Начало | Блог | Как да започнете производство на опаковки с дигитален печат

Блог

Как да започнете производство на опаковки с дигитален печат

Как да започнете производство на опаковки с дигитален печат

Да разширите бизнеса на вашата комерсиална печатница, като включите опаковки и дигитален печат може да ви се изплати - значително. Всъщност глобалният пазар за печат на опаковки нараства със 7 процента годишно, а дигиталните печатни машини са все по-предпочитан модел на работа, особено за по-късите тиражи и поръчки с по-кратки срокове.

Разширяването към нови пазари и вземането на решение какви инвестиции да бъдат направени може да бъдат сравнително сложен процес. В тази статия сме заложили на няколко неща, които е важно да знаете, за прехода към дигиталния печат на опаковки.

 

Защо да допълните портфолиото си с дигитален печат на опаковки

Най-просто казано - за да подсилите стойностното си предложение и видовете услуги. Докато приложенията на традиционния комерсиален печат винаги ще имат значително място в продуктовия микс, който предлага една печатница, картинката вече е доста по-различна. 

Днес се очаква големите брандове и фирмите, продаващи продуктите си на щандовете в магазините, да променят маркетинговите стратегии и да хипер-персонализират съобщенията за ангажиране на клиентите си. Това се получава, защото потребителите на бързооборотни стоки са все по-заети и разсеяни. Марките трябва да намерят начин да вземат вниманието им и в днешно време персонализираните съобщения са най-добрият начин за тях да направят това.

Тази динамика идва от индустриите, които се стремят към по-кратки, по-персонализирани тиражи и по-кратко време на изпълнение. За да се развиват заедно с тези тенденции, печатниците трябва да бъдат оборудвани за тези изисквания. 

За да успеят в тази среда собствениците на печатен бизнес трябва да намерят начини да разширят портфолиото си с услуги, така че да не разчитат на ограничен брой продукти или клиенти. Те трябва да са в състояние, в което да бъдат търсени от клиентите, а може би дори да се разрастват при наличие неконтролируеми фактори или когато изискванията на клиентите се променят.

Тъй като опаковъчната индустрия и по-широките пазари на дигитален печат имат стабилен растеж в последните години, правилните стратегии и капиталовите инвестиции могат да помогнат на комерсиалните печатници да се разрастват. За да постигнат това, те трябва да се ориентират добре в сложността на индустрията днес, като същевременно укрепват своята пазарна позиция и доверие у клиентите в дългосрочен план.

 

Опаковките: Готови за растеж

Дигиталният печат предлага много предимства в опаковъчната промишленост. По-конкретно, мастиленоструйният печат бързо навлиза в индустрията и се очаква тази тенденция да се усилва все повече. Мастиленоструйната технология беше представена в момент, когато опаковките се нуждаеха от изключително персонализирани отпечатъци, за да се харесат на различни клиенти. 

Освен това инкджет печатът е вариант с ниски разходи за високо качество на продукцията на персонализирани опаковки. Това прави мастиленоструйният печат все по-привлекателен вариант за компании, които произвеждат храни и напитки, които искат да се отличават от своите конкуренти.

Истината е, че докато инвестицията в дигитална платформа може да е добър избор за бизнеса на комерсиалните печатници, преминаващи към опаковки, все пак внедряването на ново оборудване изисква време, пари и ресурси. Освен това, има сегменти от пазара на опаковки, които доста добре се обслужват от офсетовия печат.

Да вземем за пример пазара на сгъваеми картонени опаковки. Офсетовите печатни машини са подходящи за такъв тип поръчки, а търсенето за такива опаковки нараства. Комерсиалните печатници, които искат да навлязат в този пазар, могат да привлекат клиенти и да разширят бизнеса си, без да се налага да усвояват предварителни разходи и без оперативната сложност, които идват с нова печатна машина.

 

Дигитални печатни машини: Бъдещето на печата

Независимо дали сега е подходящият момент за дигитализация или не, комерсиалните печатници трябва да имат предвид тази цел в своите бъдещи бизнес планове.

