Начало | Оборудване | Листови машини за дигитален печат | Цветни листови машини за дигитален печат | NEXFINITY - листова дигитална печатна машина за цветен печат
NEXFINITY - листова дигитална печатна машина за цветен печат Разгледайте галерия

Kodak NEXFINITY - листова дигитална печатна машина за цветен печат

Цветна листова дигитална печатна машина със скорост до 7200 А4 листа на час с пет печатни секции, предназначена за печат на комерсиални продукти с дигитални ефекти и висока добавена стойност. Пета секция за довършителни работи с уникални ефекти.

Свържете се с нас
Описание
Технически спецификации
Приложения
Блог
Мостри и тестове
Инсталация и обучение
Поддръжка и сервиз

Описание

Kodak Nexfinity е дигитална листова машина с пет печатни секции, които дават големи възможности за печат с висока добавена стойност.

Nexfinity е уникална в това, че дава ниски разходи на печат, защита на инвестицията и неограничени възможности за постигане на качествени резултати:

> разходи за печат, които са измерими със средни тиражи на офсетов печат

> невероятна резолюция на печат и растеризация в реално време, благодарение на Kodak Dynamic Imaging Technology

> Възможност за свободно нареждане на реда на цветовете, за да можете да печатате широк набор от печатни материали

Тази дигитална печатна машина е създадена за да може да печата дълго време, като държи много тесни толеранси

 

Изпрати запитване

 

Нова LED система за създаване на дигитално изображение

Уникална LED writing system, в която е интегрирана технологията на KODAK Dynamic Imaging Technology, позволяваща изключително качество и постоянство при дълги тиражи.

 • Изключителна отчетливост и детайлност на сенките - multi-bit LED глави, които учетворяват плътността на информацията, която може да бъде изпратена на цилиндрите за печат, позволяваща резолюция 1200 х 1200 с 256 нива на сивото.
 • Изключително качество на изображението и постоянство при дълги тиражи - интегрирани процесори във всяка от LED главите, които обработват изображения в реално време, настройвайки и коригирайки изображенията в движение. 
 • Dynamic Imaging Technology - нов сет от полутонови растери на печат, които автоматично се калкулират в движение за области в изображения, а не цели изображения, в зависимост от съдържанието. Тази изчислителна технология за растеризация - комбинирана с резолюция от 1200 dpi — позволява стабилен контрол върху контрастът на точките, последващо оптимизиране качеството на изображението и постоянство при пълна скорост на производствения процес по време на дълги тиражи.
 • Постояннo действаща корекция на изображението и оптимизация - позволява на вградената Intelligent Calibration System да извършва фини промени на автоматизираните настройки, поддържайки постоянство на високо ниво и ниски производствени разходи.

 

Лесна интеграция с различни софтуери и работен поток

 • Специален Digital Front End (DFE) - създаден от Kodak специално за портфолиото дигитални листови печатни машини, DFE е проектиран да експлоатира многото функции на машината с интуитивен интерфейс, който рационализира времето за печат. Нови функционалности се добавят при всеки софтуерен ъпдейт, които от своя страна подобряват производителността и разширяват възможностите с времето.
 • JDF/JMF автоматизация на работен поток - автоматизация на поръчките може да бъде постигната, като се използва JDF/JMF интеграция с различни работни потоци. Много на брой малки поръчки могат да бъдат печатани без индивидуална настройка, което гарантира, че поставените цели за възвръщаемост и ефективност са постигнати.
 • Отдалечен мониторинг - дейността на печатната машина може да бъде наблюдавана дистанционно, като се използва базирано на HTML5. В допълнение, дистанционното клиентско приложение дава възможност на отдела по предпечат да подготвя задания за поръчки, очакван разход на мастило и много други задачи от персоналните им работните станции.

