Начало | Машини и инструменти | Листови машини за дигитален печат | Цветни листови машини за дигитален печат | Nexpress ZX3900 - листова дигитална печатна машина за цветен печат
Nexpress ZX3900 - листова дигитална печатна машина за цветен печат Разгледайте галерия

Kodak Nexpress ZX3900 - листова дигитална печатна машина за цветен печат

Цветна листова машина със скорост до 7200 А4 листа на час с пет печатни секции, предназначена за печат на комерсиални продукти с дигитални ефекти и висока добавена стойност

Свържете се с нас
Описание
Технически спецификации
Приложения
Компоненти
Ресурси
Блог
Новини
Мостри и тестове
Инсталация и обучение
Поддръжка и сервиз

Описание

Kodak Nexpress е висок клас производствена дигитална печатна машина с пет печатни секции, която дава възможност на дигиталните и офсетовите печатници да печатат голям набор от изделия с ефекти и довършителни работи, като останат конкурентни в малките и средни тиражи. Nexpress e разработен съвместно с Heidelberg и е предвиден за натоварени производства, които имат нужда от различни опции и довършителни ефекти и които искат да се разграничат от стандартния четирицветен печат.

 

Една машина, много приложения

Kodak Nexpress е правилната машина за вашите нужди, предлагайки възможност за печат на изключително голямо портфолио от продукти. Изцяло дигиталните специални ефекти ви дават конкурентно предимство, което никой друг не може да копира.

 • Печат на рекламни материали - брошури, каталози, флаери, листовки - за Nexpress всичко е възможно. Печатайте с наситени, фотореалистични цветове и богат избор от дигитални ефекти.
 • Печат на опаковки и етикети - благодарение на уникалните довършителни ефекти на Kodak Nexpress можете да печатате опаковки и етикети с уникални ефекти в къси и средни тиражи.
 • Печат на уникални изделия - Nexpress е машина, която печата не само цветно, но ви дава възможност да печатате с уникални ефекти, които да имат висока стойност за вашите клиенти. Печат на дълъг лист ви дава възможност да изработвате нестандартни продукти, като календари, брошури с няколко сгъвки и други
 • Печат на фирмена асцеденция - визитки и бланки с висока добавена стойност за вашите клиенти

 

Пет секции за печат с висока добавена стойност

В днешно време да печаташ цветно не е трудно, но да печаташ с висока добавена стойност не е лека задача. Kodak Nexpress има много функции, които ви дават възможност да се разграничите от конкуренцията и да предложите на вашите клиенти решения без аналог. Пета секция, на която могат да се слагат различни довършителни ефекти, с които не само да виждате, но и да усещате печата:

 • Дигитално злато - истински златен цвят, с който можете да персонализирате изцяло продуктите на вашите клиенти. Изцяло дигитален, златният цвят може да оформя различни елементи на всеки следващ лист.
 • Ново плътно бяло мастило - придава уникален, плътен бял цвят само с едно преминаване през машината. Дава възможност за печат на опаковки, рекламни материали, етикети и покани.
 • Релефен лак - постигнете висок релеф и подчертайте важни елементи от дизайна на вашите клиенти. С дигиталният релефен лак можете да симулирате голям набор от текстури, за да предадете реални усещания на вашите печатни продукти.
 • Червено флуоресциращо мастило - искате да печатате билети, томболи или скрити елементи, видими само при определени условия? Прозрачното мастило, което флуоресцира в червено под виолетова светлина е най-добрият вариант.
 • Воден знак - ако вашите клиенти искат да печатат продукция с допълнителни защитни елементи или имат дизайн, който изисква печат на изображение във фона.
 • Неонови мастила - набор от неонови мастила, които придават на вашите печатни материали онова парти усещане от 90-те.
 • Сатенени частици - ако искате да печатате репродукции на картини, картички и печатни материали, които да изглеждат класически.
 • Светло сиво - благодарение на този допълнителен цвят Kodak Nexpress постига фотографско качество на печат, при печат на фотографии и фотоалбуми.
 • Цветове за по-голямо цветово пространство - ако имате нужда от по-голямо цветово пространство, Kodak Nexpress има решение с възможността за добавяне на Червено, Зелено или Синьо (RGB) мастило на 5-тата секция.
 • Мастило с метални частици - ако печатате чекове или документи, които изискват високо ниво на защита, то тази опция е един от най-добрите избори на пазара.
 • Тонерно бяло мастило - със своята висока плътност и ниска прозрачност, която може да се постигне само с едно преминаване през машината, то ви дава възможност да печатате бързо, ефективно и с високо качество опаковки, рекламни материали с висока добавена стойност, етикети и други.
 • Дигитален лак - той Ви дава възможност да добавяте водни знаци, частичен лак, селективен лак само върху избрани обекти, както и цялостен лак на вашите дигитално отпечатани продукти.

 

Придайте уникален завършек на вашите печатни материали

 • Матов завършек - Kodak Nexpress ви дава богат избор на завършеност на вашите продукти - матов ефект, сатиниран ефект или гланцов ефект.
 • Лак с висок гланц - ако целта на вашия клиент е да бъде забелязан, то дигиталният гланц на Kodak Nexpress е правилното решение.

