Новини

Нова технология Capture 3D за лесно моделиране и създаване на точни термосвиваеми опаковки
08 Ноември / 2023 г.

Нова технология Capture 3D за лесно моделиране и създаване на точни термосвиваеми опаковки

Hybrid Software представи своята нова технология Capture 3D.

Capture 3D е приложение за висококачествено 3D моделиране на термосвиваеми опаковки. Чрез дизайн и изработка на 2D графични изображения и 3D оформяне към реалната опаковка, термосвиваемото фолио компенсира напълно точно всички извивки на опаковката. Резултатите да се видят и споделят чрез визуално реалистичен 3D преглед.

С тази иновативна технология решетката може да се моделира изключително лесно и прецизно, буквално за минути. С Capture 3D този процес вече няма нужда да отнема няколко дни, спомагайки да се ускори времето за пускане на продуктите на пазара. 

Capture 3D елиминира "мъртвите зони" от неприхванати изкривявания на опаковката. По този начин опаковката на вашите клиенти получава повече разпознаваемост на марката и привлекателност в очите на крайния потребител.

 

Как работи технологията за моделиране на термосвиваемо фолио Capture 3D?

Първата стъпка от процеса е да изберем от библиотеката с шаблони 3D решетка, която е най-подходяща за наличната печатна технология и за опаковката, която ще произвеждаме. След това трябва да отпечатаме решетката и да наложим шаблона около модела. 

Като следваща стъпка трябва да заснемем модела с рефлекторни камери, които се използват за точно сканиране в 360 градуса. Тази стъпка генерира уникална мрежа, която компенсира всички изкривявания и трябва да се качи в Capture 3D. 

В последната стъпка 3D дизайнът се нанася върху 3D модела, който току що създадохме.

Този модел може да бъде въведен в производствения работен поток в приложенията на Hybrid Software, да бъде изпратен до клиента за преглед и одобрение и след това да бъде въведен в печат.

Процеси за създаване на термосвиваеми опаковки, чието усъвършенстване обикновено отнема дни, са интегрирани в плавен работен процес и могат да бъдат завършени за минути.