Новини

Горди сме, че ГЕД стана официалният представител на GMG за България
02 Април / 2021 г.

Горди сме, че ГЕД стана официалният представител на GMG за България

Сигурни сме, че сте чували за GMG! Защото те наистина си знаят работата. А тя е да облекчат една от големите болки в печата - стриктното управление на цвета и точният резултат в печатния продукт.

Ние от ГЕД подбираме много внимателно своите партньори. Целта ни е всеки нов доставчик да внася в портфолиото ни продукти, които да станат част от ефективните процеси за висококачествен печатен продукт за българския печатен пазар. 

Затова с радост и доза гордост ви представяме своя нов партньор - немския разработчик на решения за управление на цвета GMG Color, широко познат на работещите в българския печат.

"От началото на месец февруари ГЕД е партньор на GMG за България. Ние сме много ентусиазирани, тъй като считаме, че възможностите на софтуера на GMG, особено последните му версии, го правят не само естествен, но и много полезен елемент на работния поток на една печатница.

Ние наистина сме много радостни, защото това ни дава още една работеща възможност да предлагаме на полиграфията в България качествени и полезни решения на световно ниво, които да правят производствения процес по-предвидим, по-надежден и следователно по-печеливш."

Калинка Стайкова, управляващ партньор, ГЕД

 

Искате ли да разполагате с тези предимства?

Продуктите на GMG вече подпомагат много доставчици на печатни услуги да:   

  • Работят с големи собственици на марки, които имат сложни файлове и високи изисквания за цветовете на своите продукти
  • Стандартизират печата между всички свои машини, за да могат да печатат поръчки на различни технологии
  • Пробват печата с разширено цветово пространство, при който няма нужда да миете машината след всяка поръчка
  • Печатат по международен стандарт или да си направят вътрешнофирмен такъв, за технологиите, за които няма стандарти
  • Да контролират с ясна предвидимост цветовете във своя работен поток

За тези попълнения в едно печатно производство, продуктите на GMG Color са задължителни инструменти, с които трябва да се запознаете!

“Color management has become more and more important for improving quality and lowering costs. GMG has a perfect portfolio to help customers with these goals. GED is the perfect partner to support our customers in Bulgaria to achieve these goals.”

Steven Accou, софтуерен архитект в GMG GmbH & Co. KG

 

“За нас е изключителна чест и удоволствие да започнем да работим с лидера в управлението на цвета GMG Color. Експертизата на компанията е несравнима и се радваме, че имаме възможността да предложим невероятните спестявания и възможности, които носят нейните продукти на българските печатници и собственици на марки.

Партньорството ни се разви по естествен начин на база на експертизата, която има нашият екип във внедряването на процеси по управление на печата и успешните ни проекти в тази посока. С нетърпение очакваме интересните проекти и предизвикателства и възможността да докажем, че българските печатници могат да са конкурентен партньор и на най-големите и изискващи собственици на марки.”

Иван Стайков, изпълнителен мениджър, ГЕД

 

Контрол, предвидимост и стандартизация на всички етапи от процеса с GMG

Екосистемата от продукти за управление на цвета на GMG позволява да забравите за много от проблемите, които по принцип се мислят за стандартни в печата. С продуктите на GMG пестите време и разходи ежедневно и разполагате с ясна предвидимост какво ще се получи на печат още на етап дизайн.

За тази цел GMG предлага няколко продукта, които могат да работят както самостоятелно, така и в дълбоко интегрирана екосистема. Широко позната в България е една от най-популярните и функционални цветопробни системи на пазара GMG ColorProof. Портфолиото на GMG предлага още няколко продукта, с които се постигат изключителни резултати и стандартизация, като GMG OpenColor и GMG ColorPlugin.  

 

Инструментите на GMG за качествения работен поток на печатницата 

"Без съмнение, от много години GMG е една от водещите технологични компании в графичната индустрия. С времето брандът се е превърнал в еталон за качествени цветни проби в областта на печата на опаковки. Експертизата на компанията обаче далеч надхвърля тази сфера и обхваща цялостното управление на цвета в различните етапи на работния поток. 

В това се включва точно профилиране нa различни условия за печат с минимални разходи – за офсетов, дигитален, флексо или дълбок печат; както за симулация, така и за сепариране. Познанието им за работа със спектрални данни позволява извършването на високоточни цветови корекции и конверсии на дизайни за всякакви приложения, но най-вече за различни опаковки. 

Технологиите на GMG за печат с разширено цветово пространство, спестяване на мастилото и предвиждане на точен цветови резултат са изцяло ориентирани към повишаване на възможностите на клиентите, гъвкавостта им на производството и техния икономически интерес."

Добромир Дочев, старши специалист техническа поддръжка 

 

За отпечатване на цветни проби с водещия инструмент в цветопробните системи GMG ColorProof

С нея можете не само да отпечатвате цветни проби по международни стандарти, а и да създавате собствени профили за симулация на печатните условия на вашето производство. GMG ColorProof е една от най-популярните и функционални цветопробни системи на пазара, и това не е случайно.

