Начало | Блог | Потребителските тенденции и дигиталният печат променят света на хартиените продукти

Блог

Потребителските тенденции и дигиталният печат променят света на хартиените продукти

Потребителските тенденции и дигиталният печат променят света на хартиените продукти

Как развитието на дигиталния печат влияе върху медии като хартия и картон

 

Днес възможностите за изработка на различни печатни продукти се разрастват изключително бързо в сравнение с преди няколко години. Това дава възможност на собствениците на компании и маркетинг специалистите да бъдат напълно свободни и креативни в комуникацията си с клиенти. А може би те биха желали точно това.

Нуждите и желанията на крайните клиенти се изменят изключително бързо. Понякога стратегията за една кампания трябва да се променя за седмици или дори за дни. Това кара производителите на продукти да тестват различни дизайни и медии, така че да срещнат максимално близо тенденцията.

Благодарение на тези почти безгранични възможности днес можем да срещнем най-разнообразни движещи се, но все пак печатни реклами. Например, адаптивни продукти, които в комбинация с мобилни устройства изобразяват и разказват цяла динамична история; директни съобщения, съобразени със специфичните нужди на всеки потребител, както и още куп различни и креативни приложения. Всичко това се дължи на дигиталния печат.

И наистина, технологията на дигиталния печат продължава да увеличава широкия си спектър от приложения. Това разширение означава също и растеж за хартиената и картонената промишленост. Повишено търсене на този тип медии може да се обясни с промените в потребителското поведение и тенденциите, наложени на пазара от някои части от веригата за производство и доставки на опаковки.

Вижте няколко от основните тенденции, които допринасят за потреблението на дигитални хартиени печатани продукти:

    • Автентичност - Потребителите ценят автентичността. Марките по целия свят правят продуктите си по-свързани с клиента и по-автентични. Понякога дори включват потребителско генерирано съдържание, като снимки, направени от клиенти например в своите рекламни материали. Това създава близост и отношения с клиента.
    • Здраве, благосъстояние и устойчивост - потребителите са много по-добре запознати с общото здраве. Това осъзнаване създава нужда от по-здравословни хранителни източници, добавки и продукти за красота, които са опаковани в устойчиви материали. Един от основните критерии за закупуване е дали продуктът се съхранява добре в опаковката. Това създава нужда за производителите на потребителски стоки да търсят печатници, работещи с висококачествени и устойчиви материали, запазващи целостта и качеството на продукта, както и околната среда.
    • Персонализация - Марките търсят начини да заздравят връзките с клиентите чрез емоцията, която се предизвиква от персонализирани продукти. Цифровите данни позволяват персонализиране, когато става въпрос за вкусове или предпочитания на клиентите. Така производителите на потребителски стоки могат да комуникират директно с клиента, предоставяйки му възможности, съобразени с неговите специфични нужди.
    • Промяна на изискванията за продуктите - Дигиталният печат позволява по-бързото пускане на пазара, осигурявайки по-голяма оперативна гъвкавост и гарантирайки бързото изменение на съставките, етикетирането и здравето. Така марките могат правилно да комуникират информацията за това, което е в опаковката.
    • Добавена реалност (Augmented reality) - Тенденцията за създаване на продукти с добавена реалност продължава да нараства. Марките осъзнават, че за да привлекат вниманието на потребителя, трябва да бъдат креативни и да поддържат определено ниво на ангажираност с бранда. Добавената реалност е едно от многото развиващи се приложения на дигиталния печат, които производителите на продукти изпробват активно, в търсене на методи да бъдат конкурентни на пазара.

Разглеждайки подробно тези тенденции, фирмите, които печатат на хартия и картон, е важно да вземат предвид гъвкавите възможности на дигиталния печат. Потенциалът за производство на иновативни решения за продукти от хартия и картон расте с динамични темпове. Това, от своя страна отваря нови врати пред печатниците за предоставяне качествени продукти и изключително удовлетворяващо преживяване за клиента и крайния потребител.

Най-популярни
Последни