Начало | Блог | Какво очакват младите поколения от вашата печатна услуга?

Блог

Какво очакват младите поколения от вашата печатна услуга?

Какво очакват младите поколения от вашата печатна услуга?

Първо, нека обърнем внимание на това кои са младите поколения, които сега навлизат или вече започват да завземат пазара. Родени между 1980 и 2000 г. (т.нар. милениали или поколението Y), израснаха изключително привързани към технологиите и прекарват много от дните си заровени в своите смартфони. 

Забележително е, че и за щастие на печатната индустрия, хората от това поколение също имат нужда от нещо за печат. Не защото имат носталгия към миналото, а защото често чувстват, че отпечатването улеснява усвояването на информацията. Често комуникацията им не е само дигитална, а разбират, че е нужно да достигнат до клиентите и чрез физически материали. 

Към това добавете и факта, че поколението Y ще съставлява 75% от работната сила до 2030 г., а печатниците нямат друг избор, освен да започнат да подготвят своя бизнес в колаборация с нуждите на това поколение.

Вашата печатна услуга насочва ли се в правилната посока? Прочетете и разберете!

 

Система за онлайн поръчки и проверка на файлове

Милениалите искат и очакват да могат да направят поръчката си когато пожелаят, по всяко време на денонощието - 24/7. Освен това те не искат да го правят, обаждайки се по телефона. Времето за тях е от изключително значение. Една задача от подобен характер би трябвало да им отнеме между 5 и 15 минути без да се налага да се занимават с нея след това, до получаването на продукта. 

Ситуацията е такава, независимо дали това се харесва или не. Това, а вероятно и следващите поколения ще продължават да търсят алтернативни решения, докато намерят доставчик, който може да предостави бързина и минимални итерации от страна на клиента.

С други думи, създаването на web-to-print решение скоро ще стане незаменима нужда за всяка печатница.

 

Изключително бързи срокове за доставка

Поколението Y не винаги могат да знаят какво искат, но те наистина знаят, че го искат сега и веднага! Или, още по-интересно - искат го за вчера! Те не се интересуват дали технологията може да постигне това или не. В най-добрия случай ще потърсят доставчик, който може да им даде това, което искат, когато го поискат. 

Затова отпечатването при поискване е възможност, която е важно да въведете в начина си на работа, за да бъдете сред изборите на това поколение.

 

print speed

 

Широки възможности за обслужване на клиенти

Добре информиран клиент от това поколение е щастлив клиент. Защо? Интернет пространството е позволило на милениалите да имат постоянен достъп до голямо количество информация. И това е нещо, което те очакват от всяка фирма и всеки контрагент, с когото работят. Всичко трябва да е прозрачно и достъпно, за да са сигурни, че ще получат точно това, което са поискали.

Ако нямате табло за управление, което да следи поръчките и да изпращате на клиентите автоматични известия за етапа или статуса на работата, сега е моментът да инсталирате такъв.

 

Как да отговорим на тези очаквания? - Автоматизирайте задачите си за предпечат

Очевидно е, че милениалите и като цяло всички клиенти, не искат да видят всички тези прекрасни услуги, които описахме по-горе, отразени в цената за крайния продукт. Това не е нещо първокласно, което само големите могат да правят. Този начин на работа вече се очаква и дори се изисква.

А с толкова много услуги и нужди вие бихте имали много повече работа и трудно ще се справите със същия брой служители и поръчки, нали? Не! Точно тук се намесва Enfocus Switch. 

Автоматизацията на печатни процеси не е нещо, от което трябва да се плашим! Тя освобождава време от ръчни процеси и за поемане на повече поръчки.

Предотвратявайки и намалявайки стреса на предпечатните оператори, Switch автоматизира основните задачи за предпечат като:

  • автоматизиране на web-to-print поръчки чрез обработката на XML файл
  • получаване, сортиране и пренасочване на входящи и изходящи поръчки 
  • табло за управление и измерване на статуси и резултати от поръчки
  • превръщане на работни файлове в PDF за печат
  • автоматична проверка на PDF файлове за печат с цикъл на ръчна корекция  

По този начин елиминирате затрудненията, кратките тиражи стават по-печеливши, оптимизирате комуникацията с клиентите и много повече. Така вие или вашите предпечатари можете да се съсредоточите върху творческата страна на работата и да сте сигурни, че имате работещ, постоянен и бърз процес, който можете да предложите на бъдещото поколение!


Вижте повече за автоматизацията на печатни процеси


Научете повече за Enfocus Switch - софтуерът за автоматизация на работата с файлове за печатНай-популярни
Последни