 

Оптимизиция, гъвкавост и работоспособност

 • Оптимизиран път на хартията - проектиран е така, че да се оптимизира производителността на листа, който се печата. Тук ако крайният размер е A4/8½ x 11 без наддаване, листата от този размер могат да бъдат използвани на машината, със сортиран комплект, изпратен директно в книговезница, след излизане от печат.
 • Един оператор управлява повече машини - стабилната конструкция, рационализирания път на хартията и изключителното постоянство на качеството на изображението означава, че един оператор с лекота ще може да управлява две или повече машини.
 • Промяна последователността на цветовете - уникално за NEXFINITY, операторите могат да променят последователността на цветовете за различни задания или да използват повече от едно специално мастило едновременно.
 • Удължен живот на консумативите - ключови консумативи, като цилиндри и фюзер, са оптимизирани за дълъг живот, като така подпомагат да се увеличи времето за работа и да се намалят разходите.
 • Удобна подмяна на консумативите - консумативите могат да се подменят от операторите на машината в точния момент тъй като NEXFINITY идва при вас с контейнер, което прави процеса на подмяна лесен и удобен. 
 • Точна регистрация цвят-цвят и лице-гръб - редуцирайте грешките и намалете загубите при довършителните работи. Листовите дигитални машини на KODAK използват обръщане по една и съща страна - най-добрият метод да се осигури последователна подредба на изображенията лице-гръб. 
 • Печат на дълъг лист и дебели медии - можете да печатате на листове до 1219 mm и с дебелина до 0.6 mm за хартия и 0.356 mm за синтетични.
 • Подаване от рола - възможност за подаване на медия от рола, която се разлиства автоматично преди влизане в машината.

 

Дигитална печатна машина с много приложения

Kodak Nexfinity е правилната машина за вашите нужди, предлагайки възможност за печат на изключително голямо портфолио от продукти. Изцяло дигиталните специални ефекти ви дават конкурентно предимство, което никой друг не може да копира.

 • Печат на рекламни материали - брошури, каталози, флаери, листовки - за Nexfinity всичко е възможно. Печатайте с наситени, фотореалистични цветове и богат избор от дигитални ефекти.
 • Печат на опаковки и етикети - благодарение на уникалните довършителни ефекти на Kodak Nexfinity можете да печатате опаковки и етикети с уникални ефекти в къси и средни тиражи.
 • Печат на уникални изделия - Nexfinity е машина, която печата не само цветно, но ви дава възможност да печатате с уникални ефекти, които да имат висока стойност за вашите клиенти. Печат на дълъг лист ви дава възможност да изработвате нестандартни продукти, като календари, брошури с няколко сгъвки и други.
 • Печат на фирмена асцеденция - визитки и бланки с висока добавена стойност за вашите клиенти.

 

Пета печатна секция с висока добавена стойност

В днешно време да печаташ цветно не е трудно, но да печаташ с висока добавена стойност не е лека задача. Притежава много функции, които ви дават възможност да се разграничите от конкуренцията и да предложите на вашите клиенти решения без аналог. Пета секция, на която могат да се слагат различни довършителни ефекти, с които не само да виждате, но и да усещате печата:

 • Дигитално злато - истински златен цвят, с който можете да персонализирате изцяло продуктите на вашите клиенти. Изцяло дигитален, златният цвят може да оформя различни елементи на всеки следващ лист.
 • Плътно бяло мастило - със своята висока плътност и ниска прозрачност, която може да се постигне само с едно преминаване през машината, то ви дава възможност да печатате бързо, ефективно и с високо качество опаковки, рекламни материали с висока добавена стойност, етикети и други.
 • Релефен лак - постигнете висок релеф и подчертайте важни елементи от дизайна на вашите клиенти. С дигиталният релефен лак можете да симулирате голям набор от текстури, за да предадете реални усещания на вашите печатни продукти.
 • Червено флуоресциращо мастило - искате да печатате билети, томболи или скрити елементи, видими само при определени условия? Прозрачното мастило, което флуоресцира в червено под виолетова светлина е най-добрият вариант.
 • Воден знак - ако вашите клиенти искат да печатат продукция с допълнителни защитни елементи или имат дизайн, който изисква печат на изображение във фона.
 • Неонови мастила - набор от неонови мастила, които придават на вашите печатни материали онова парти усещане от 90-те.
 • Сатенени частици - ако искате да печатате репродукции на картини, картички и печатни материали, които да изглеждат класически.
 • Светло сиво - благодарение на този допълнителен цвят Kodak Nexfinity постига фотографско качество на печат, при печат на фотографии и фотоалбуми.
 • Цветове за по-голямо цветово пространство - ако имате нужда от по-голямо цветово пространство, Kodak Nexfinity има решение с възможността за добавяне на Червено, Зелено или Синьо (RGB) мастило на 5-тата секция.
 • Мастило с метални частици - ако печатате чекове или документи, които изискват високо ниво на защита, то тази опция е един от най-добрите избори на пазара.
 • Дигитален лак - той ви дава възможност да добавяте водни знаци, частичен лак, селективен лак само върху избрани обекти, както и цялостен лак на вашите дигитално отпечатани продукти.