 

Фотореалистчно качество на печат

 • Ново мастило Kodak Nexpress HD Dry Ink - дава голямо цветово пространство, живи цветове и стабилна симулация на спот цветове, плавни преливки и има уникалната възможност да нанася релефно мастило, в зависимост от релефа на хартията. Тонерът е с толкова малки частици, че изглежда като течен и има голяма оптическа плътност, добро цветопредаване и дава възможност за високо качество печат с нисък разход на мастило. С новата серия HD мастила можете да постигнете печат с качеството на офсетов печат, наситено черно и фотореалистични изображения.
 • Управление на плътността на печат - специална система, с която можете да постигнете постоянно качество чрез автоматични корекции, независимо от дължината на тиража. Това означава по-малко работа за оператора и по-бързо производство.
 • Мултибитова LED технология - Nexpress постига фотореалистично качество и постоянство на печата с LED технология, която позволява експонация на 256 нива.
 • Калибрация в движение - благодарение на вградената система за калибрация Intelligent Calibration System (ICS), Kodak Nexpress може да проверява и калибрира своя печат, за да постигне постоянство и повторяемост ден след ден, поръчка след поръчка.

 

Гъвкаво решение за всякакви нужди

Kodak Nexpress е едно от най-гъвкавите решения на пазара, които дават възможност на вашия бизнес да обхване голям диапазон от поръчки и продукти:

 • Опция за дълъг лист - можете да печатате на листове до 1000 мм., благодарение на което можете да напечатате една брошура от 8 страници А4 на едно минаване през машината.
 • Нов пакет за разширена работа с медии - дава възможност да отговорите на нуждите на някои клиенти за печат на опаковки и решения за магазини, като ви позволи да печатате върху по-тежки картони и по-дебела синтетична хартия.
 • Подаване от рола - възможност за подаване на медия от рола, която се разлиства автоматично преди влизане в машината.
 • UV лакиране в линия - завършете вашата продукция с високогланцов UV лак.

 

Продуктивност и лесна поддръжка

 • Мощният Kodak Nexpress Front End комбинира патентован хардуер, високопроизводителен компютър с RAID и модерен софтуер, за да може да управлява сложни поръчки като фото печат, висококачествена директна поща и изискващи поръчки с променливи данни, без това да забавя работата на машината.
 • До 90% от поддръжката на машината може да се прави от оператор, което ви спестява време и ресурси.
 • Голяма част от частите са ORC (Operator Replacable Components), които могат да се сменят от оператора на машината бързо и лесно. Операторите могат да преценят дали и кога да сменят тези части или ако е нужно да ги разменят по секциите - така Nexpress ви дава пълен контрол над качеството, производителността и управлението на графика на машината.
 • С грижа за околната среда - Nexpress не вреди на околната среда или на операторите на машината. HD мастилата не съдържат VOC и не представляват опасност за персонала. Това означава, че няма нужда от маски или специални облекла при работа с машината.
 • Система за управление на околната среда - средата на печат в машината се наблюдава постоянно и може да се контролира температурата и влагата. Това означава, че Nexpress може да работи в широк спектър от параметри на околната среда.

 

Печатайте малки и големи тиражи

Дигиталните машини са конкурентни в малките тиражи - това просто не е вярно за Kodak Nexpress. Дигиталната машина с пет секции дава конкуренти предимства спрямо офсета и други дигитални печатни машини както в малките, така и в големите тиражи:

 • фотореалистично качество на печат, по-добро от стандартния офсет;
 • Adobe PDF печатен модул за по-голяма производителност;
 • шкафове за подаване и извеждане с голям обем, решения за подаване и извеждане в линия;
 • повече от 800 квалифицирани медии за печат, без промяна в скоростта на печат.

 

Kodak Nexpress расте с вашия бизнес

От самото начало Kodak Nexpress е замислен да расте с вашия бизнес. Машините от по-старо поколение могат да получат всички нови разработки и функции, които излизат след закупуването на оборудването като ъпгрейд, който се прави на място. По този начин Nexpress защитава вашата инвестиция и ви дава възможност да се възползвате от всички най-нови разработки.

 

Изпрати запитване

Технически спецификации

Скорост
> 7200 А4 на час (120 страници на минута) със стандартно подаване
> 7854 А4 на час (131 страници на минута) с опционално подаване
Технология
Dry Electrophotography
Резолюция
600 dpi, мултибитова (до 8 бита с 256 нива на сивото)
Растери
Classic HD, Classic, Line, Optimum, Supra, Economy и Kodak Staccato DX
Печатни секции
> 5 печатни секции 
> 4 печат по CMYK 
> 1 печат на допълнителни ефекти 
Работа с медии
Хартия:
> без покритие
> с матово покритие
> с гланцово покритие
> с текстура
> без съдържание на дървесина
> рециклирана
> голям набор от стандартни офсетови хартии

