Новини

Добре дошли на BEL! Разработчик на ERP/MIS система за печат на етикети и опаковки
06 Март / 2024 г.

Добре дошли на BEL! Разработчик на ERP/MIS система за печат на етикети и опаковки

С нетърпение ви представяме нашето ново партньорство с BEL - създатели на специализираната ERP/MIS система, която помага на печатници за етикети и опаковки да постигат своите производствени цели.

 • Произвеждате ли самозалепващи етикети, инмолд етикети, опаковки от картон или гъвкави опаковки?
 • Търсите ли система за бизнес планиране, която да поеме търговските, производствените и складовите ви операции, както и калкулациите, специфични за печат?

BEL Overprint е решението, което може да ви помогне да систематизирате производствения си процес и да подобрите всички пунктове, през които минават данни и решения за печатните ви поръчки.

 

Кои са BEL?

BEL е създадена през 1998 г. със седалище в Атина, Гърция и разработва софтуерни решения и услуги, специфични за нуждите на печатната и опаковъчната индустрии.

С повече от 20 години опит екипът от професионални консултанти на компанията събира опит и познания, които прилага успешно в проекти за внедряване на производствени системи за печат в Гърция, Турция, на Балканите и Източна Европа.

Компанията работи чрез наблюдение и опознаване на бизнес изискванията на всеки свой клиент. Специалистите от BEL консултират своите клиенти за най-добрите решения, с които да бъдат печеливши и конкурентни. 

Разработчикът се ангажира да осигури пълно покритие на бизнес процесите за своите клиенти чрез избор на правилните инструменти, ефективно внедряване в съществуващата среда, бърза възвръщаемост на инвестицията, постигане на стойностни резултати и растеж.

 

Какво представлява ERP/MIS системата за печат на етикети и опаковки Overprint?

Overprint, е модулна система за бизнес управление на печатни процеси от начало до край. 

Платформата има отворена архитектура, която дава възможност за безпроблемна свързаност, персонализиране спрямо клиента и лесен за работа работен процес. 

BEL Overprint е специализирана за полиграфическата индустрия ERP/MIS система, разработена на принципите на три стълба - дигитализация, автоматизация и свързаност.

Платформата работи като основна среда за управление на процеси в компанията и осигурява ефективен и оптимизиран процес на обработка. 

Със своята изчерпателна, модулна и силно адаптивна архитектура Overprint е идеалното решение за вашето печатно производство! 

Основен модул за печатно производство

Основният модул (Core) е ключовата част от информационната система за управление Overprint, която съдържа цялата първична информация, необходима за следващите модули на Overprint. Това включва Основните данни за поръчка (Master Data) и Покупките (Purchase), чрез които суровите данни се оформят и въвеждат за обработка и последващи процеси за печат.

Модул Продажби

Модулът за продажби включва пълен процес на продажби - от управление на комуникацията с клиентите (CRM) до обработка на поръчки.

Той ви позволява да управлявате ефективно вашите потенциални и настоящи клиенти, като развивате комуникацията чрез лесна за използване и система за управление на поръчки, специализирана за печатната индустрия. 

Модул Производство

Всички инструменти, от които се нуждаете, за да стандартизирате и усъвършенствате ежедневните производствени операции.

Използвайки производствения модул, можете лесно да създадете динамичен производствен план въз основа на техническите спецификации на всеки печатен продукт, натоварването на машините, времената за настройка и производство и крайните срокове на клиента. 

Междувременно можете да наблюдавате в реално време и да събирате данни от всички производствени етапи и да въвеждате с точност потреблението на печатни материали и консумативи.

Модул Склад

Мощен модул за аналитично проследяване на наличностите в склада и управление на логистични процеси.

Складовият модул на Overprint автоматизира всички складови операции, като същевременно поддържа видимост на складовите наличности чрез терминали за събиране на данни на пода, използващи баркод и RFID технологии.

Модул Отчетност и бизнес анализ

Завършен модул за бизнес анализ, който събира данни от всички производствени процеси в печатните съоръжения. Той предоставя информация, статистики и предварително дефинирани ключови показатели за ефективност (KPI), които улесняват бизнес решенията и ежедневните производствени дейности.

Модул Интеграция с трети системи

Интеграционният модул в Overprint дава възможност за свързаност с други платформи за печатно производство. Той осъществява връзка като използва стандартни протоколи и формати за обмен на данни (като JDF, JMF, XML, JSON), директен достъп до интернет, или чрез API софтуер.

BEL Overprint се интегрира изключително ефективно със системите за работен поток за предпечат:

 

За кого е подходяща системата BEL Overprint?

BEL Overprint дава всички нужни инструменти за производители на опаковки, етикети и комерсиални печатни продукти да работят ефективно през целия жизнен цикъл на печата - от генериране на потенциални клиенти и оферти, през оценка на разходите и обработка на поръчки, до планиране на производството, реален контрол на наличните машини и активи, оформление на склада и доставка.

 • Печатници за самозалепващи етикети - чувствителни на натиск, пренос чрез топлина, нанасяне на мокро лепило, многослойни етикети, буклет и много други.
 • Печатници за инмолд етикети за вграждане - производство на всякакви инмолд етикети за хранителната индустрия или промишлеността.
 • Производители на опаковки от картон и велпапе - сгъваеми картонени кутии, велпапе, хартиени чаши, хартиени торби.
 • Производители на гъвкави опаковки - свиваеми обвивки и ръкави, чанти, торбички, сашета, капачки и всяко друго приложение на гъвкавото опаковане.
 • Комерсиални офсетови печатници - книги, брошури, списания и вътрешна реклама.

 

Каква допълнителна стойност можете да получите към вашата ERP/MIS система?

Една от основните причини да създадем партньорстовото с екипа на BEL е идентичността и общото ни разбиране в работата с клиенти. 

Компанията изгражда дългосрочни взаимоотношения със своите клиенти с цел да подпомага печатниците и производителите на етикети и опаковки да развиват своя бизнес и да работят успешно чрез подобряване на процесите и разширяване на възможностите си. 

 • Бизнес консултация - Опитен и обучен екип от бизнес консултанти ще ви изслуша и ще отговори на всички ваши изисквания, за да създаде най-доброто решение за вас.
 • Внедряване в съществуваща среда - Качеството на вашата услуга по време и след въвеждане на нова система е ключово, за да останете печеливши и конкурентни, с което екипите на ГЕД и BEL ще ви съдействат.
 • Обучение - Получавате висококачествено обучение чрез персонализиран към вашия екип и процеси подход.
 • Техническа поддръжка - Можете да се възползвате да получите техническа поддръжка системата Overprint, за която BEL има задълбочени познания. Чрез поддръжката разработчикът ще ви помага активно да управлявате бизнеса си безпроблемно и ще гарантира, че вашата система Overprint е без грешки и с актуални функционалности.

 

Разлгедай платформата и модулите 
на ERP/MIS системата за печат на опаковки и етикети
BEL Overprint ⇗

 


 

Разгледай още: