Новини

Kodak обявява иновативни нови продукти
25 Ноември / 2021 г.

Kodak обявява иновативни нови продукти

От Kodak обявиха революционна нова дигитална машина и иновативни допълнения към своето обхватно портфолио с решения за дигиталния и офсетовия печат, проектирани с цел да помогнат на печатниците да повишат печалбата и да използват нови възможности за растеж.

 

Новата Kodak Ascend Digital Press издига печата на опаковки и рекламни материали за търговски обекти на следващото ниво

Новата Kodak Ascend Digital Press е идеалното решение за комерсиални печатници и доставчици на комерсиални услуги, които искат да постигнат успех в растящите пазари за опаковки и Retail/POP. Дигиталната машина Kodak Ascend e първата електрофотографска печатна машина, проектирана за печат върху картони при големи дължини с грабващи окото орнаменти и цветове на един тираж.

Тя е по-гъвкава от традиционните печатни машини и с по-висока производителност, отколкото системите за мастиленоструен печат на лист, като предлага скорости на производство до 572 кв.м/час. Голямата дължина на листа, която достига 122 см (48 инча), позволява на пресата да предложи 23% повече площ за печат, отколкото един лист с размер B2. Тя позволява на печатниците да доставят по устойчив начин услуга за печат, като използват екологичните мастила Kodachrome. 

Новата машина на Kodak има по-висока ефективност от гледна точка на разход за производството на Retail/POP и за опаковки, отколкото традиционните печатни машини или устройствата за плосък мастиленоструен печат.     

Дигиталната машина Ascend се очаква да бъде достъпна през второто тримесечие на 2022 година в Северна Америка и Европа. 

Очаква се машината ASCEND Digital Press да бъде достъпна в Европа през второто тримесечие на 2022.

 

KODAK PRINERGY On Demand Access прави достъпен облачно базиран работен поток за печатниците

С решението Prinergy On Demand Access, Kodak представя рентабилно разширение на своята облачно базирана платформа Prinergy On Demand. С новата опция тази сигурна и високо производителна софтуерна платформа става по-широко достъпна за печатници от всякакъв размер, които притежават или не дигитални машини. 

Новото SaaS решение осигурява пълната свързаност между дигиталните машини, сигурността на Microsoft Azure и възможността за повишаване на мащаба от платформата Prinergy On Demand. Автоматична проверка, управление на цвета, управление на файловете, бекъп и проследяване, както и вграден портал Kodak Insite Prepress Portal.     

Очаква се да бъде достъпен през първото тримесечие на 2022 година.

 

Новият дигитален лак Kodak Prosper Digital Varnish за дигитално покритие с високо ниво на гъвкавост за хартиено базирани опаковки

Новият Kodak Prosper Digital Varnish е уникален, водно базиран лак, който може да бъде отпечатан като покритие на област или частичен лак за опаковки с печат, с помощта на Kodak Prosper S-Series или Kodak Prosper Plus Imprinting Systems. Щадящият околната среда дигитален лак може да се прилага с дизайнерски елементи и да създава матиран защитен слой, осигуряващ устойчивост към влияние от вода и изтъркване на опаковки от материал, базиран на хартия.

Тъй като PROSPER Digital Varnish се прилага само където е необходимо и няма нужда от производство на пластина за частичния лак, това е полезно за печатниците, защото елиминира разходите, усилията, отпадъка и екологичния отпечатък, свързан с традиционните методи. Новият лак осигурява щадяща природата, водно базирана алтернатива за солвентните покрития и UV покритията.

Очаква се дигиталният лак Kodak Prosper да бъде достъпен до края на 2021 година. 

 

Подобрено мобилно приложение на Kodak за управление на CTP предлага повече възможности за управление и за отчети

Мобилната апликация на Kodak за управление на CTP е приложение, което позволява отдалеченото управление и наблюдение на до 10 устройства Kodak CTP Platesetter. С негова помощ се намалява зависимостта от работа на място за управление на поръчки в опашка, нуждата от проверки на статуса на поръчката и други. Подобрената версия на това единствено по рода си приложение осигурява достъп до данни в реално време и исторически данни с отчети, които могат да се оформят индивидуално, за да се спести време от анализ на данни, да се улесни приоритизирането на действията и да се повиши ефикасността на процеса по създаване на пластините.

Новата версия на мобилното приложение на Kodak за управление на CTP вече е достъпно и може да се изтегли за мобилните операционни системи Android и iOS.

“Иновациите, които бяха обявени, са отражение на продължителните усилия на Kodak за развитие на иновативни решения, които позволяват на нашите клиенти да подобрят своята производителност и печалба, както и успешно да разширят своята клиентска база,” казва Jim Continenza, изпълнителен директор на Kodak. “С иновации като дигиталната машина Kodak Ascend отваряме възможности за нови печеливши приложения за печатниците. Ние продължаваме да даваме резултати, свързани с обещанието ни да осигурим пълен обхват от решения, които предлагат печеливш печат.” 

Възможно е да настъпят промени в датите, на които продуктите се очаква да бъдат достъпни.

 

За Kodak

Kodak е глобална технологична компания, която се фокусира върху печата и иновативните материали и химикали. В нейното портфолио влизат хардуерни и софтуерни решения, консумативи и услуги, които са основно насочени към клиенти в комерсиалния печат, опаковките, книгоиздаването, производството и развлекателната индустрия. Kodak се насочва още към опазването на околната среда и непрестанното развиване на устойчиви решения.