Начало | Блог | Kodak и Uteco обявяват доставката на третата машина Sapphire EVO M Press за дигитален печат на гъвкави опаковки

Блог

Kodak и Uteco обявяват доставката на третата машина Sapphire EVO M Press за дигитален печат на гъвкави опаковки

Kodak и Uteco обявяват доставката на третата машина Sapphire EVO M Press за дигитален печат на гъвкави опаковки

 

Няколко дни, след като машината UTECO Sapphire EVO M Press за производството на гъвкави опаковки премина фабричния тест за прием, започна и нейният път към клиента. Тази мастиленоструйна ролна печатна машина е предназначена за една компания в Северна Америка, където ще се използва за приложения, изискващи големи количества поръчки с къс тираж. 

Други печатни машини Sapphire EVO M вече са инсталирани и функционират много успешно в печатници за гъвкави опаковки в Италия и Япония.

 

Печатната машина Sapphire EVO M Press повишава качеството с технологията Stream 

Печатната машина Sapphire EVO M беше разработена със съвместни усилия на  производителя на оборудване в областта на гъвкавите опаковки Uteco Group и технологична компания с фокус върху печатните материали и химикали Kodak. Дигиталната машина позволява на печатниците за гъвкави опаковки да мигрират поръчките си от традиционните печатни процеси в посока дигитални и да постигат висококачествени резултати наред със страхотно време спестяване на разходи. 

Като използва технологията KODAK Stream Continuous Inkjet и икономичнитемастила на водна основа от Kodak, дигиталната машина постига отлично качество на CMYK върху разнообразие от фолиа и хартии. Sapphire EVO M поддържа максимална ширина на мрежата от 650 mm и ширина на печат от 620 mm. Със скорост на производство от над 150 метра в минута, тя е по-бърза от което и да било друго дигитално решение за гъвкави субстрати. 

 

Kodak Stream Inkjet

 

Най-добър работен цикъл и бързо достигане на продуктите до пазара 

Новият клиент избра Sapphire EVO M Press, защото тя предлага най-добрия работен цикъл от която и да било ролна печатна машина среден размер и позволява по-икономично производство с обеми до 20 000 м2, сравнени с аналогични процеси. 

Друго ключово предимство на Sapphire EVO M от клиентска гледна точка е, че тя подобрява времето на достигане до пазара чувствително. Докато на производствата, използващи традиционни аналогични процеси типично отнема две или повече седмици, е изчислено, че поръчките ще бъдат обработени на новата мастиленоструйна печатна машина за не повече от два дни.

“Тези скорошни успехи в продажбите са ясно доказателство, че печатните машини Sapphire EVO, които съдържат високоскоростните инкджет и водно базирани технологии за мастила ще се превърнат във водещите решения за дигитален печат на гъвкави опаковки по целия свят”, казва Randy Vandagriff, Senior Vice President, Print, Eastman Kodak Company.

Aldo Peretti, Президент и изпълнителен директор на Uteco Group, добави: “Изключително се радваме, че нашата Sapphire EVO M Press скоро ще влезе в действие за различни приложения за гъвкави опаковки на три континента. Тя осигурява на печатниците за опаковки ефикасен начин да отговорят на повишаващите се нужди на собствениците на марки за бързо, икономично и висококачествено производство на малки и средни тиражи”.

Вижте повече детайли за ролната хибридна печатна машина за гъвкави опаковки UTECO Sapphire EVO

 

За Kodak

Kodak e глобална технологична компания с фокус върху печатните материали и химикали. Kodak осигурява водещ хардуер, софтуер, консумативи и услуги основно за клиенти в комерсиалния печат, опаковките, издателската дейност, производството и забавленията. Kodak е посветена на опазването на околната среда и непрекъснатата лидерска позиция в развитието на устойчиви решения. Широкото им портфолио от висококачествени продукти, качествена поддръжка и R&D от световна класа превръщат решенията на Kodak в умна инвестиция за клиентите, които искат да подобрят възвръщаемостта си и да се развиват.  

За Uteco

Uteco Group е водещ производител и доставчик на оборудване в областта на гъвкавите опаковки, които покриват областите на флексо печата, дълбокия печат, нанасяне на покрития, ламиниране и високотехнологични машини със специализирани конфигурации. Основана през 1985, Uteco Converting SpA се разшири до най-големия италиански производител на печатни машини за флексо. Иновациите винаги са били ключови в Uteco Group, при това не само в проектирането и създаването водещо с иновативността си оборудване, но и с възможността да се приспособяват машините към специфичните нужди на компаниите по целия свят. Създателите на машините непрестанно търсят нови идеи и процеси на производство, за да надхвърлят очакванията на клиента. 


Вижте още възможности за ролни машини за дигитален печат 


Научете какво представлява Stream технологията на Kodak

 

 

Най-популярни
Последни