CX3

IGT Testing Systems CX3

Пробопечатен уред за печат на конвенционални и UV офсетови мастила с възможност за печат на три паралелни ленти с ширина до 15 мм една до друга

Свържете се с нас
Описание
Приложения
Новини

Описание

IGT CX3 е пробопечатен уред за тестов отпечатък на конвенционални и UV офсетови мастила, който надргажда функциите на IGT C1, като позволява отпечатването на три паралелни ленти с ширина до 15 мм.

Трите ленти могат да бъдат с размер до 15 мм и разстояние между тях от само 1 мм. Идеята е да се направи отпечатък на една лента с определени условия и два допълнителни отпечатъка с промяна на тези условия за сравнение. Например едната лента може да се отпечата с целева плътност, а другите две с плътности, които са над и под целевата за да се направи толеранс за печат. 

CX3 може да печата цветни ленти с офсетови мастила с точно предвидима дебелина на мастилния слой. Уредът е неразделна част от системи за формулиране на мастило, като X-Rite Ink Formulation и е изключително подходящ за печатници, студия и търговци на мастило, които имат нужда да:

  • измерват цвят със спектрофотометър или като част от цялостна система за формулиране на цветове
  • визуален контрол и оценка на възприятието на различните цветове и мастила върху различни материали
  • измерват плътност на мастилото, с цел да изградят толеранси за плътност, покритие, износване и други
  • тестват други характеристики на мастилата, като например гланц и други

CX3 е многофункионален уред, който може да печата на голям набор от материали, включително без покритие (uncoated) и с покритие (coated). Може да печата на харттия, картон, фолио, целофан, каминати, метал и други.

Мастилният апарат практически копира този на производствена офсетова машина. Разполага с два алуминиеви цилиндъра и горен вал, които отмена само 30 секунди за да разнесе мастилото равномерно. Печатните дискове се намастиляват за около 15 секунди. Печатната форма се пуска автоматично под натиск, печата и се вдига.

Силата на натиск може да се управлява в 19 стъпки между 100 и 1000 N.

 

Изпрати запитване

Приложения

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход