Начало | Блог | С какво широкоформатните принтери SureColor се отличават или защо технологията на Epson означава повече качество и по-малко консумация

Блог

С какво широкоформатните принтери SureColor се отличават или защо технологията на Epson означава повече качество и по-малко консумация

С какво широкоформатните принтери SureColor се отличават или защо технологията на Epson означава повече качество и по-малко консумация

Съществуват сектори, в които качеството на свършената работа в изключителна степен зависи от използваните инструменти, и където внедряването на най-съвременни технологии е жизнено важно. Такъв е случаят и с компанията EliofototecnicaBarbieri, която се оборудва, за да поеме по пътя на нови предизвикателства, заменяйки старите си плотери с големи широкоформатни принтери Epson.

EliofototecnicaBarbieri - мястото, в което идеите приемат форма

Отправна точка за всеки, който има нещо общо с градско планиране, жилищно строителство, туризъм, геология и околна среда в областта Emilia-Romagna., EliofototecnicaBarbieri е създадена в Парма, Италия през 1978, когато печатът е все още аналогов и използва солвенти и амоняк за създаване на изображения.

Днес компанията работи с обществени институции, професионалисти и компании и предлага решения в широк диапазон от продукти от дигитален печат и комуникация до управление на бази данни и обработка на географски данни в GIS среда (Geographic Information System) за производство и печат на продукти за техническо и тематично картографиране. EliofototecnicaBarbieri също така управлява и развива картографския архив на областта Emilia-Romagna.

Независимо дали става дума за туристически карти и материали за масов туризъм или тематични и технически карти за професионална употреба, компанията е в състояние да управлява целия процес от печат до дистрибуция бързо, професионално и ефективно, като предлага качествени чертежи и всеобхватна поддръжка.

Valentina Tegoni, директор продажби в EliofototecnicaBarbieri разказва:, „Нашата компания винаги се е характеризирала с различни типове хора, които взаимодействат по между си, което ни позволява да управляваме широк спектър от дейности, като работим винаги в симбиоза, за да посрещнем изискванията с иновативни решения и съвременни технологии, изпипани до най-малкия детайл.“

Обновяване в точното време – тайната на успешната компания

През годините компанията решава да замени голяма част от вече несъществуващите сега плотери с по-модерни и по-продуктивни принтери и избира Epson за доставчик.

Andrea Nicoli, маркетинг и IT мениджър на EliofototecnicaBarbieri обяснява: „Имахме нужда да заменим старите принтери, защото те вече не доставяха необходимото качество, от което днешните клиенти се нуждаят. Новите решения на Epson, от друга страна, ни позволяват да поръчаме принтери от най-висок клас, да спестим време и да намалим разходите за управление.“

Тази промяна е съпроводена от различни тестове, направени още преди поръчката, които показват, че очевидно решенията на Epson са по-добри по отношение на представяне и консумация в сравнение с моделите използвани преди това.

След закупуването на новото оборудване, компанията вече е способна да разшири портфолиото си, като включи изящно изкуство – сектор, който се развива бързо и в който може да се осигури цялостно обслужване и не е ограничен само до печат, а прави постпродукция върху изображения и може да включва директно етапи на консултация за хората обслужващи машината.

Мощни, бързи принтери, които посрещат всички изисквания на клиентите

EliofototecnicaBarbieri придобива цялостен и разнообразен набор от оборудване Epson, с което може да отговори на пълната гама от клиентски изисквания - от печат на фотографски изображения до тематични и географски карти. В двата местни офиса на компанията в Парма, главният от които е за печатни услуги, отделен офис в територията на кампуса на University of Parma, компанията инсталира SureColor SC-S40600, SureColor SC-P20000, SureColor SC-P9000 и четири принтера SureColor SC-T7200s.

Като широкоформатна високоскоростна печатна машина с 4 цвята, SC-T7200 предлага оптимизирано представяне на графични приложения, CAD дизайни и GIS карти в най-динамични производствени среди. Благодарение на мощната обработка на изображения и висока скорост на печат, този принтер посреща нуждите за гъвкавост и производителност, изисквани от EliofototecnicaBarbieri.

За бранд материали, компанията използва SureColor SC-S40600, високопроизводителна машина, която поддържа широк набор от медии, и която има специфични функции за осигуряване на високи нива на производителност като автоматизирана поддръжка на печатната глава и система за обиране на мастилената мъгла.

Производството на печатни и професионални цветни проби, изискващи най-високо качество, се извършва в зависимост от размера на изображенията, които ще се създават със SureColor SC-P20000 и SC-P9000V и двата фотографски принтера с високотехнологични глави PrecisionCore Micro TFP, които предоставят изключителни резултати с резолюция до 2400 x1200dpi. SureColor SC-P20000 може да поддържа медия до 162.6 cm ширина и използва UltraChrome Pro мастила на Epson с 10 цвята за постоянен печат с прекрасно качество, включително богато и наситено черно, благодарения на високата плътност на Photo Black и Matte Black мастилата. SC-P9000V, от друга страна, поддържа медии до 112.8 cm и използва мастила с UltraChrome HDX пигменти с 10 цвята и специално проектирано мастило с виолетов цвят, което позволява възпроизвеждане на 99% от Pantone® скалата, дори на тези, които са най-трудни за определяне.

„С новото оборудване“, продължава Nicoli,“ние вече можем да произвеждаме забележителни обеми продукция с най-високо качество и в най-кратки срокове, което изцяло се дължи на интегрирането в процеса ни на производство на високоскоростни, ефективни и високопроизводителни принтери. Тази инвестиция определено ни даде значителен тласък по отношение на качеството.

Renato Sangalli, Бизнес мениджър ProGraphics в Epson за Италия споделя: „Днес на пазара, на който има голям избор от продукти, е важно да може да се разчита на модерни висококачествени печатни машини, които могат да посрещнат многото и различни нужди на клиентите. Както и в редица други сектори, професионалният печат непрекъснато се развива и е много важно да не се изостава, за да не се губят значителни възможности за растеж.“

 

Вижте още успешни истории от света на EPSON SureColor

 

Най-популярни
Последни

Свързани продукти