Concrete Clarity Meter (CCM) Разгледайте галерия

Rhopoint Instruments Concrete Clarity Meter (CCM)

Индустриален уред за измерване на качеството и отблясъка на отлят и полиран бетон, както и други подови повърхности с отблясък

Свържете се с нас
Описание

Описание

Rhopoint Concrete Clarity Meter (CCM) е уникален уред с който можете да измервате отблясъка и качеството на ефектите на отлят или полиран бетон.

 

Изпрати запитване

 

Уредът измерва множество параметри, които не биха били видими със стандартен глосметър и с които може да се контролират нежелани повърхностни проблеми, които могат да доведат до ефект на "портокалова кора" и други.

  • блясък - измерване, пропорционално на количество светлина, отразявана от повърхност. Трябва да се използва правилната геометрия за измерване в зависимост от типа на образеца - средно блясък: 60°, високо блясък: 20°.
  • RSPEC - максималното ниво на отблясък, измерен при много малък ъгъл. Уредът е много чувствителен и може да се използва за идентифициране на фини разлики в гладкие повърхности
  • Яснота на изображението (DOI) - Мярка за яснотата на отразения образ в отразяваща повърхност. Ефектът на "Портокаловата кора" значително намалява визуалното качество, без да повлиява на показанията за блясък. Двете тестови панела се измерват идентично със стандартен глосметър. Ропоинт IQ с RIQ/DOI измерването може да определи разликите.
  • Качество на отразяване (RIQ) - RIQ се използва за количествено определяне на ефекти като "портокалова кора" и неравности на повърхността. Този нов параметър предоставя резултати с по-висока резолюция в сравнение с измерването на "Distinctness of Image" (DOI) и по-добре съответства на възприятието на човека за текстурата на повърхността, особено при висококачествени завършвания като автомобилни. Симптоми на нисък RIQ: "Портокалова кора", следи от четка, неравности или други структури видими на повърхността. Отразените образи са изкривени. Причини: Проблеми с нанасянето, неправилно течение на покритието, твърде висока/ниска вискозност на покритието, спадане или разтичане на покритието преди затвърдяване, неправилни размер и разпределение на частиците, излишно разпръскване на покритието, неправилни време за изсветляване/презапечатване, съвместимост между слоевете на покритието, неправилно време и температура за затвърдяване.
  • замъгленост на отразяването (Reflectance Haze) - Оптичен ефект, причинен от микроскопична текстура или остатъци на повърхността. Видими симптоми: По повърхността се забелязва млечен завършек със загуба на отразяващ контраст. Около отраженията на източници на силно светлина се виждат халоси и модели. Причини: Лошо разпределение, несъвместимост на суровините, миграция на добавки, качество на средството за разреждане, условия за изсъхване/затвърдяване, следи от полиране, фини драскотини, стареене, окисление, лоша чистота/остатъци на повърхността. Инструментът компенсира отражението от вътрешността на покритието за силно отразяващи пигменти, метални покрития и специални пигменти, което позволява измерването на "мъглата" на всяка боядисана повърхност.

Уредът е създаден специално за всички компании, които се занимават със създаването на бетонни и други подови повърхности, за които е важен крайния ефект на блясък и консистентност.

 

Изпрати запитване

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход