Новини

27 Февруари / 2017 г.

Creative Edge Software увеличи възможностите на iC3D с последният ѝ ъпдейт.

iC3D v4.1 добавя ‘Bump Displacement’ за постигане на максималният луксозен вид в реално време.

Creative Edge Software, разработчик на награждавания софтуер за дизайн на опаковки iC3D, обяви пускането на пазара на новата версия на всичко-в-едно, мултифункционалното приложение. Сред обхвата на ъпдейтите разработени да увеличат фотореалистичните възможности, които са налични към момента в  iC3D, новата версия 4.1 включва последната технология на Creative Edge Software - Bump Displacement, която разширява възможностите за дизайнерите да създават уникални 3D форми и повърхности, придавайки им усещане за дълбочина, детайли и фотографска точност.

С iC3D v4.1, Bump Displacement – още известна като Displacement Mapping -  позволява нестандартния дизайн на опаковката да бъде създаван бързо и да се визуализира, със издадени или вдлъбнати релефни елементи от дизайна във фотореалистичен стандарт за броени минути. Разработката е от особено значение за луксозните продукти и в областта на сигурността на опаковките, където уникални и комплексни форми върху стъкло, пластмаса и картон се използват за да се откроят премиум продуктите и да се възпрепятства тяхното копиране.

Преди, за да се постигне фотореалистична макет или мостра на дизайн със издаден/вдлъбнат релеф,  се изискваше  специални софтуерни приложения.  Използвайки iC3D’s Bump Displacement дизайнерите ще могат да постигнат същият визуален ефект чрез прости файлове от Illustrator използвайки същият всичко-в-едно софтуер iC3D, който се използва за дизайна и визуализацията на  етикети, торби, опаковки от термосвиваемо фолио и визуализация на рафтове.

Според Ник Гилмор, CEO на Creative Edge Software, красотата на функцията iC3D Bump Displacement е в простотата и скоростта. „ Луксозните брандове използват селективно изпъкнали и вдлъбнати релефи за да предадат висока стойност на техните продукти.  Голямата сложност при производството на опаковката я отличава от обикновените марки‘, обяснява той. „ Независимо от това , чрез обстойни изследвания и разработки, нашите продуктови дизайнери създадоха софтуер, който може да  визуализира тези комплексни техники, реалистично и в реално време“.

The Bump Displacement функцията в iC3D v4.1 позволява на потребителя да вземе нарисувана линия, лого или форма създадени в Adobe Illustrator, и да ги постави върху картон, стъкло, пластмаса или метален предмет, в момента на работа. След което чрез прости плъзгачи се избира дълбочината на изпъкване или вдлъбване на релефа. Щом  сме  доволни от позицията, размера и стила на изпъкване/вдлъбване, iC3D Ray Tracing може да се приложи за точно симулиране ефекта на осветяване на обекта и да се направи фотореалистична снимка във ултра – висока резолюция със студиен ефект. Както при всички 3D макети, 3D резултата може да бъде щателно разгледан от всички ъгли от собствениците на бранда, производствени инженери и заинтересовани лица използващи iC3D Opsis през всеки интернет браузер, смарт телефон, таблет или компютър.

Можете да видите видео ръководства на тази функция на сайта на Creative Edge.

„Ние сме много доволни от последното развитие в iC3D v4.1“, потвърждава Гилмор. „В iC3D ние се гордеем със себе си, че име най-разнообразното – и достъпно – приложение за дизайн на опаковки на пазара, и това е още една стъпка в посока предоставянето на функциите на всички. В крайна сметка,  само защото дизайнерите работят по луксозни брандове, не означава, че могат да си позволят високи цени за инструментите, които използват всекидневно!“

Накратко за Creative Edge Software

Creative Edge Software е регистрирана в Съединени Американски Щати, компания за разработка на софтуер, а изследванията и разработването са базирани във Великобритания. Нашата иновативна и патентована 3D технология помага при процеса на създаване/дизайн на опаковки, етикети и  графични пазари и позволява по-бързото включване на клиентите и в същото време намалява времето необходимо за производство.  С опит от над 26 год. в разработването, Ние създадохме и разработихме иновативни софтуерни решения за графичните компании, компании за 3D компютърни игри, водещи OEMs и партньори.