 

Придайте уникален завършек на вашите печатни материали

 • Матов завършек - Kodak Nexfinity ви дава богат избор на завършеност на вашите продукти - матов ефект, сатиниран ефект или гланцов ефект.
 • Лак с висок гланц - ако целта на вашия клиент е да бъде забелязан, то дигиталният гланц на Kodak Nexfinity е правилното решение.

 

Фотореалистчно качество на печат

 • Мастило Kodak HD Dry Ink - дава голямо цветово пространство, живи цветове и стабилна симулация на спот цветове, плавни преливки и има уникалната възможност да нанася релефно мастило, в зависимост от релефа на хартията. Тонерът е с толкова малки частици, че изглежда като течен и има голяма оптическа плътност, добро цветопредаване и дава възможност за високо качество на печат с нисък разход на мастило. Със серията HD мастила можете да постигнете печат с качеството на офсетов печат, наситено черно и фотореалистични изображения.
 • Управление плътността на печат - специална система с която можете да постигнете постоянно качество чрез автоматични корекции, независимо от дължината на тиража. Това означава по-малко работа за оператора и по-бързо производство.
 • Мултибитова LED технология - Nexfinity постига фотореалистично качество и постоянство на печата с LED технология, която позволява експонация на 256 нива.
 • Калибрация в движение - благодарение на вградената система за калибрация Intelligent Calibration System (ICS), Kodak Nexfinity може да проверява и калибрира своя печат, за да постигне постоянство и повторяемост ден след ден, поръчка след поръчка.

 

Продуктивност и лесна поддръжка

 • Мощният Kodak Front End комбинира патентован хардуер, високопроизводителен компютър с RAID и модерен софтуер, за да може да управлява сложни поръчки като фото печат, висококачествена директна поща и изискващи поръчки с променливи данни, без това да забавя работата на машината.
 • До 90% от поддръжката на машината може да се прави от оператор, което ви спестява време и ресурси.
 • Голяма част от частите са ORC (Operator Replacable Components), които могат да се сменят от оператора на машината бързо и лесно. Операторите могат да преценят дали и кога да сменят тези части или ако е нужно да ги разменят по секциите - така имате пълен контрол над качеството, производителността и управлението на графика на машината.
 • С грижа за околната среда - Nexfinity не вреди на околната среда или на операторите на машината. HD мастилата не съдържат VOC и не представляват опасност за персонала. Това означава, че няма нужда от маски или специални облекла при работа с машината.
 • Система за управление на околната среда - средата на печат в машината се наблюдава постоянно и може да се контролира температурата и влагата. Това означава, че Nexfinity може да работи в широк спектър от параметри на околната среда.

 

Печатайте малки и големи тиражи

Дигиталните машини са конкурентни в малките тиражи - това просто не е вярно за Kodak Nexfinity . Дигиталната машина с пет секции дава конкуренти предимства спрямо офсета и други дигитални печатни машини, както в малките, така и в големите тиражи:

 • Фотореалистично качество на печат, по-добро от стандартния офсет;
 • Adobe PDF печатен модул за по-голяма производителност;
 • Шкафове за подаване и извеждане с голям обем, решения за подаване и извеждане в линия;
 • Повече от 800 квалифицирани медии за печат, без промяна в скоростта на печат.