Дигиталните печатни машини предлагат широки възможности както за приложения за опаковки, така и за комерсиален печат и според експерти в бранша, те ще движат бъдещето на цветовото производство в печатния бранш.

Дигиталните цветни печатни машини съществуват в много различни форми, включително високоскоростен тонер, мастиленоструйни устройства с приложения за рязане и непрекъснато подаване.

Последни постижения в технологиите дават изключително качество на печат и последователност на цветовете, което прави дигиталните машини изборът дори при печат от най-висок клас. Дигиталните печатни машини вече се използват от много печатници, за да се справят както с къси тиражи, така и с големи обеми на производство, вариращо от рекламни материали, директна поща, издаване на книги и празнични картички, етикети за храни и напитки, опаковки, украшения.

Тук е добре да включим и несравнимата ефективност на дигиталния работен процес - включително лесната настройка и бързото производство, които в някои случаи могат да се случат с натискане само на един бутон. Дигиталните печатни машини продължават да разширяват гамата от печатна медия, с която могат да работят. Сред важните приложения, възможността за печат с променливи данни и персонализация безпроблемно позволява поддържането на постоянен печат и привличането на нови клиенти.

 

Автоматизация, която позволява информирано печатно производство

Независимо от печатащите устройства, които използва печатницата, има два основни процеса, през които минава една поръчка в печатния бизнес. 

  1. Производственият работен процес, който води до печатен продукт
  2. Бизнес работен процес, който води до финална фактура и плащане. 

Двете поотделно и заедно изискват управление от служители и чрез автоматизация или чрез комбинация и от двете. Управлението и рационализирането на производствения работен поток е от съществено значение, както е от значение и интегрирането на производствени системи и приложения с бизнес процеси. Технологията за създаване на цялостен производствен работен поток може да помогне. 

Един от ключовите фактори за оценка на възвръщаемостта на инвестициите от системата за производствен работен поток е нивото на автоматизация, което можете да създадете, така че вашият персонал да прекарва времето си в генериране на приходи и обработване на нестандартни поръчки, вместо да се задълбават в повторяеми еднотипни и прости задачи. 

Преминаването към тези решения донякъде изисква промяна в мисленето, при което вие и вашият персонал търсите модели в начина, по който работите, и след това прилагате инструменти като RBA - Автоматизация на база правила правила. За да постигнете целите си, трябва тествате и усъвършенствате постъпково дали тези инструменти пасват на избрания модел на работа и след това да преминавате към следващата област на потенциална автоматизация.

 

Преминаване към дигитален печат на опаковки

Като индустрия комерсиалният печат има постоянно влияние. Отпечатаните материали имат уникална стойност за брандовете и универсална привлекателност за потребителите, дори след като дигиталните и мобилни комуникации направиха преход към използването на все повече екрани.

Печатните приложения, обаче, продължават да се интегрират в многоизмерен маркетинг, чрез използването на мобилни и дигитални иновации в печатните материали. Тази динамика ще продължи да изисква нуждата от цялостен автоматизиран производствен работен поток и по-специално решения, които много ефективно обслужват производствените активи на печатницата

Способността за интегриране на нови технологии ще осигури на комерсиалните печатници както технологично, така и оперативно конкурентно предимство. Например, след като служителите се научат да използват решение за автоматизация на работния поток, добавянето на нови хардуерни или софтуерни компоненти няма да означава изучаване на изцяло нов работен поток. Тези елементи могат просто да се свържат със съществуващото решение за работния процес, позволявайки на персонала да управлява нови активи със същото табло за управление, функции и работен поток, който те вече използват за работа в останалата част от производството. 

Дигиталните технологии и технологиите за опаковки добавят стойност към комерсиалния печат от увеличаването на разнообразието от услуги до увеличаване на стойността и качеството на предлаганата продукция. Печатниците, които са проактивни към пазарите за опаковки чрез дигитални технологии, ще се възползват печелившо от бъдещия печат и бъдещото търсене.


Разгледайте:

Прочетете какви са 3-те стъпки за преминаване към производство на ОпаковкиНай-популярни
Последни