Много силно предимство на GMG ColorProof е възможността ѝ за дълбока интеграция с другите продукти на GMG. Това е ключово, защото позволява на печатниците реално да използват цветопробната система като инструмент за предвиждане и управление на печата, а не просто като единичен софтуер. Цветопробна система за комерсиален печат и печат на опаковки GMG ColorProof се интегрира с GMG OpenColor и с него могат да се правят цветни проби, които симулират изключително точно вашите реални условия на печат. 

 

 

За малка част от обичайната себестойност печатате реални и точни референтни цветови карти с GMG ColorCard

Ако използвате цветови референтни карти, за да комуникирате цветовете и техните допуски, сте наясно, че процесът на изработката на такива карти в мастиларната отнема време и значителен ресурс.

Системата за изготвяне на цветови шаблони и референтни цветови карти GMG ColorCard е изключително достъпно решение за печат на цветови референтни карти с дигитален принтер. Той осигурява точност на цвета и симулация на различни печатни материали - всичко това десетки пъти по-евтино от стандартните референтни карти. Системата дава изключителна точност, когато е необходим повторен печат на определена карта. В тези ситуации на практика двете копия нямат отклонения - а това е почти непостижимо със стандартния метод на полагане на реално мастило.

За производителите и смесителите на мастила, печатниците и собствениците на марки GMG ColorCard е изпробвана система, с която правилно се комуникират специалните цветове за дизайните на продуктите.

 

За създаване на профили на печатните машини и стандартизиране на печата с GMG OpenColor

Софтуерът за създаване на цветови профили за различни печатни условия GMG OpenColor позволява да създавате профили на вашите машини или да използвате вградените профили на редица стандартни условия на печат. С профилите, създадени със софтуера, имате възможност за предвидимост и стандартизация на процеса. 

С GMG OpenColor имате възможност да изграждате пълни и точни профили дори с по-ограничена информация, а често и дори без да ползвате таблици. Създавате профили бързо и евтино, включително на печатните условия, при които е била печатана поръчка при конкуренцията. Още едно предимство е много точното предвиждане как финалната визия на печатния продукт ще се повлияе от реда на мастилата на машината, от тяхното презастъпване и надпечатване.

 

 

За бързи корекции и замени на цветове директно във Photoshop GMG ColorPlugin - с реалните печатни профили 

Плъгинът за Adobe Photoshop, с който можете да заменяте цветове и канали във файла GMG ColorPlugin. С него правите бързи и точни замени на цветовете директно във Photoshop.

Имате директен достъп до профилите, изградени с плъгина за Adobe Photoshop, с който можете да заменяте цветове и канали във файла GMG OpenColor. Освен това, можете да видите как файлът ще изглежда на печат на конкретна машина - и всичко това още на етап дизайн.

Виж продуктите на GMG и изпрати запитване

 

Работите ли вече с някой от продуктите на GMG? Свържете се с нас!

Ако вече сте потребител на някоя от системите на GMG, можете да се свържете с нас, за да регистрираме вашите продукти в системата си и да започнете да получавате всички актуални промоции и възможности, които са насочени ексклузивно към съществуващи клиенти.

  • Медии за вашата цветопробна система

Поддържаме на склад количества от най-използваните модели и размери материали, които се използват за печат на цветни проби. 

  • Мастила за вашия цветопробен принтер

ГЕД е оторизиран представител на и марката Epson за тяхната серия принтери с пигментни мастила, които са най-популярното решение за печат на цветни проби.

Можете да се свържете с ГЕД на sales@gedbg.com, за да разберете повече за точните видове и размери мастила и материали, които използвате, за да могат да обезпечат вашето производство.

 

За GMG Color

GMG държи една от лидерските позиции в разработката на решения за управление на цвета. Многократно техни иновации са променяли изцяло начина, по който работи индустрията. Още от създаването си през 1984 година компанията създава качествени и иновативни решения, а нейното ДНК продължава да бъде предоставянето на точни и предвидими цветови резултати.

Можете да научите повече за компанията и продуктите ѝ и от сайта на GMG.

 

За ГЕД 

ГЕД продължава преследването на своята цел да предостави световни решения на водещи доставчици на българския пазар. Продуктите и фирмите, които представлява компанията, създават завършени екосистеми от цялостни решения, които дават на печатниците истински спестявания и възможност да бъдат реален доставчик дори на най-сложните и изискващи световни проекти.


Виж повече за продуктите на GMG Color от портфолиото на ГЕД

Разгледай подробно функциите на GMG ColorProof - пълната функционална цветопробна система, базирана на иновативните разработки на GMG

Запознайте се отблизо със софтуера GMG ColorServer, с който можете да управлявате конверсиите на профили и цветови пространства между различни технологии и печатни условия