 

Kodak Nexfinity расте с вашия бизнес

От самото начало Kodak Nexfinity е замислен да расте с вашия бизнес. Машините от по-старо поколение могат да получат всички нови разработки и функции, които излизат след закупуването на оборудването като ъпгрейд, който се прави на място. По този начин Nexfinity защитава вашата инвестиция и ви дава възможност да се възползвате от всички най-нови разработки.  

 

Изпрати запитване

Технически спецификации

Скорост
> 7200 А4 на час (120 страници на минута) със стандартно подаване
> 7854 А4 на час (131 страници на минута) с опционално подаване
Технология
Dry Electrophotography
Резолюция
1200 dpi, мултибитова (до 8 бита с 256 нива на сивото)
Растери
Classic HD, Classic, Line, Optimum, Supra, Economy и Kodak Staccato DX
Печатни секции
> 5 печатни секции 
> 4 печат по CMYK 
> 1 печат на допълнителни ефекти 
Работа с медии
Хартия:
> без покритие
> с матово покритие
> с гланцово покритие
> с текстура
> без съдържание на дървесина
> рециклирана
> голям набор от стандартни офсетови хартии

Специални медии:
> без покритие
> матови с покритие
> гланцови етикети с покритие
> прозрачни медии с хартиена подложка
> магнитни
> медия за фото книги
> синтетична медия
> предварително перфорирана
Максимален размер на медията
> 356 х 520 мм стандартно
> 356 х 1219 мм с опционално подаване
Минимален размер на медията
> 266 х 200 мм стандартно
> 279 х 200 мм с опционално подаване
Тежест на медията
Стандартно: 
> 60 до 457 гр./кв.м. без покритие
> 80 до 457 гр./кв.м. с покритие

Опционално: до 530 гр./кв.м.
Подаване
Стандартно четири чекмеджета за подаване с общ капацитет от 11,000 листа:
> два броя по 1000 листа с височина от 100 мм
> два броя по 4500 листа с височина от 450 мм
* Капацитетът е измерен с хартия 100 гр./кв.м.
Опционално: до 24 PT/610 микрона за избрани печатни медии
Извеждане
> Общ капацитет от 5000 листа с височина от 500 мм.
> Извеждане за проверка на съдържанието до 500 листа с височина от 50 мм.
* Капацитетът е измерен с хартия 100 гр./кв.м.

Опционално: Multigraf извеждане на дълги листове с дъжина до 1 метър
Размер
6045 х 2032 х 1778 мм.
Тежест
3873 кг.

Мостри и тестове

Най-добрият начин да се уверите в качествата на дигиталната печатна машина Kodak Nexfinity е да видите реални отпечатъци от машината с различни довършителни ефекти.

Можете да поръчате стандартен комплект от безплатни мострени материали, който да ви даде пълна представа за възможностите на машината и нейните приложения в печата на рекламни материали, опаковки и други печатни материали за вътрешна реклама.

Поръчайте безплатни мостри, като ни пишете на sales@gedbg.com

В последствие можем да отпечатаме ваш файл или файл с ваши изисквания, на реална работеща машина за да можете да видите качеството на печат при реални условия на работа.

Инсталация и обучение

Закупуването на дигитална печатна машина за производство е сериозна инвестиция и от едно от най-важните неща свързани с това е техническата поддръжка, която ще получите след инсталация.

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:

 • Инсталация на продукта след закупуването му

 • Интеграцията му с други продукти и системи

 • Обучение за използване на продукта

 • Цялостна поддръжка по време на експлоатацията му

Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвращаемост на инвестицията.

След инсталацията и обучението нашият екип ще ви помогне в създаването на бизнес план, базиран на добри практики, световен опит и задълбочено познаване на местния пазар, с който да започнете да реализирате потенциала на вашата нова машина за кратко време.

Поддръжка и сервиз

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • Въпроси и консултации, свързани с продукта и неговото приложение;

 • Отстраняване на проблеми, свързани с продукта;

 • Създаване на работни потоци и профили на работа;

 • Обучение на персонала, както и на нови кадри, постъпили след закупуването на продукта.

Можем да предложим гъвкави и лесни условия на работа, с които да имате ясни параметри на техническа поддръжка и срокове за реакция.

В случай че се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим, можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход