Начало | Оборудване | Принтери за широкоформатен печат | Висококачествена фотография и арт репродукции | SureColor SC-P5300 - принтер за висококачествени фото и арт репродукции
SureColor SC-P5300 - принтер за висококачествени фото и арт репродукции Разгледайте галерия

Epson SureColor SC-P5300 - принтер за висококачествени фото и арт репродукции

Широкоформатен принтер с фотографско качество на печат за печат на фотографии и репродукции на картини с ширина до 17'' / 43 см.

Свържете се с нас
Описание
Технически спецификации
Приложения
Новини

Описание

Epson SureColor P5300 е широкоформатен принтер за печат на висококачествени фотографски изделия, които изискват възможно най-точното цветопредаване, правилна и пълна разработка на цветовете и плавни и точни преливки. Принтерът е създаден за професионалисти, които имат нужда да печатат изделия с премийно качество на хартия, канава, филм и други специализирани медии.

 

Изпрати запитване

 

Принтерът е подходящ за печат на:

 • Фотографии за изложби - невероятното цветово пространство на серията Epson SureColor P, пълната разработка на цветовете, стабилните преливки и контрола на сивото правят принтерите един от първите избори на всички професионалисти, които търсят печат с изключително високо качество на фотографии, които ще бъдат изложени в изложбени зали и композиции.
 • Фото албуми - наситените цветове на печат и издръжливостта на мастилата на изтъркване правят принтерите подходящи за печат на единични бройки висококачествени фотоалбуми.
 • Комерсиални снимки и изображения - ако печатате снимки в големи обеми и търсите повтаряемо качество, с ниски разходи на печат, Epson SureColor P предлага всичко необходимо, благодарение на своята система за контрол на големината на капката.
 • Репродукции на картини - огромното цветово пространство на принтерите и възможността им за постигане на точно цветопредаване ги правят идеалния избор за печат на репродукции на картини и графики, които могат да се състезават за вниманието на клиентите с оригиналните произведения.
 • Постери и плакати с премийно качество - рекламните постери и плакати, които трябва да създадат емоция на крайния потребител, се нуждаят от дълбоки и плътни цветове, преливки, които са равномерни и правилна репродукция на фините детайли. Всичко това можете да постигнете лесно с Epson SureColor P.

 

Качество на печат на най-високо ниво

Серията Epson SureColor P е оборудвана с известната печатна глава Epson MicroPiezo, която има максимална резолюция на печат от 2880х1440 dpi. За разлика от технологиите, които за базирани на топлина, печатната глава на Epson използва електро-механично движение, което не само запазва качествата на мастилото, но също така харчи по-малко енергия и прави главата по-издръжлива.

С иновативната софтуерна таблица за точен превод на цветовото пространство (Look Up Table или LUT) от RGB към цветово то пространство на принтера можете да постигнете печат, който да отговаря на това, което виждате на сертифициран монитор.

 

Високотехнологична печатна глава за уникални печатни резултати

Микро дюзите на главата са създадени за по-добро позициониране на мастилените капки, намаляване на разпръскването на излишни капчици и по-добър контрол на плътността и обема на мастило. Epson SureColor P има печатна глава с десет мастилни канала, която е допълнена от  Технологията за контрол на размера на капката Variable Size Droplet помага за постигане на перфектни преливки, оптимизирани плътности на цветовете, като в същото време спомага за намаляване на разхода на мастило. Принтерът има матово и гланцово черно мастило, като може да превключва между тях в зависимост от приложението и използваната медия.

Главата има специално покритите, което я запазва от замърсяване, както и система за следене на нейното състояние, почиства я автоматично и я позиционира правилно, за да се гарантира предвидим, постоянен и надежден печат с минимална намеса от оператора.

 

Специално разработени мастила за най-добро цветопредаване

Използвайки водно базирана, изцяло пигментна формула, мастилата постигат ненадминато цветово пространство и след бързото им изсъхване стават устойчиви на драскане и вода. Серията включва:

 • Едновременно заредени Photo Black и Matte Black, т.е. не се налага превключване на черното спрямо използванта медия, както и едновременно им използване;
 • Мастилата са C, M, Y, PK, MK, LC, LM, Grey, Light Gray, Violet, т.е. 3 нива на черното за много добри фотографски разпечатки (както и черно-бели)

При поръчка на принтера, той може да бъде конфигуриран с лилаво мастило за специални приложения, с което се постига до 99% покритие на скалата на PANTONE.

С комплект от 10 цвята пигментно мастило UltraChrome, моделът пресъздава резултати с превъзходно качество и висока прецизност, с ярки и наситени цветове. За да получите зашеметяващи разпечатки, специалният режим за черно-бял печат дава плътни, дълбоки и наситени черни отсенки и невероятно гладки тонове.

 

Уникални цветове с повтаряемо качество на печат

Серията Epson SureColor P се калибрира колориметрично още по време на сглобяване на принтера, за да се гарантира, че отпечатъците на висококачествени фотографии и репродукции на картини ще изглеждат еднакво, независимо дали са отпечатани на един или различни принтери. 

Мастилото има цветово постоянство от DeltaE 1.0, така че мастилата да имат постоянно цветопредаване при различни видове осветяване.

Благодарение на печатната глава TFP PrecisionCore от Epson и автоматичната функция за проверка на дюзите, потребителите могат да бъдат уверени в постоянното високо качество на разпечатките. Висококачественото пресъздаване на цветове е гарантирано всеки път, без нужда от скъпи добавки, благодарение на помощната функция за калибриране на цветове Epson Color Calibration и допълнителния Spectroproofer, работещ с X-Rite, за бързо и прецизно измерване на цветовете.

 

Фотографски принтер, който е лесен за използване и инсталация

Epson SureColor P5000 е настолен принтер с ширина на печат до 17'' / 43 см. и поддържа голям набор от медии - от обикновени хартии до фини артистични и фотографски медии, канава, прозрачен филм и филм за задно осветяване. Може да се зарежда с медия на рола, като зареждането става без шпиндел и с автоматична компенсация на изкривяването. Принтерът може да печата и с медия на листове, като има прав път на транспорт на медията, което му позволява да печата на материали с дебелина до 1.5мм. 

Поддържа печат от ръб до ръб, както на медии на лист, така и на рола и може да печата напълно без рамка на ролна медия. Има вградена система за управление на баркодове, която може да следи разхода на медия и да спомогне за автоматичното конфигуриране на принтера при смяна на медията.

Принтерът има голям LCD панел, с който можете да управлявате всички негови функции, да следите състоянието на принтера и да виждате нивото на всяка мастилница. Изборът между индивидуални касети от 200 мл., позволява печат на по-големи тиражи между смяната на касети. С допълнителния твърд диск от 320 GB потребителите могат да освободят място на компютъра си и да съхраняват множество задачи за печат в принтера, които са готови за изпълнение.

 

Основни функции и предимства

 • неповторимо качество на печат - печатната глава Epson TFP с резолюция до 2880х1440 dpi и технологията Variable Droplet Size за контрол големината на капката гарантират качествен и постоянен печат, при ултра висока резолюция с перфектни полу-тонове и оптимизирана плътност на мастилото;
 • превъзходен цвят - 10 мастилници с мастило UltraChrome HDX ви дават възможност да печатате с подобрени стойности на dMax, по-голямо цветово пространство и може да се конфигурира с Light Light Black или с Violet мастило;
 • ненадминат черно бял печат - печата черно бели изображения с качество достойно за всяка галерия, като превключва автоматично между фото и матово черно в зависимост от приложението и избраната медия;
 • много стабилно изображение - отпечатъците съхнат бързо, като стават устойчиви на вода и надраскване. Могат да се съхраняват за дълъг период от време, като имат добра устойчивост на светлина;
 • гъвкаво решение за различни приложения - поддържа широк набор от медии с максимална скорост на печат от 30 кв.м./час. Може да се зарежда с медии на рола или на листове до размер А2. Поддържа печат на картон с дебелина до 1.5мм;
 • лесен за използване - работи със зареждане на медия без рола, регулируем опън на медията и автоматична система за управление на медията, както и издръжлив автоматичен ролен нож.
 • голям сензорен тъч дисплей - принтерът разполага с голям LCD панел със сензорно управление и включено помощно упътване;
 • създаден за професионалисти - работи с намалена консумация на енергия, зарежда се с 10 оптимизирани мастилници до 200 мл. всяка и се нуждае от много малко поддръжка.

 

Демонстрация и тестове

Имате възможност да видите и тествате голяма част от нашите продукти, за да се уверите в тяхната функционалност и да видите как те биха оптимизирали вашата дейност. Правилната оценка на продуктите, техните опции и обхвата на дейностите по тяхното внедряване ви гарантира бърза възвращаемост на инвестицията и гладко преминаване към новите, оптимизирани методи на работа.

 • демонстрация на продукта и представяне на различни сценарии на работа;
 • тестове с реални поръчки и демонстрация на възможностите за решаване на реални казуси;
 • провеждане на тестове в реална производствена среда.

В случай че имате интерес към демонстрация на този продукт, можете да се свържете с нас през бутона "Свържете се с нас" по-горе, през формата за контакт на сайта или като ни пишете на sales@gedbg.com
 

Инсталация и обучение

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:

 • инсталация на продукта след закупуването му;
 • интеграцията му с други продукти и системи;
 • обучение за използване на продукта, както и добри практики за работа;
 • цялостна поддръжка по време на експлоатацията му.

Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвращаемост на инвестицията.
 

Поддръжка

Принтерите се нуждаят от изключително малко поддръжка от страна на оператор. Всички модели могат да се закупят с различни варианти за удължаване на гаранцията, извън гаранционна поддръжка и профилактика. Ние имаме един от най-добрите сервизи на техника в България и можем да поддържаме вашия принтер, независимо къде се намира в страната.

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • въпроси и консултации, свързани с продукта и неговото приложение;
 • отстраняване на проблеми, свързани с продукта;
 • създаване на работни потоци и профили на работа;
 • обучение на персонала, както и на нови кадри, постъпили след закупуването на продукта.

В случай че се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

 

Изпрати запитване

Технически спецификации

Приложения

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход