Начало | Блог | История за хубаво вино и отличен печат на етикети в Пфелцервалд

Блог

История за хубаво вино и отличен печат на етикети в Пфелцервалд

История за хубаво вино и отличен печат на етикети в Пфелцервалд

SurePress L-4033AW произвежда висококачествени етикети

В покрайнините на природния парк „Пфелцервалд“ (известен още като гората Палатинат) в югозападна Германия, на около 30км от град Кайзерслаутерн, се намира градчето Бад Дюркхайм - СПА дестинация и областен център. Производството на вино там е основен поминък, което със своите 850 хектара лозови насаждения, на практика е четвъртата по-големина винопроизводителна област в провинция Рейнланд-Пфалц.

Компанията за печат Print ONLine, основана през 1995 г. и поета от настоящият ѝ управител- Alexander Klug- през 1997 г., е разположена в град Бад Дюркхайм.

След поемането ѝ, Alexander превръща компанията в ефективен доставчик на печатни решения.

Print ONLine, която се специализира в дигиталния печат от самото начало, сега предлага много голям спектър от услуги в почти всяка една област за печат и дизайн. Със своите 10 служителя Print ONLine покрива пълната гама услуги - от обработка на файлове, настройки за печат, оформление и предпечат до печат и последваща допълнителна обработка. Услугите на компанията включват също малки издания на арт каталози, производство на етикети за вино, печат на програми и плакати с размер XXL за рекламната индустрия. Klug държи Print ONLine да изпълнява целия процес от дизайн до краен продукт, като използва само и единствено съществуващия персонал.

Дигиталната печатна машина SurePress дава това конкурентно предимство

„Натискът на конкуренцията нараства постоянно и за да можем да развием бизнеса си в правилна посока, трябваше да потърсим нови бизнес направления и възможности. Тъй като работим в район с традиции във винопроизводството и много от производителите пълнят и етикетират свои собствени бутилки, се появи нова възможност за създаване на стабилна основа за нашата компания. За да добием пълна представа за възможните решения, посетихме изложението за печатни решения Drupa Print Media в Дюселдорф през 2012 г.,“ разказва Alexander Klug.

Въпреки това, много от решенията, представени там не отговарят на високите изисквания за качество на компанията. За продукти като вино например, висококачественият етикет създава онова важно първо впечатление у потенциалния купувач. Ако етикетът не е перфектен от гледна точка на качество на печат и издръжливост, вината стават непродаваеми.

В допълнение, за малките фирми за печат като Print ONLine, гъвкавостта в производството е много важна. „С други печатни решения като Indigo машини, материалите трябва да бъдат грундирани , а етикетите лакирани след печат. В противен случай цветът не е траен“, пояснява Klug. За бутилките за вино и някои други продукти за всекидневна употреба,  това е едно съвсем естествено и задължително условие. Качеството на печат за еднородни, тъмни области също не успява да впечатли експертите от Бад Дюркхайм.

Бързо решение в полза на Epson

Направен е пробен тираж със SurePress за представителите на Print ONLine, присъстващи на изложението drupa. Печатните проби са били без грешка и това веднага печели доверието на Klug и експертите в печата.

Наборът от мастила на водна основа, използвани в SurePress, заедно с допълнителните Orange и Green, дават възможност за достигане до изключителна ширина на цветовото пространство. Дори когато етикетите съдържат Pantone цветове, могат да бъдат отпечатани с SurePress възможно най-прецизно. Нещо повече, SurePress не е претенциозен, когато става въпрос и за работа с различни печатни медии. Именно защото в областта има много органични винопроизводители, ефективният принтер за самозалепни етикети трябва също да е способен да произвежда отличен печат и върху FSC-сертифицирана хартия. Това не е проблем за SurePress.

Печатането на етикети с Epson е важна за компанията

Печатането на етикети с SurePress става много важна част от работата на Print ONLine, защото предимствата на това гъвкаво печатно решение са очевидни както за компанията, така и за клиентите. Това означава, че етикетите сега могат да се произвеждат по отделни малки заявки, така че клиентите не трябва да печатат цялата партида наведнъж и след това да се чудят къде да я съхраняват. „Нашите клиенти, произвеждащи вино, обикновено поръчват по няколко хиляди етикета за всеки вкус. И наистина е огромно предимство фактът, че имат възможност при заявка да поръчат допълнителни партиди“ продължава Klug. „Съхранението коства пространство и пари. В допълнение на високото качество, производството на етикети по заявка е друг добър аргумент в полза на нашите печатни решения. Даваме си сметка, че това е възможно само и единствено поради факта, че SurePress може лесно и бързо да бъде настроена за следващата печатна задача.“

Друго предимство на печатането на малки отделни партиди е, че промени по етикетите, например различни цветове или нови печати за качество на виното, могат лесно да бъдат имплементирани. Промяна на материала за печат също е много лесна. Например ако е необходимо да се премине към различен вид самозалепни етикети.

Ако се налага, етикетите се обработват допълнително по производствената верига. Топъл печат, добавяне на релеф в област извън печата, а при желание лакиране или друга манипулация. Това позволява на Print ONLine да посрещне всяка заявка.

Като иновативен предприемач Alexander Klug има и много други идеи. В момента той работи върху система Managed Print Service за етикети, при която винопроизводителите правят заявка за определена бройка етикети и ги получават напечатани тогава, когато имат нужда от тях. Ако клиентът не се нуждае от етикетите, те не се печатат и не се заплащат. Това би бил много интересен бизнес модел и ще спести на винопроизводителите доста средства. „За да се внедри такава система, на практика трябва да можем да калкулираме точната стойност на всеки един етикет,“ обяснява Klug, „Към този момент това е трудно за нас, защото голям брой неизвестни фактори като покривността на мастилото върху етикета или броят цветове, в зависимост от медията, трябва да се вземат под внимание. Въпреки това работим по въпроса и аз съм много уверен.

SurePress L-4033AW

Дигитален принтер за етикети с мастилено-струйна технология със 7 цвята (CMYK, green, orange, white).

  • Опционално използване на бяло мастило като първи или последен цвят за додпечатване на други цветове или като непрозрачен цвят върху прозрачни и метални материали.
  • MicroPiezo технология на печатни глави, формиращи изключително точни по форма и размер капки. Перфектно решение за баркодове и малък текст.
  • Бърза и лесна настройка – без предварително третиране на медията; без печатни пластини и филми.
  • Лесно управление благодарение на Touchscreen.
Най-популярни
Последни