Начало | Блог | Технологии за печат на вестници помагат да развиете бизнеса си в дигитална ера

Блог

Технологии за печат на вестници помагат да развиете бизнеса си в дигитална ера

Технологии за печат на вестници помагат да развиете бизнеса си в дигитална ера

Разберете какви технологии за печат на вестници, с които да навлезнете подготвени  на дигиталния пазар, предлага Kodak. Вижте в каква посока се развива този бизнес и какви възможности съществуват за вас, за да стане прехода плавен и успешен.

Печатниците за вестници срещат предизвикателства, докато се опитват да плават в дигиталното море. Докато разпространението на вестници се влошава от години, ангажирането на обществеността в търсене на алтернативни източници на дигитални новини продължава да подкопава основата на този бизнес. Друг обезпокояващ факт е пренасочването на рекламните бюджети от печатния към дигиталния бизнес.

Kodak бяха първите, които представиха дигитално мастиленоструйно решение на пазара, и те продължават да имат най-много инсталирани решения за вестници в световен мащаб. През годините на предлагане на технологични решения на издателите, саидентифицирали няколко техники, които те използват, за да развиват бизнеса си, въпреки масовото преминаване към дигитални източници на информация.

Хипер локализация

Докато много регионални вестници намаляват тиражите си, за да намалят разходите си за редакция, производство и разпространение, ние виждаме издатели, които успешно прилагат стратегия за хипер локализация. Клиент от Франция успява да направи от 1 издание 10 хиперлокализирани такива. Той използва микрозониране както по отношение на съдържанието, така и за районите на разпространение за още по-голям ефект. Посредством съдържание, фокусирано върху конкретна локация, той успяха да стабилизират ангажираността на читателите и отчете увеличаване на абонаментите си.

Връзка с онлайн съдържание

Съвсем различен подход от микрозонирането е преминаването към комбинирани печатни и дигитални модели на съдържание. Например цифров код на физическо копие може да популяризира онлайн съдържание и да предостави разнообразни стимули за читателите, за да се ангажират и с двата формата. Няколко издателя използват този формат за популяризиране и дават достъп на читателя до премиум съдържание като платена услуга – интерактивни фотографии, спортни видео новини и интервюта. Един от нашите клиенти на KODAK PROSPER S, британски издател на вестници, използва кодове в печатното издание, за да предостави на почитателите на спорта подобрен достъп до видео съдържание от съвсем скоро приключили мачове, преди още видеата да са излъчени по телевзионните канали.

Игровизация

Други издатели създадат променлив интернет код, за да създадат игровизация във вестниците, както и с дигитални рекламодатели. Водеща медийна органзиация в Азия използва KODAK PROSPER S печатна система за тиражиране на сезонни игри, което увеличава ангажираността с печатното издание. Други издатели продават възможността за игровизация на техни рекламодатели, като създават интерактивна реклама, която насочва внинаието на клиента от печатното издание към магазина или уебсайта, където да оползотвори кода си. Интегрираното решение на Kodak позволява отпечатването на уникални кодове във вестниците без допълнителна работа.

Рекламна локализация

Дигиталният печат предоставя възможност за локализиране на рекламата за вашия рекламодател. Виждаме как издатели в един и същ тираж продават рекламните си пространства няколко пъти на различни компании. Компания А, например, може да рекламира в западаната част на града, докато компания Б би искала да достигне аудиторията в източната част. Приходите от реклама могат да бъдат увеличени благодарение на по-стойностния обхват на вестника, продавайки едно и също рекламно каре на няколко рекламодатели.

Доказаните инкджет решения на Kodak

Kodak работи с издатели на вестници, за да проектира решение, което да посрещне техните нужди и читателските навици и предпочитания на тяхната специфична аудитория. Kodak предлага печатни машини за вестници с набор от възможности и опции за старт в дигиталния бизнес. Печатната машина KODAK PROSPER 6000P е проектирана така, че да позволява високопроизводителна висококачествена дигитална вестникарска продукция и други видове публикации. Kodak предлага също и печатни системи KODAK PROSPER S, които предоставят на печатниците, направили огромни инвестиции в своите офсетови машини, атрактивни дигитални печатни приложения за разширяване обхвата на техните конвенционални мощности.

И KODAK PROSPER и KODAK PROSPER S-серията са уникално проектирани да работят със строгите изисквания, които вестникарската индустрия носи със себе си. Нашите мастила се представят превъзходно на стандартна вестникарска хартия. Печатарската глава е достатъчно здрава, за да може да работи в помещения за печат безпроблемно. А тяхното оборудване може да работи на пълна скорост. Kodak помага на издателите да станат по-гъвкави и разнообразни, като им предоставя необходимите средства за посрещане на динамичните изисквания на непрестанно променящата се индустрия.

 

Още по темата

Най-популярни
Последни

Свързани продукти