Начало | Блог | Пестенето на енергия е важно за Estimprim – един от Европейските носители на наградата „SONORA Plate Green Leaf Award” за 2016 г.

Блог

Пестенето на енергия е важно за Estimprim – един от Европейските носители на наградата „SONORA Plate Green Leaf Award” за 2016 г.

Пестенето на енергия е важно за Estimprim – един от Европейските носители на наградата „SONORA Plate Green Leaf Award” за 2016 г.

Estimprim получават наградата Sonora Green Leaf

Френската компания Estimprim е една от печатници в цял свят, които използват безпроцесните пластини KODAK SONORA като част от своята програма за екологична устойчивост.

Безпроцесните пластини са само един пример за инициативите за устойчиво развитие на Estimprim. Компанията се ангажира с опазването на околната среда, като определя стратегия и цели за своята устойчивост, разпределя отговорността за екологичните показатели, редовно измерва екологичните резултати и включва теми за управление на околната среда в своите програми за обучение.

Освен това фирмата е сертифицирана по FSC, PEFC и ISO 14001 и е член на Френската мрежата на „Global Compact“.

Groupe Estimprim следи потреблението на енергия и използва спестяващите енергия функции на своето оборудване. Освен това компанията модернизира своето оборудване , като цели по-ефективна консумация на енергия и следи за нейното потребление. Фирмата наблюдава и разхода на вода и поставя цели за намаляването му. Те рециклират и използват екологични материали като растителни мастила, разтворители без алкохол, рециклирана хартия и хартия от устойчиво управлявани гори.

Estimprim е една от седем печатници от цял свят, които спечелиха наградата „SONORA Plate Green Leaf Award“ за 2016 г.. Наградата е кръстена на безпроцесните пластини KODAK SONORA, които са известни с това, че осигуряват драматични екологични и икономически ползи за клиентите, без да се жертва качеството и производителността. Пластините SONORA премахват необходимостта от проявителна машина, която изисква химикали, вода и енергия, като в същото време генерира отпадъци.

Прочетете повече за наградата „SONORA Plate Green Leaf Award”.

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за тестове, пробен печат и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни