Новини

24 Февруари / 2016 г.

Kodak с ново поколение виолетова пластина

Libra VP е най-новото попълнение във виолетовото портфолио на Kodak и беше представена на WAN-IFRA World Publishing Expo. 

Новата виолетова пластина Libra VP дава възможност на печатниците да подобрят своята ефективност, да намалят количеството използвана химия и да подобрят своя отпечатък върху околната среда.

Пластината е изключително стабилна и е подходяща за комерсиални приложения и за печат на вестници, адекватна е за условията на печат в българските печатници.

Libra VP предоставя на печатниците възможност да бъдат конкурентни на пазара на печатни продукти при оптимално съотношение между качество и цена.

Гъвкавост

Пластините Libra VP предлагат гъвкаво решение за всички печатници, използващи виолетова технология за експонация:

  • Libra VP са съвместими с повечето виолетови CTP и проявителни машини на пазара.
  • Печатниците, които използват до момента виолетови пластини могат да преминат директно на Libra VP, като ги проявяват по същия начин, като заменят проявителя и опреснителя с един единствен разтвор с ниско PH.
  • Libra VP също така са съвместими със съществуващите инсталации за нисък разход на химия “low chem” и “chemistry free”.
Ефективност

Виолетовите пластини Kodak Libra VP ви дават възможност ефективно да оптимизирате вашето производство:

  • използвайте само един разтвор с ниско PH вместо високо алкалните проявители и опреснители
  • възползвайте се от по-дългия живот на проявителя в сравнение с пластините от предишно поколение
С мисъл за околната среда

Kodak Libra VP са изключително стабилни и изискват много малко стъпки, за да бъдат готови за печат:

  • премахва се изцяло предварителното измиване и измиването след проявяване
  • използва се само един разтвор за премахване на излишното покритие, измиване и финиширане на пластината
За Kodak

Kodak e технологична компания, която е фокусирана върху разработване и предоставяне на цялостни решения за полиграфията. Компанията разработва софтуер, хардуер и консумативи, и предоставя услуги на клиенти от цял свят, които се занимават с графични приложения, комерсиален печат, печат на опаковки, издателство и други. Kodak помага на своите клиенти по целия свят да разширяват своя бизнес устойчиво и да се наслаждават на живота си.

За ГЕД ООД

ГЕД е семейна фирма, представител на Kodak за България за цялото портфолио от софтуер, оборудване и консумативи на марката. ГЕД е доставчик на пластини на български печатници от всякакъв размер, които успяват с продуктите на Kodak в сферата на комерсиалния печат, печата на опаковки и печата на вестници. 

Нашият екип е изцяло на ваше разположение за допълнителни детайли и тестове на Libra VP – новата виолетова пластина на Kodak.