Специални медии:
> без покритие
> матови с покритие
> гланцови етикети с покритие
> прозрачни медии с хартиена подложка
> магнитни
> медия за фото книги
> синтетична медия
> предварително перфорирана
Максимален размер на медията
> 356 х 520 мм стандартно
> 356 х 1000 мм с опционално подаване
Минимален размер на медията
> 279 х 200 мм
Тежест на медията
Стандартно: 
> 60 до 350 гр./кв.м. без покритие
> 80 до 350 гр./кв.м. с покритие

Опционално: 
NEXPRESS SUBSTRATE EXPANSION KIT: до 530 гр./кв.м.
Подаване
Стандартно четири чекмеджета за подава с общ капацитет от 11,000 листа:
> два броя по 1000 листа с височина от 100 мм
> два броя по 4500 листа с височина от 450 мм
* Капацитетът е измерен с хартия 100 гр./кв.м.
Опционално: до 610 микрона дебелина за избрани печатни медии
Извеждане
> Общ капацитет от 5000 листа с височина от 500 мм.
> Извеждане за проверка на съдържанието до 500 листа с височина от 50 мм.
* Капацитетът е измерен с хартия 100 гр./кв.м.
Размер
6045 х 2032 х 1778 мм.
Тежест
3873 кг.

Блог

Проектът PLATED включва снимки на храни, които ще искате да опитате веднага

Проектът PLATED включва снимки на храни, които ще искате да опитате веднага

Прочетете в детайли
Няколко поколения под един покрив

Няколко поколения под един покрив

Прочетете в детайли
Кратък преглед на възможностите на платформата KODAK NEXPRESS ZX

Кратък преглед на възможностите на платформата KODAK NEXPRESS ZX

Прочетете в детайли
Предимство с новата опция за по-дебели медии на KODAK NEXPRESS платформа

Предимство с новата опция за по-дебели медии на KODAK NEXPRESS платформа

Прочетете в детайли
Висока производителност и качество на печат с платформата NEXPRESS ZX от KODAK

Висока производителност и качество на печат с платформата NEXPRESS ZX от KODAK

Прочетете в детайли
Как работи системата Kodak NexPress Intelligent Calibration System (ICS)

Как работи системата Kodak NexPress Intelligent Calibration System (ICS)

Прочетете в детайли
Каква е разликата между печат с променливи данни и персонализация

Каква е разликата между печат с променливи данни и персонализация

Прочетете в детайли
Kodak NexPress: история на иновациите

Kodak NexPress: история на иновациите

Прочетете в детайли
Защо науката обича печата?

Защо науката обича печата?

Прочетете в детайли
Гъвкавост, функционалност и форма в действие

Гъвкавост, функционалност и форма в действие

Прочетете в детайли
Print for Good или как печатната индустрия може да работи в името на доброто

Print for Good или как печатната индустрия може да работи в името на доброто

Прочетете в детайли
Системата Kodak Intelligent Calibration System - лесно и бързо подобряване качеството на дигиталния печат

Системата Kodak Intelligent Calibration System - лесно и бързо подобряване качеството на дигиталния печат

Прочетете в детайли
Митът за B2

Митът за B2

Прочетете в детайли
Kodak печели две златни награди на Canadian Print Awards през 2017 г. за технологиите на NEXPRESS и термални експонатори

Kodak печели две златни награди на Canadian Print Awards през 2017 г. за технологиите на NEXPRESS и термални експонатори

Прочетете в детайли
5 печатни ефекта от една дигитална машина с класически стил

5 печатни ефекта от една дигитална машина с класически стил

Прочетете в детайли

Мостри и тестове

Мострени продукти, отпечатани на Kodak Nexpress

Най-добрият начин да се уверите в качествата на дигиталната печатна машина Kodak Nexpress е да видите реални отпечатъци от машината с различни довършителни ефекти.

Пишете ни sales@gedbg.com, за да заявите своите безплатни мостри.

 

Демонстрация и тестове

Имате възможност да видите и тествате голяма част от нашите продукти, за да се уверите в тяхната функционалност и да видите как те биха оптимизирали вашата дейност. Правилната оценка на продуктите, техните опции и обхвата на дейностите по тяхното внедряване ви гарантира бърза възвращаемост на инвестицията и гладко преминаване към новите, оптимизирани методи на работа.

 • демонстрация на продукта и представяне на различни сценарии на работа;
 • тестове с реални поръчки и демонстрация на възможностите за решаване на реални казуси;
 • провеждане на тестове в реална производствена среда.

В случай, че имате интерес към демонстрация на този продукт, можете да се свържете с нас през бутона "Свържете се с нас" по-горе, през формата за контакт на сайта или като ни пишете на sales@gedbg.com

Инсталация и обучение

Инсталация и обучение

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:

 • инсталация на продукта след закупуването му;
 • интеграцията му с други продукти и системи;
 • обучение за използване на продукта, както и добри практики за работа;
 • цялостна поддръжка по време на експлоатацията му.

Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвращаемост на инвестицията.

Поддръжка и сервиз

Поддръжка

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • въпроси и консултации, свързани с продукта и неговото приложение;
 • отстраняване на проблеми, свързани с продукта;
 • създаване на работни потоци и профили на работа;
 • обучение на персонала, както и на нови кадри, постъпили след закупуването на продукта.

В случай че се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим, можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход

Свързани продукти