Новини

Коdak обяви новите си плъгини за предпечатна обработка в Adobe Illustrator
10 Ноември / 2020 г.

Коdak обяви новите си плъгини за предпечатна обработка в Adobe Illustrator

От Kodak представят Софтуер за създаване и обработка на векторни изображения, подходящ за всичко - от печатни до уеб приложения, под формата на плъгини за Adobe Illustrator. Те позволяват на предпечатарите да насочат вниманието си към обработката на дизайните, вместо към пренасянето му от една към друга програма за проверка и обработка на всеки отделен детайл.

Производителят дава два варианта за поръчка и използване на плъгините:

  • Първият вариант е използването на отделни плъгини, които спомагат за конкретни дейности в Adobe Illustrator: инспекция на файла, огъвания и изкривявания, трапинг, деформиране, промяна на цветовете и други.
  • Вторият вариант е да се предпочете един вече подреден комплект от плъгини за Adobe Illustrator (Prinergy Set), с които можете да преглеждате и коригирате специфични печатни проблеми във файловете, които получавате. Комплектът дава пълен набор от инструменти за подготовка на файловете за печат. Освен обработката, с тях можете да визуализирате ефекта от вашата работа така, както би изглеждал след печат.

Вижте по няколко думи за всички плъгини и как помагат в обработката на файлове

 

Отделни плъгини за конкретни действия - по избор на предпечата

Всеки предпечатар може да прецени кои са най-нужните функционалности за файловете, които обработва. Kodak Prinergy плъгините се предлагат като някои от следните функционалности:

Пълна и детайлна проверка на файлове по предварително зададени параметри. Тази пълна функционалност за предварителна проверка може да се използва за предпечат, при това директно в Illustrator, без да е нужно да се конвертира файлът в PDF.

С този инструмент се прави изкривяване на файлове за различни приложения, например термосвиваеми опаковки, печатни материали с конична апликация и други. Той дава възможност да се правят три вида изкривяване - кръгло, конично и сложно.

Този плъгин е създаден специално за да подпомогне предпечатните отдели, които работят и получават файлове за обработка предимно в Adobe Illustrator. Ако често коригирате презастъпването ръчно, този плъгин от Kodak може да елиминира огромната част от ръчната работа, която извършвате. Пакет предварително комбинирани плъгини Prinergy Set

За да проверявате спокойно как ще изглежда подготвеният файл след печат, да добавяте специфични за печата марки и елементи и да коригирате проблемни области във файловете, можете да се възползвате от предварително съставен комплект от плъгини за Adobe Illustrator. 

Той включва общо шест плъгина, които служат на последователните етапи от проверката и подготовката на предпечатните файлове: Eye Tool за преглед как би изглеждал файлът след отпечатване; с Ink Tool се управляват цветовите канали във файла; с Mark Tool лесно се добавят печатни марки; Search Tool търси във файла обекти, които отговарят на определени параметри; Trap Tool управлява презастъпването на цветовете; с Barcode Tool генерирате нов или проверявате вече зададен баркод във файла.

Вижте повече подробности за обхвата на действие на Prinergy Set.


Разгледайте различните варианти за Софтуери за редакция на печатни файлове.

Разгледайте детайли за работния поток за дигитален, офсетов и флексо печат Kodak Prinergy

 

Свързани продукти