Начало | Блог | Проектът PLATED включва снимки на храни, които ще искате да опитате веднага

Блог

Проектът PLATED включва снимки на храни, които ще искате да опитате веднага

Проектът PLATED включва снимки на храни, които ще искате да опитате веднага

Джон Майърс е всепризнат рекламен фотограф. Той е разработвал проекти на шест континента в 45 държави и ръководи студиото Myers Creative Imaging, в северната част на New York. Рафт, пълен с някои от най-желаните в индустрията хардуерни устройства, е доказателство за изключителната работа на неговото студио. По време на 30-годишната си кариера, Джон е започнал да събира снимки на филм и след това е направил прехода към дигиталния свят. Всъщност той е бил един от фотографите, поканени да изпробват първата технология на Kodak за дигитални фотоапарати.

Разбира се, светът е бил различен, когато той е започнал. Снимките, които Джон е заснемал, са били предназначени за печатни кампании в списания, вестници и за билбордове. Днес кампаниите се разпространяват чрез множество канали, като дигиталният свят все повече доминира. Независимо от тази промяна, Джон е човек на печата и обича начина, по който "може да се взаимодейства с печата", което смята за невъзможно в дигиталния свят. Въпреки че е позиционирал бизнеса си, да процъфтява в дигиталния свят, Джон обича да работи по проекти, които изискват отпечатване.

"В рекламното пространство работим с много хора, които имат вкус за изкуството - купувачи на произведения, директори и дизайнери. Винаги съм чувствал, че говорейки с тях на техния език, можем да развием по-силна връзка. И когато имат възможността да разработват задача, изискваща печат, те искат красив резултат. За да стигнете до дизайнерите, наистина се нуждаете от нещо невероятно, което да изпъкне в купчината материали, които те получават всеки ден.“

За да предаде тази своя страст към печата, Джон неотдавна се свързва с Kodak за проект, наречен "PLATED", който по уникален начин съчетава неговата креативност при представяне на красива храна чрез зашеметяваща фотография с изключително висококачествен печат. За ценителите на всички видове храна, това преживяване може да бъде празник за всички сетива, включително и визуалните. И тук се включват „героите“, които дават живот на проекта - главни готвачи, сервитьори, бармани. PLATED включва пет ресторанта и някои много интересни персони. Това е проект, който е много подходящ за печатната индустрия, поради всички отличителни детайли, които не се предават със същото богатство и преживяване, когато се разглеждат на дигитален носител. За този проект Джон иска печатът да съживи тези качества и детайли, за да привлече вниманието на бъдещите си клиенти. Обикновено той би постигнал този ефект с офсет, но екипът на Kodak е знаел, че неговата работа е много подходяща за възможностите на дигиталната цветна печатна машина KODAK NEXPRESS, която осигурява качество на фотографското изображение и има различни предимства за печат, надхвърлящи възможностите на офсета.

Грег Грезок, вицепрезидент, продуктов мениджмънт, електрофотографски решения за печат, Eastman Kodak, обясява защо това е така: "Печатната машина NEXPRESS прави основното четирицветно отпечатване изключително добре и на ниска цена, но това, което отличава технологията, е способността на машината да работи така, че да подобри печатната страница. За проекта PLATED, печатната машина NEXPRESS вдъхна живот на ярките цветове и изображенията и донесе усещане за текстура, допълвайки снимките на Джон, като използва функции като матов фюзер (изпичащ) вал, специални подобрения като KODAK NEXPRESS тонерно бяло мастило и възможност за дължина на листа до 1 метър. Снимките в PLATED са зашеметяващи."

Технологията, която прави възможно постигането на детайл, който грабва окото в PLATED, включва Multi-bit LED, която позволява на печатната машина NEXPRESS да постигне фотографско качество, както и петата секция, която осигурява печат на множество довършителни ефекти, за да се постигнат уникални крайни продукти.

Грезок добавя: "Иновативната технология на платформата NEXPRESS дава на дизайнерите възможност да развихрят въображението си. Тя говори на техния език и е мощен инструмент за печатници, които искат да развиват бизнеса си." 

PLATED е изживяване за сетивата, което Джон е успял да улови, като съчетае майсторството на своите творби с технологията и инженерството, които са залегнали в платформата NEXPRESS. Проектът вече е спечелил четири награди от American Advertising Awards (по-рано ADDY), най-големият и най-представителният конкурс в рекламната индустрия. Най-важното е, че хората, купуващи изкуството, с които Джон работи, реагират много положително на качеството на печатните изображения и питат по какъв начин са отпечатани. 

"Сега, когато разбираме пълния арсенал от инструменти, които печатната машина NEXPRESS предлага, вече мислим за следващия проект. PLATED се превърна в ценен инструмент, който ни помага да се откроим в един изключително конкурентен свят", казва Майърс.

Най-популярни
Последни