Новини

X-Rite с награда за технологията Mantis в новия спектрофотометър eXact 2
04 Януари / 2023 г.

X-Rite с награда за технологията Mantis в новия спектрофотометър eXact 2

Технологията за видео позициониране Mantis бе призната за най-добрата в класа си индустриална технология от PRINTING United Alliance.

X-Rite Incorporated и Pantone LLC обявиха спечелването на наградата Pinnacle InterTech Award за 2022 година за технологията за видео позициониране Mantis за безконтактния ръчен спектрофотометър за измерване на цвят eXact 2

Тази патентована технология използва точно позициониране и камера с висока резолюция, за да показва на оператора какво точно измерва, без закриване на целта.

Това елиминира несигурността и повторното измерване,предоставяйки на оператора увереност, че правилното място е измерено. 

“Комбинирането на точно позициониране и заснемане със спектрални данни е бъдещето на измерването на цветовете, което улеснява потребителите да визуализират и анализират точката на измерване, за да намалят грешките.” казва Arthur Smith, VP of Product Development, X-Rite. 

“Спечелването на престижната награда Pinnacle InterTech потвърждава важността на тази иновативна технология в подпомагането на клиентите да рационализират и опростят цветовите си работни потоци, позволявайки им да обслужват по-добре своята клиентска база и да развиват своя бизнес.“

 

Какво прави eXact 2 толкова иновативен

X-Rite eXact 2 е първото устройство за измерване на цветовете за пазара за печат и опаковки, което комбинира технологията Mantis за видео изобразяване, точно позициониране, вградена камера, сканиране, Wi-Fi и разширени софтуерни интеграции. Освен, че позволява на операторите да виждат какво точно измерват, технологията Mantis позволява и възможността за дигитална лупа. Тя помага на потребителите да увеличават мащаба директно върху екрана на устройството след заснемане и да инспектират полета за анализ на нарастване на растеровата точка или идентифициране на артефакти и дефекти.

eXact 2 безпроблемно се интегрира със софтуерната екосистема на X-Rite за цветовата спецификация, формулиране на мастилото и контрол на качеството директно на екрана на устройството за бърза проверка на цветовите данни с изискванията на клиента. 

Специалистите в печата, опаковките и мастилата могат да управляват своя цветови работен поток директно от eXact 2 за максимална ефективност. 

Разгледайте X-Rite eXact 2

 

За наградите Pinnacle InterTech

Наградите Pinnacle InterTech, спонсорирани от PRINTING United Alliance, отличават най-добрите в класа си продукти, създадени от и за печатната индустрия.

Отличията се връчват на компании с иновативни технологии, които биха могли да окажат значително влияние върху компаниите в графичната индустрия.

“Журито имаше трудната задача да избере революционни иновации от много чудесни предложения.” казва Dawn Nye, Program manager, PRINTING United Alliance. 

“Поздравяваме всички, които участваха и тези, които бяха отличени с тази награда.”

 

За X-Rite

Основана през 1958 г., X-Rite Incorporated е компания с международна дейност, чийто фокус пада върху науката и технологията за цвета. Компанията предлага пълен набор от решения, използвани от производители, търговци на стоки, печатници, фотографи и ателиета за графичен дизайн, за да постигнат прецизно управление и комуникация на цвета по дължината на целия им процес. Продуктите и услугите на X-Rite са широко признати в областта на печата, опаковките, фотографията, графичния дизайн, създаването на бои, продукти от пластмаса, текстил и други.


Научете повече и разгледайте спектрофотометъра X-Rite eXact 2

Вижте още уреди за измерване на цвета