейцария), 1,022 в Италия, 808 в Испания и Португалия заедно, и 723 в Англия.

Анкетираните включват 14% ръководители на бизнес от най-високо и управленско ниво, 58% влияещи на бизнес решенията на ниво служители и 28% други категории, включително самостоятелно заети лица и работници на свободна практика. Професионалните сектори са различни и включват 17% корпорации, 13% търговци на дребно, 11% образование, 7% производство и 6% здравеопазване.

 

Най-популярни
Последни